2024. május 7. | kedd | Gizella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kamionnal megy Szeged a parádéra
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Budapest Parádé
[2006. augusztus 26. este - éjszaka]

Szeged városa először a Budapest Parádén

Mint azt korábban megirtuk ebben az évben először indít kamiont Szeged városa a Budapest Parádén. A három szervezőt - Czuczi Attilát, Rasztik Milánt és Tóth Gézát kérdeztük a kamion létrejöttének részleteiről.

Általában cégek, médiumok, klubok képviselői indítanak kamiont a Budapest Parádén. Nem megszokott, hogy egy város képviseltesse magát. Honnan az ötlet?
(CA) Az elmúlt években már több alkalommal részt vehettem az egyik országos rádió kamionján és a hangulat, a bulizó, életvidám fiatalok mély benyomást tettek rám. Bár Budapesten születtem és jelenleg Szentendrén élek, a sors úgy hozta, hogy nagyon sokat járok Szegedre. Szeged az egyik kedvenc városom, ott teljesen más az emberek életvitele, az egymáshoz való viszonyuk. Barátságosabbak, közvetlenebbek és nagyon erős a lokálpatriotizmus érzése bennük. Ezért úgy gondoltam az év elején, hogy két olyan szegedi barátommal közösen, akik szeretik az életet, szeretnek bulizni, megszervezzük a város kamionját.

Csak a buli a kamion célja?
(RM) Nem elsősorban. Mint szegedi polgárnak az is fontos volt, hogy a városnak és nevezetességeinek minél nagyobb publicitást tudjunk adni, felhívjuk a mintegy félmillió résztvevőnek és azoknak a figyelmét városunkra, akik a médián keresztül kísérik figyelemmel a Budapest Parádét.

Hogy fogadták a szegediek a kamion indításának ötletét?
(TG) Meglepő volt számunkra, hogy a város jóformán egy emberként az ügy mögé állt. Megkeresésünkre azonnal támogatásáról biztosított bennünket Dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere, Dr. Újhelyi István, Országgyűlési képviselő Úr, Szeged Város Önkormányzata, Prof. Dr. Szabó Gábor Úr, a Szegedi Tudományegyetem Rektora, a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői és a helyi rendőrség is.
(CA) Emellett a helyi cégek is mellénk álltak. Sajnos az anyagi források szűkösek, de ennek ellenére az egész város ad valamit a sikerhez. Van olyan cég, aki a kamiont, a platót, sőt olyan is, aki a frissítőket adja. A helyi médiában sok szó esik az eseményről. Tényleg meglepő a város ilyen erős összefogása egy közös cél érdekében. Meg kell említenem a Parádé főszervezőit is, hisz a szigetesek segítsége nélkül nagy gondban lettünk volna...

Milyen lesz a kamion?
(RM) Szeretnénk Szeged városát méltóképpen megjeleníteni, a városra jellemző dekorációval ellátni, amely hűen ábrázolja, miért is jó szegedinek lenni, miért jó ebbe a városba ellátogatni, itt tanulni, itt élni. Szeretnénk megmutatni Budapesten az országban már jól ismert szegedi életérzést.

Csak Budapesten lesz látható a Szeged Kamion?
(TG) Nem. Már 25.-én beindul a buli számunkra. Rendőrségi felvezetéssel egész nap Szegedet járja a kamion, több helyen is megáll a városban, majd este a Széchenyi térre szervezzük a „kamion-búcsúztató parti”-t. Lesz Kozmix koncert, DJ program, játékok és sorolhatnám.

(RM) Másnap - miközben a kamion már Budapesten lesz – 11 órakor buszokat indítunk a Budapest Parádéra, hogy azok a szegediek, akik kíváncsiak, hogyan is szerepel a kamionunk a Parádén, megnézhessék azt. Éjfélkor – újra Szegeden – Afterparti lesz a Sing Sing klubban.

- www.sziget.hu

[2006.08.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még