2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Leleplezték a negyedik Megatánc zsűritagot
Megatánc: meg van az ötödik zsűritag
A Megatáncban nem elég jónak lenni
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Keveházi Gábor
Daniela Hernández Faith

Az Operaház balett-igazgatója a Megatánc zsűrijében

Ősszel folyatódik a TV2 tehetségkutató sorozata, ezúttal a Megatánc című műsorral. A műsor készítői remélik, hogy a Magyarországon nem túl megbecsült táncos műfaj új lendületre kap, és népszerűbbé válik.

Éppen úgy, ahogyan a Megasztár, a Megatánc is felhívja majd a figyelmet azokra a kicsi és elszigetelt alkotói műhelyekre, tánckarokban dolgozó tehetséges fiatalokra, és a csak ösztönösen jól mozgó, táncoló fiatalokra, akik talán megújíthatják a táncos szakmát és képzést Magyarországon. A műsor zsűritagjai és a táncos szakma képviselői is már várják a sorozat indulását, hiszen csak a válogatásokra több ezren jelentkeztek.

Csényi Kati főszerkesztő a Mokkában elárulta, több ezer jelentkező levelét elolvasták már és hamarosan megkezdődnek a válogatások. A versenyzők között vannak teljesen amatőrök és olyanok is, akik profi táncosok.

„A Megatáncban nem volt az a fajta megkötés, ami a Megasztárban, hogy például érvényes lemezszerződéssel nem lehetett jelentkezni. Itt még egy kicsit fontos is volt, a pici előképzettség, hiszen ez egy nehezebb műfaj minden szempontból. A műsor televíziós közvetítése is egészen más kihívás elé állítja majd a Megatánc stábját.”

A hip-hop-tól kezdve a keringőig minden lesz majd

Biztos helye van a Megatánc zsűrijében Keveházi Gábornak, Magyar Állami Operaház balett-igazgatójának, és egy eddig Magyarországon még ismeretlen, fiatal mexikói lánynak, Daniela Hernández Faith-nek. Keveházi Gábornak fontos szerepe lesz a műsorban,  hiszen ismeri az egész magyar táncszakmát, mindig nagyon sok fiatal dolgozik körülötte, így a tehetség felismeréséhez jó szeme van.

Daniela Hernandez Faith táncos-koreográfus, jelenleg egy előadást koreografál, és táncol Budapesten, a Millenárisban. Úgy véli, a produkció nagy kihívás lesz, de nagyon fontos küldetést fog betölteni.

„A hip-hop-tól kezdve a keringőig minden lesz majd, és nagy izgalmaknak nézünk elébe, hiszen a tánchoz egyébként nehéz hozzáférni, mivel nem annyira nyilvános műfaj. Többnyire csak a színházakban lehet látni. Ez most megváltozhat.” - nyilatkozta a Mokkában Daniela.

- bizso -

[2006.08.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még