2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
P.O.T (Perfect Opportunity): 9
Kapcsolatok
P.O.T (Perfect Opportunity)
Legnépszerűbb csengőhangok

A tökéletes alkalom

A P.O.T. (Perfect Opportunity) zenekarnak nemrégiben jelent meg debütáló lemeze "9" címmel, illetve hamarosan vetítik bemutatkozó videoklipjüket is. Ezen alkalmakból beszélgettünk Tanka Balázzsal, az együttes vezetőjével.

- Hogy megy a lemez?
- Köszönjük szépen viszonylag jól megy. Bár sajnos a potenciális vevőréteg inkább a koncerteken vásárol. Másrészt a magyar lemezboltok polcaira is elég nehéz felkerülni megfelelő promócióval... önerőből szinte lehetetlen küldetés.

- Miért csak 9 szám van rajta?
- Akik ismerik a bandát tudják hogy jóval több számot játszunk a koncerteken. Több oka is van ennek a döntésnek, természetesen a legfőbb ok anyagi természetű - a CD, amit csináltunk EP nem pedig LP és ennek van egy idő limitje. Számunkra nem okozott gondot megnyirbálni a repertoárt, mert még az is lehet, hogy mi magunk is csak ezt a 9-et tettük volna rá. Mivel az egész anyag stúdió és zenei munkái teljesen önerőből készültek, úgy gondoltuk akkor már a 9 épp aktuálisan legjobb szám kerüljön fel a lemezre.

- Lesz mellé turné/lemezbemutató?
- Tavasszal voltunk a Depresszió zenekarral egy közös mini turnén és nagyon jól éreztük magunkat. A közönség nagyon jól fogadta a felállást és a lemezanyagot is. Igazi lemezbemutatónk nem nagyon volt, de talán ez egy első lemeznél nem is olyan fontos. Most fesztiválozunk (első nap a Szigeten!) és szeptembertől újra elkezdünk nyomulni koncertügyileg.

- Kik csinálták a számokat?
- 100%-ban mi. Érdekes "munka" volt, mert a lemezanyag alakulásával alakult ki maga a zenekar is. Nevezhetnénk ezt második "születésnek" is. Dobosunk, Zsola és basserünk, Matya pont a lemezfelvétel előtt érkezett a bandába és nagyon jól megállták a helyüket. A legnagyobb részt talán mégis Myl a gitárosunk vállalta magára, úgy, hogy az egész anyagot lekeverte és ezzel valamilyen szinten az együttes producerévé is vált. Ha ő nincs, akkor ma biztos nem beszélnénk erről a lemezről.

- Miért angol és magyar számokat játszotok? Miért nem maradtok meg egyik vagy másik nyelvnél?
- Régen demóztunk angolul is, de a 9-en már csak magyar szám van. Úgy gondoljuk, ha Magyarországon játszunk így egyszerűbb utat találni az emberekhez, ha lehetőséget kapunk esetleg külföldi megmérettetésre, akkor természetesen okvetlenül megcsináljuk angolul is.

- Ki találja ki a POT életérzést?
- :) Nos, külföldön biztos nevetnének a kérdésen és azt felelnék Bob Marley, aki tudja hogy mit jelent a "POT". :) Igazából senki... és mindenki. Olyan zenét szeretnénk csinálni, ami reakcióba lép az emberekkel és valamit elindít bennük. A zenénkben megpróbáljuk a maximális tudásunkat és technikai lehetőségeinket kiaknázni, nem szoktunk kapkodni, épp ezért az életérzések is változékonyak, hiszen minél több ideig íródik valami annál több érzés keveredik bele. Az hogy ebből a hallgató épp melyiket kapja el az csak rajta múlik....

- Hogyan találtátok a kiadót?
- Már nem emlékszem, de azt hiszem mi kerestük őket. Megmutattuk, tetszett nekik, kiadták, ennyi. 

- Mennyit segít a tehetségkutatón való részvétel/nyerés?
- Nem olyan sokat, bár nekünk szerencsénk volt. Jókor voltunk jó helyen, azt hiszem. Lehetőséget kaptunk hogy játszhassunk nagy helyen és kaptunk egy jó gitárt, ennyi. Köszönjük szépen ez úton is. :)

- Segít-e egy zenekarnak, ha a tagjai nyertes zenekarokból verbuválódnak, vagy a zenekarnak kell bizonyítania?
- A zenének mindenképpen - a zenekarnak vajmi keveset. Magyarországon mindenkinek és mindenhol meg kell küzdenie a legapróbb sikerekért és ez nem csak a zenében van így. Annyiból könnyebb hogy mindannyian tudjuk mit szeretnénk és tudjuk az oda vezető utat, de amig vannak "arcok" akik ott ülnek ahol, addig semmi értelme az egésznek. Hagyjuk ezt, ez a világ minden részén így van, de kifejezetten a magyar zenei életre jellemző!

- Miért pont az "Értsd, ahogy kell!"-ből lett a videoklip? 
- A kiadóval közösen döntöttük el. Mi és a közönség is nagyon bírjuk a dalt és a kiadónak pedig erre esett a választása. Nem bánjuk, nagyon jó kis klip lesz. A klippet az ARTMAFIA brigád csinálta Vigh Dávid vezetésével és augusztus, szeptember környékén lehet majd látni a zenei csatornán.

- Nehéz bekerülni a VIVA-ba?
- Nem tudom, majd megmondom, ha már bent van az anyag. :)

SirOesh

[2006.07.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még