2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
5 felejthetetlen pillanat a Szigetről
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Meduza - Uderground elektronikus zenék a Szigeten (aug. 15.)
[2006. augusztus 15. 14:00 - 16. ]

Csend legyen - A Medúza árnyékából jelentjük

A hajlobogtató mélynyomók, mellhártyarezzentő basszus labirintusok minotauruszaival való küzdelem után, jól esik a csend nyúlványait is beereszteni a felfogóképesség udvarába, csak úgy szemlélni ki merre találja meg a mozgáskoordinációjának legmagasabb lépcsőfokát.

Hang kizárva, vagyis ha pontos akarok lenni, akkor bezárva két pont közti csatornába, hogy csapongásával kimozdítsa az érdeklődőket a mozdulatlanságból.

Az elektronikus újszülött

De hogy félrelibbentsem a függönyt: a Partyaréna – Medúza árnyékától egy lépéssel balra, vagy lehet hogy jobbra, volt egy sátor, Silent disco névre keresztelt újszülöttje a Szigetnek. Már csak azért is önkéntelenül tapos a jóember a helyszín előtt a fékre, mivel egy szikrányi hang nem pörsen ki a hangfalakból csupán az extázishatár torokhangjai csapódnak ki, és a csendben táncoló emberek látványa, tesz föl még néhány kérdést.

A bejáratnál már világosodik a homály, amikor egy kábel nélküli fejhallgatót nyomnak a kezembe, már nem érzem magam annyira ostobának, és amint felkerülnek a mobil hangfalak a fejemre, már taposom is ki a szőlőből a levét. A színpadon két lemezlovas hajítja a korongot a tű alá, két külön pulton; a fülesen fogható két csatorna, két különböző stílus kényszerít táncra, továbbá arra, hogy a testtájaikat ütemesen hajtogatók közül, vajon ki melyik oldalnak dobbant a parketten. Ha ráfagytunk a gyorsabb tempóra, nem kell végigszaggatni háromszáz másik átizzadt húscsomót, hogy ráolvadjunk valami lazábbra, elég egy célzott mozdulat és máris egy másik „helyszínen” vagyunk ugyanott.

Már az is élményszámba megy, hogy ha fejhallgatót lekapjuk magunkról, - elképzeljük, hogy nem a Szigeten vagyunk – egyből kiesünk a kosárból, és esetlenül vascipőben próbálhatunk egy egyívású ( igazából kétívású a szerk. ) mozdulatsoron keresztüljutni; hallgathatjuk mi is történik a zenén kívül egy teremben ahol öt-hatszáz partyarc tölti el az estéjét. Esetünkben kicsit máshogy fest a kép, a Hajógyárira telepített több száz hangfal kissé zavarosan bonyolítja a szálakat, de ettől még nem fogok Tarzannak öltözve elefántcsordát kivezényelni, hogy rommá zúzzam az összest.

Ügyes gondolat az örökös hangerőproblémák megoldására, bár a morál és intelligencia szint egy bizonyos szint alatt, tízparancsolatot sértő gondolatokat szülhet, így az még várat magára, hogy az egész fesztiválon csak emberi test által keltett „zajban”, legyen meg az egy hét együttlét peace!

- viharbuda -

[2006.08.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még