2024. május 7. | kedd | Gizella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
DJ Scaty
Szatmári Orsi
Legnépszerűbb csengőhangok

Évekig készült a népszerű Máté Péter dal feldolgozása

Új maxival rukkolt elő a népszerű DJ Scaty. Több éves pályafutása során már nem első esetben lepte meg a közönséget saját szerzeményeivel, de biztosra vehetjük, ezzel a dallal belopja magát szívünkbe

Új maxid alapját a mindenki által jól ismert „Kell, Hogy Várj” című, Pásztor – S. Nagy nóta képezi. Miért éppen ezt a dalt választottad, miért ezt dolgoztad fel?
Jó kérdés. Ez a szám mindig ott élt bennem, hittem, hogy valamit hozzá tudnék tenni, bár egy eredetileg is kiváló nótáról beszélünk, de egy kicsit felturbózva, mai hangszerelésre átültetve manapság jobban fogyaszthatóvá válna. Úgy éreztem, adott egy olyan „lüktetés”, aminek segítségével újjá lehet varázsolni a dalt és ez bennem megragadt. Anno, tíz évvel ezelőtt egyszer már átdolgoztam a számot, igaz, akkor eredeti verzióban. Az évek során viszont, ahogy a technika fejlődött, egyre újabb és újabb verziókkal álltam elő, majd két évvel ezelőtt elkészült a végleges szerzemény. Félreértés ne essék, nem a feldolgozási láz miatt láttam munkához, hiszen ez a vágyam és ötletem már jó tíz éve részemet képezi, de bevallom, az is bennem volt, hogy ezt a dalt - a gyermekektől egészen a nagymamákig - mindenki ismeri és dúdolja. És hogy miért ezt a stílus választottam? Mert ez hozzám kötődik, ebben érzem jól magam.

Szatmári Orsi hangja egyedi, de miért éppen Ő a dal énekhangja?
Ez egyszerű! Egyrészt, mert évek óta nagyon-nagyon jó barátom, másrészt pedig, szerintem Neki van jelen pillanatban az egyik legjobb énekhangja Magyarországon. Ezzel most senkit nem akarok ledegradálni, de olyan tiszta énekhangot, hajlításokat használ, amiktől egyszerűen feláll a hátamon a szőr. Ráadásul nagyon illik a hangja ehhez a dalhoz.

Az eredeti szám mellett természetesen remixek is találhatók a maxin. Kik késztették, melyiket tartod a legjobbnak és melyikre vagy a legbüszkébb közülük?
A maxin hallható remixeket részint barátok készítették, részint azok, akik az előző maxira is készítettek átdolgozást és olyan jó volt a munkájuk, hogy vétek lett volna kihagyni Őket. Mellettük persze mások is előrukkoltak egy-egy verzióval, így a legjobbak rá is kerültek a maxira. Peat Jr. & Fernando–t viszont személyesen kértem fel, hiszen ők Magyarországon az egyik legkeresettebb remixer-páros. Nagyon nehéz kiemelni bármelyik számot, hiszen sikerült olyan embereknek kiadni a készítést, akik igen magas színvonalon dolgoznak, ezért ennek a kérdésnek, azt hiszem, nincs értelme. Én változatlanul a sajátomat játszom és erre is vagyok a legbüszkébb, de természetesen mindenki válassza azt, ami neki a legjobban tetszik!

Mennyire volt egyszerű megszerezni a "dalt"?
Először el kellett készítenünk a nótát, majd elküldtük Pásztor Lászlónak, aki bólintott egy nagyot, majd S. Nagy István, Pásztor után azonnal megadta az engedélyt. Nagy kő esett le a szívemről, mikor megkaptam a jogot, örömmel nyugtáztam, hogy az engedélyt megadták, így nem veszett kárba több éves munkám, egyszóval úgy érzem, megérte a sokéves befektetés. Bevallom, évek óta lázban égtem, hogy a méltán népszerű slágert saját értelmezésben játszhassam, így elképzelhető mekkora öröm ért, mikor a szerzőktől szinte azonnal megkaptam a jogot.

Hogyan fogadja a számot a közönség?
Szétszedik miatta a házat!!! Erre számítottam is, mert a tizenkét évestől a hetven évesig mindenki ismeri és szereti a dalt. Bár az elején nem szokták felismerni, mi következik, hiszen annyira át van "tekerve". Nem hagytam meg benne azokat az ismertetőjeleket, melyekről egy az egyben beazonosítható a nóta. Abban a pillanatban viszont, amikor megszólal a refrén első sora, beindulnak és ha leveszem a hangerőt, együtt éneklünk a közönséggel.

- Fotó és szöveg: Sebestyén Hunor - dip.hu -

[2006.08.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még