2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Cameron
Sony Music

Cameron zenéje határok nélkül

Idén nyáron kerül a boltok polcaira a perzsa születésű, svéd illetőségű Cameron első, "Borderless" című albuma, melyen első kislemezként szerepel a "Henna", egy lendületes latin duett Cheb Khaled, a legnépszerűbb algériai énekes közreműködésével.

A 2005-ös Eurovíziós dalfesztiválon feltűnt Cameron karrierje nemzetközivé vált. Svédországon, ahol az énekes jelenleg él, és a Közel-Keleten kívül fellépett már Los Angelesben, Torontóban és Kölnben is (ahol a perzsa újévet ünnepelte 16 ezer ember előtt).

A "Henna" videoklipjét Havannában (Kuba) rögzítették Stuart Gosling rendezésében, aki korábban többek között a Backstreet Boys és a Nickelback csapatával dolgozott együtt. A szóban forgó debütáló kislemezdal egy duett a legendás rai énekessel, Cheb Khaleddel, és spanyol verzióban vették fel a latin piac számára.

"Egy korábbi barátnőmnek írtam ezt a dalt" - árulja el Cameron. "Bár a kapcsolatunk véget ért, meg akartam köszönni neki mindazt, amit együtt átéltünk, és kifejeztem elismerésemet iránta. Mivel szereti Cheb Khaleds zenéjét, arra gondoltam, hogy megkérem a hírességet, énekeljünk együtt. Találkoztunk, elmondtam a történetet, és eljátszottam neki a dalt. Egyetértett abban, hogy ezt meg kell csinálnunk!"

2005 elején Svédországban tört be Cameron a zenei világba. Debütáló kislemeze, a "Roma" egyenesen a svéd eladási listára került mint a legmagasabban kezdő belépő, és 7 héten keresztül bent is maradt a top 10-ben. Ezután kezdett Cameron a nemzetközi piac felé fordulni.

"Borderless" (Határtalan) című albumának első verzióját a Közel-Keleten adták ki, ahol óriási siker lett. Azokban az országokban ő szupersztár, különösen igaz ez egykori szülőföldjére, Perzsiára, ahol napjaink egyik legnagyobb nevének számít a zenei életben.

A lemez új verziója, melynek európai megjelenése az idei nyárra tehető, két újonnan felvett dalt is tartalmaz. Az egyiket Jörgen Elofsson írta, aki egyike a világ legkeresettebb dalszerzőinek (átütő slágerekkel járult hozzá például Celine Dion, Britney Spears, a Backstreet Boys és a Westlife karrierjéhez). Az album túlnyomó része a producer/dalszerző Alex Papaconstantinou közreműködésével készült.

"Mint a popzenében általában, a szöveg főként az élet és a szerelem témaköréhez kapcsolódik" - mosolyog Cameron. "De nem depressziós szerelmes dalokról van szó, az én zeném örömmel és pozitív gondolatokkal van tele."

Az album minden dala remekül táncolható, mozgásra ösztönző és energikus. A tipikus 4/4-es "western" ritmust követi, ami igazán egyedivé teszi őt a perzsa popzenében.

"Amit sikerült elérnem, az annak is köszönhető, hogy nagyszerű emberekkel vagyok körülvéve. Talán ez a titka a sikeres karriernek, és legalább olyan fontos, mint az, hogy jó zenét írjak." - ecseteli zárásképpen Cameron.

- Sony BMG -

[2006.07.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még