2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Rudolf - Szeged 2006 július
Kapcsolatok
Mészáros Árpád Zsolt
Dolhai Attila
Musical
Bereczki Zoltán
Kapcsolódó események
Rudolf – Az utolsó csók
[2006. július 29.
szombat 20:00]

Rudolf diadala a szegedi Dóm téren

Az idén 75 éves Szegedi Szabadtéri Játékok, a Vereinigte Bühnen Wien és a Budapesti Operettszínház nemzetközi koprodukcióban a világon elsőként Magyarországon mutatja be a Rudolf – Az utolsó csók című musicalt.

Frank Wildhorn és Jack Murphy, a Jekyll és Hyde szerzői legújabb darabjának szabadtéri világpremierje utáni előadások iránt óriási az érdeklődés. A darab ősbemutatója május 27-én a Budapesti Operettszínházban átütő sikert aratott. Most a szegedi közönséget is magával ragadta mind a zene, mind a világszínvonalú látvány (és a tavalyi Rómeó és Júlia előadásokból már minden bizonnyal jól ismert sztárok).

Az elmúlt hétvége mindhárom előadása teltházas volt, óriási siker, tomboló közönség!

Képek az előadásról. Klikk a képre!

A péntek esti szabadtéri világpremieren a darab első szereposztása lépett színpadra. Mindenkit lenyűgözött Dolhai Attila és Vágó Bernadett csodálatos kettőse. Bereczki Zoltán, mint Pfeiffer, a bábjátékos, narrátorként adott keretet a szerelmi drámának. Földes Tamás Taaffe grófja, Németh Attila Ferencz Józsefe, Polyák Lilla Stefániája, Janza Kata Larisch grófnője, a szegedi táncosokkal és statisztákkal kiegészült Musical Ensemble mindenkiben mély nyomot hagyott. Itt kell megemlíteni a profi fény-, hang-, piro- és színpadtechnikát, melyeket a szegedi előadásokra kiegészítettek a kőszínházas bemutatóhoz képest. A közönség hatalmas, véget nem érő tapssal jutalmazta a társulat munkáját.

A hétvége pikantériája a szombat este kilenckor kíméletlenül leszakadó eső volt. A vihart már előrejelző villámoknak köszönhetően a szervezők időben tájékoztatták a nézőket a várható fejleményekről, így mindenki fedezékbe vonulva várhatta, míg kitisztul az ég és elkezdődik az előadás.

Kerényi Miklós Gábor 11 órakor jelentette be a darab kezdését, megköszönve a közönség türelmét és kitartását. A második szereposztás bemutatkozása nagyszerűen sikerült. Azt gondolom, a több mint két órás várakozás mindenkinek előnyére vált. Mészáros Árpád Zsolt hihetetlen energiával alakította Rudolfot, Vágó Zsuzsi őszinte szenvedéllyel játszott. Szabó P. Szilveszter Pfeiffere titokzatos és borzasztóan eleven volt.

Az előadás negyed 3-kor ért véget. A hálás, de ugyanakkor kissé álmos és átfázott nagyérdemű vastapssal, hosszan ünnepelte a szereplőgárdát. A már lezajlott és a még hátralevő előadások láttán a Játékok vezetése már most tárgyal a jövő évi vendégjátékról.

J. Zsuzska

[2006.08.06.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
gellert 2006.08.07. 13:07 • [1]
Tegnap lattam aug. 6-an. Szerintem nem volt egy nagy dobas, sot ha elesen akarnek fogalmazni azt mondanam, hogy felhaboritoan gyenge minosegu. Es itt nem a szineszi munkarol van szo. A tortenet erdektelen, a melodiak feledhetok. Csodalkoznek ha masnap barki fel tudna idezni barmilyen dallamat. Szirupos szerelmi tortenet egy balfacan tronorokossel a kozeppontban. A romeojuliai ongyilkossag a vegen egyenes kacagnivalo. Se fule se farka. Mi a darab uzenete? A katarzis tavolrol elkeruli a nezoket. Kar a befektetett szineszi munkaert.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még