2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Tabán 2005 május 1

Tabán 2005, azaz sörnyitó fesztivál

Magam részéről sajnálom, hogy a Tabán nem most éli virágkorát, ez inkább 1972-1980 közé tehető időszak volt, amikor az LGT és a MINI koncertje nyitotta a tabáni bulikat. Sajnos az LGT már nem, de Török Ádám és a Mini töretlenül, zászlóshajóként viszi tovább a Tabán szellemiségét.

Az időjárás abszolút mértékben a szervezők mellé állt hiszen ennél optimálisabb már nem is lehetett volna és a május elsejére jellemző zápor is elmaradt így a nagy számban kilátogató közönség megtöltötte a domboldalt.

Kora délután a LB27 zenekar melegítette be a nagyérdeműt egy kis reggae-vel, sajnálatos módón a csapatnak elég régen jelent meg lemeze, ami a reggae kirakat volt, az új album még kicsit várat magára. A zenekar az összes jelentős fesztiválon fellép a nyáron, majd ismét Gárdonyban reaggea tábor és őszre várható az új lemez esetleg egy DVD válogatás és még jubileumi koncert is tervek között szerepel.

Őket követte a Hajós András nevével fémjelzett Emil Rulez zenekar. Igaz a zenekar a nem sokat koncertezők közé tartozik, de a nyári nagy fesztiválokon ott lesznek és náluk is őszre tervezik az új lemez megjelenését.

Majd jött a délután fénypontja a színpadon Török Ádám és a Mini. Itt jegyzem meg Ádi bácsiékról mindég szívesen ír az ember, hiszen a csapatot tényleg körüllengi a szeretet és bátran állíthatom nagyon sok „mai sztár” példát vehetne tőlük, hogy is kellene viselkedni a közönséggel, meg amúgy is az emberekkel. Több alkalommal tapasztalhattam meg, hogy bár ki odamehet hozzájuk és nagy szeretettel fogadják az érdeklődését, szakítanak időt arra, hogy meghallgassanak. Nem utolsó sorban eszembe jutott még pár gondolat a tiszteletről az egymásra való odafigyelésről, ami a mai rohanó világunkban tényleg kincset érő tulajdonsága egy ilyen embernek. Ezek az emberek tényleg a zenéért élnek a zene feltétlen szeretetéért és a zene, mint ige hirdetéséért tevékenykednek.  A koncerten felhangzottak a régi nagy klasszikussá vált slágerek, mint a gőzhajó, hívj fej,de természetesen az új lemez bemutatása volt a fő irányadó az Éjszakai harcos című, erről többek között a címadó dal, de a messze ide mexico is elhangzott.

Emlékezetes, hogy ez év január 29-én volt a Pecsában egy fergeteges lemezbemutató koncert,ahol igazi K1-es meccs volt amit Ádi fia Török Dani győzelemmel zárt, volt vonósnégyes és minden ami egy tényleg profin kivitelezett bulihoz kell. Itt is jól megmozgatta a közönséget, volt közönség énekeltetése és minden show elem, ami az igazi jó bulihoz kell.

Hat órakor a tavalyi megasztár győztese Tóth Veronika (az év hangja) lépett a színpadra, őt mint bárhol máshol nagy szeretettel fogadta a közönség és itt is első lemezének anyaga hangzott el, Veronika nagyon kedvesen és profi módon még a koncert után kiment a rajongókhoz és dedikálta fényképes szóróanyagát.

Őt Hevesi Tamás követte, volt  „Csíkos napernyő”  meg minden.

Végül az est másik fénypontja Demjén Ferenc (akiről, mint tudjuk hosszú betegsége és műtéte után 2004.december 30-án fergeteges koncerttel tért vissza az arénában.) következett. Rózsi egyébként új szereplő a Tabánban, hiszen tudomásom szerint csak egy alkalommal lépett fel még a V-Motorock formációval. Itt úgyszintén elmondható, hogy a járt utat ne hagyd el a járatlanért, azaz a régi klasszikussá vált slágerek, amit a közönség is kívülről fúj és együtt is énekelt Rózsival, bevált receptje a jó koncertnek.

A tisztesség úgy kívánja, hogy legalább felsorolás szintjén megemlítést kapjanak a szombaton fellépők is: 16ó Nyers, 17ó Sugarloaf, 18ó Takáts Tamás DBB, 19ó Zanzibár, 20ó Hooligans voltak láthatóak és hallhatóak a színpadon és a nagyérdemű közönség, aki végigállta az első sorokban csápolva az összes koncertet mindkét napon.
 
-BK-

[2005.05.02.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
attilar 2005.05.03. 22:52 • [3]
Én persze ott voltam...
Előzmény: marosi • 2005.05.03. 19:16 • [2] • Előzménykövetés 
marosi 2005.05.03. 19:16 • [2]
Pedig jó lett volna
marosi 2005.05.03. 19:05 • [1]
Jajj de kár, hogy nem voltam ott.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még