2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Motörhead
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Hegyalja Fesztivál
[2006. július 12. - 15. ]

Több rekord is megdőlt a Hegyalja Fesztiválon

Tavaly 51 ezer látogatója volt a rendezvénynek, az idén pedig 56 ezer.

Közülük 9 ezren váltottak hetijegyet. A rendezvény látogatóinak minél jobb kiszolgálása érdekében kétszer annyi zuhanyzót szereltek fel, mint tavaly, s a mobilvécéből is másfélszer több volt.

Rekordmennyiségű bort és sört mértek ki a büfések

Bár már szinte legenda, hogy nincs Hegyalja Fesztivál eső nélkül, ezúttal megúszták a vendégek és a szervezők: szinte mindvégig verőfényes nyári idő kísérte a fesztivált. Igaz, az első napon a szélvihar (és ennek következtében 10 perces áramszünet), valamint másnap minimális csapadék előfordult, de ez nem befolyásolta az önfeledt szórakozást. A jó időnek köszönhetően még egy rekord született: minden korábbinál több bort, sört és ásványvizet mértek ki fesztivál büfései.

A július 12-e és 16-a között megtartott rendezvénysorozat biztonsági és egészségügyi szempontból is rendben lezajlott: nem történt sem rendbontás, sem súlyos baleset, leszámítva néhány olyan sérülést, mely a rendezvényen folyó sporteseményeken történt, ám a fesztivál egészségügyi szolgálata rövid időn belül ellátta az érintetteket.

A mentősöknek közel 600 esetben kellett valamilyen ellátásban részesíteniük a fiatalokat. A legtöbb esetben bokaficamot kellett ellátniuk, ez sajnos a tavaszi árvíz által kialakított terepviszonyoknak tudható be.

Bukovinszki Béla, főszervező a Szon.hu kérdésére elmondta, hogy ők mindent elkövettek a terep elrendezésekor, de a fesztivál előtt három héttel még vízben állt a terület, és ezért nem tudták időben elkezdeni a tereprendezési munkákat. Pedig az idén többen voltak, akik kerekesszékkel keresték fel a rendezvényt, és rájuk gondolva is próbálták minél egyenletesebbé tenni a fesztivál helyszínét.

Törekedtek arra is, hogy a fesztivál látogatóiban kialakuljon a környezettudatos gondolkodás, ezért az idén több szelektívhulladék -gyűjtőszigetet helyeztek ki a tábor területén. MIndezek mellett reggel és este két szemétszedéssel megbízott csapat járta végig a színpadok és vendéglátóegységek környékét, és az eldobált szemetet kiválogatva helyezték el a szemetesedényekbe.

A fesztivál résztvevői közül 500 emberrel töltettek ki kérdőívet, amelynek számítógépes kiértékelése szeptemberre készül el. Ez alapján próbálnak majd jövőre még az ideinél is jobb bulit rendezni a Tisza-parton.

A Hegyalja fő attrakciója a Motörhead és a Freestylers nagyszínpados koncertje volt, ezek mellett természetesen siker övezte minden fellépő produkcióját az összes programhelyszínen, hiszen a műsor összeállításánál éppen a kulturális sokszínűség figyelembe vétele volt a cél - a jelek szerint sikeresen, hiszen a tömegeket vonzó műfajok kedvelői mellett megtalálták kedvenceiket a jazz, a blues, a népzene stb. kedvelői.

- Bíró Zsolt -

[2006.07.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még