2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Meduza - Uderground elektronikus zenék a Szigeten (aug. 10.)
[2006. augusztus 10. 14:00 - 11. ]
Meduza - Uderground elektronikus zenék a Szigeten (aug. 11.)
[2006. augusztus 11. 14:00 - 12. ]
Meduza - Uderground elektronikus zenék a Szigeten (aug. 9.)
[2006. augusztus 9. 14:00 - 10. ]

Veszélyben a Sziget? - Meduzák a fesztiválon?

Idén egy vadonatúj, gyönyörű és hatalmas helyszín, a Meduza várja a Szigetre az underground elektronikus zenék kedvelőit. A Cinetrip helyét kitöltő program immár a fesztivál nemzetközi helyszíneit gyarapítja, hiszen az egy hét alatt – a hazai fellépők mellett - tucatnyi külföldi sztár szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

Az idei Sziget új ékessége, a Meduza. A „meduza” elnevezés az építmény szerkezetéből és anyagából adódóan egyértelmű volt: áttetsző, megvilágított, különböző színekben játszó falak, akár a tenger állatvilágának legcsodálatosabb alak- és színgazdagságú tagjai. A Meduza színpadán délután kettőtől – hajnalig tart a party, rengeteg nemzetközi és hazai fellépővel, a különböző stílusok neves képviselőivel. A 600 nm-es, nyolcszögletű felépítmény tervezése és kivitelezése a Medence Csoport nevét dicséri. A stílus rajongói nem csalódnak, ha végigtekintik a nemzetközi felhozatalt.

Az osztrák Stereotyp a dubstep stílus, amely a reggae alapjait ötvöző tánczene, egyik atyaúristene. A Szigetre, német barátai az Al-Haca és Mc Coppa kísérik el, hogy végre megmutassák, milyen is egy igazi dubstep koncert.

Az angol Mangomad, polgári nevén, Kelman Grieg. 2004-ben megjelent ’electotherapy’ című, rendkívül változatos bemutatkozó albuma, mely nehezen kerül ki a cd játszóból, ha egyszer berakták. Új album még nem, de a rengeteg remixen túl, néhány újabb saját felvétel már elkészült azóta, melyekből remélhetünk ízelítőt a Szigeten is, ahol Mangomad élő koncertet ad, teljes zenekari felállásban. Az Addictive Tv már többször volt Magyarországon, de a teljes audiovizuális produkciójukat csak egyszer volt alkalmuk bemutatni. Most a Meduzába jönnek mindketten (Graham Daniels és Peter Toll) és reméljük, a legújabb videó-remixeikkel bombáznak majd minket.

Matt Black, a Coldcut formáció egyik tagja. Ennél többet nem is kellene mondani, hiszen tudjuk, hogy a Coldcut, az elektronikus szcéna egyik alapköve, tulajdonképpen már történelem, hiszen a 90-es évek óta, az összes stílusban alkottak valamit, vagy éppen találtak ki újakat. Nevükhöz fűződik az élő video remixelés, amelyhez saját maguk írtak egy programot, mert akkor még nem volt ilyesmi a piacon. A Coldcut élőben lép fel a WAN2 Színpadon és onnan jön át Matt Black egy szigorúan 90 perces, őrült, minden stílust felvonultató dj set erejéig.

A holland Kraak & Smaak lesz a hét egyik igazi csemegéje, hiszen ha nevüket kevésbé, rekord idő alatt megjelent slágereit annál jobban ismeri a közönség és mivel a Szigetre teljes zenekarral érkeznek, így azokat végre élőben is meghallgathatjuk. A K&S pályája gyönyörűen ívelt felfelé 2003-as megalakulásuk óta, amikor a három barát (Mark, Oscar és Wim), a dj-zés mellett elkezdett zenekészítéssel is foglalkozni. Azóta az angol Jalapeno Records kiadta több zenéjüket, megjelent egy albumuk és szeptemberben jön a következő, melyhez már most annyi remix készült (pl.: 4 Hero, Soul of Man, Fort Knox Five), hogy terveik szerint, azokat egy bónusz lemezen fogják az albumhoz mellékelni.

- bíró -

[2006.07.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még