2024. június 7. | péntek | Róbert nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Origo

John Digweed-chat az [origo]-n szombat este

A De-Phazz után újabb világsztárchat az [origo]-n: szombaton Budapesten, a Hajógyári-szigeten lévő Events Hallban játszik az elektronikus zene egyik méltán legismertebb arca, John Digweed, a BPM tizedik születésnapi partyján, és fellépése előtt fél órán át várja az [origo] olvasóinak kérdéseit. Beszélgess party előtt a progresszív-house egyik atyjával!

A neves Bedrock kiadó főnöke többször járt már nálunk, éppen a most tizedik születésnapját ünneplő BPM szervezőcsapat eseményein. Most először vállalkozik azonban arra, hogy a magyar partyarcokkal beszélgessen.

Aki nem ismerné Digweed pályafutását, annak érdemes elmondani, hogy a fénykorát az ezredforduló környékén élő progresszívhouse egyik atyjának tartják, és nem véletlenül. Sahsával közösen először modhatta el magáról, hogy rezidens lett egy tengerentúli klubban (a híres New York-i Twilóban), valamint egyik legfelkapottabb és leginkább foglalkoztatott készítője a Renaissance, a Nothern Exposure és a Communicate című mixsorozatoknak.

Érdemei elismeréseképpen a Dj Magazine olvasói előkelő helyezéseket ítéltek meg neki a világon semmiféle jelentőséggel nem bíró, de a népszerűségi viszonyokat gyakran hűen tükröző "világ száz legjobb dj-je" szavazáson, mi több, bekerült Madame Tussaud panoptikumába, ami hasonlóan szimbolikus fegyvertény, de egy biográfiában mindenképpen jól mutat.

Digweed, ha már nem is számít forradalminak, negyvenévesen is tényező az elektronikus zenében, márpedig ezt sok kor- és egykori harcostársáról nem lehet elmondani. Egyik titka tán az lehet, hogy nagyon odafigyel a fel-feltűnő tehetségekre, akiket igyekszik saját kiadójához, a Bedrockhoz csábítani, egyúttal saját frissességét megtartani.

Hogy dj-szettjei továbbra is élményszámba mennek, afelől nincs kétségünk - szombat este erről bárki meggyőződhet, ráadásul meghallgathatja Chriss és Kühl közös produkcióját, az Ice on Fire-t is. Még a party előtt azonban John Digweed, a hazánkba látogató világsztár-dj-k között egyedülálló módon, vállalkozik arra, hogy egy "hagyományos" interjú helyett közvetlenül az olvasók kérdéseire válaszoljon.


Bizso

[2005.04.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még