2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Kaposfest 2015 - Ma kezdődik a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Ma kezdődik a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, a Kaposfest, amelyen augusztus 19-ig klasszikus zenei hangversenyekkel, dzsessz- és gospelkoncertekkel, cigányzenével és kiállításokkal várják az érdeklődőket.

Hazánk egyik legjelentősebb, immár hatodik alkalommal megrendezett klasszikus zenei fesztiváljának idei programját új művészeti vezetők - Baráti Kristóf hegedűművész és Várdai István csellóművész - állították össze.

    Az egyhetes programban 14 klasszikus zenei hangverseny szerepel, melyekre a szervezők tájékoztatása szerint már a fesztivál megkezdése előtt szinte minden jegy elkelt.

    A nyitóhangverseny, melyen egyebek mellett Haydn-, Paganini- és Csajkovszkij-műveket adnak elő a művészek, este hét órakor kezdődik. Előtte a Kapos Hotel rendezvénytermében Loch Gergely egy délutáni kávé mellett ismerteti az esti koncert szerzőinek és műveinek legérdekesebb momentumait.

    Péntektől szerdáig nemcsak este, hanem délután is lesznek koncertek, végül a fesztivál zárónapján - jövő hét szerdán - az esti gálakoncert előtt délelőtt és délután is lesz egy-egy komolyzenei hangverseny. A koncertek előtt minden nap lesz műsorismertető.

    A fesztiválon fellépő több mint félszáz művész között mások mellett Andreas Ottensamer, Koh Gabriel Kameda, Würtz Klára, Farkas Gábor, Finghin Collins, Perényi Miklós, Dudu Carmel, Zempléni Szabolcs és az Erkel Ferenc Kamarazenekar ad koncertet a Szivárvány Kultúrpalota színpadán.

     A fesztivál szervezői szeretnének minél több fiatalt megnyerni a komolyzenének, ezért diákigazolvány felmutatásával most is lehetőség van arra, hogy a diákok az egy koncertjegy áráért megvásárolt "Kaposfest párnával" mind a 14 klasszikus koncertet meghallgassák.
    A klasszikus zene kiváló előadói mellett a fesztivál idején ezúttal is ingyenes könnyűzenei koncertek színesítik a programot, melyeken a hazai könnyűzene, a dzsessz és a gospel rangos képviselői lépnek fel.

    A cigányzene egyik legkiválóbb képviselője, ifj. Sárközi Lajos és zenekara nem először mutatkozik be a Kaposfesten. A korábbi években a vendégek és a klasszikus zenei koncerteken fellépő művészek körében egyaránt nagy sikert aratott együttes esténként a Kapos Hotelben ad koncertet. Egy másik helyszínen, a Hang-Árban péntek este a Blahalouisiana, szombaton a Headbengs, vasárnap a Random Trip, hétfőn pedig a Bolyki Balázs vezette Bolyki Soul and Gospel kórus lép színpadra.

    A fesztivált képzőművészeti programok is gazdagítják, melyek egyike Baksai József Munkácsy-díjas festőművész csütörtök délután megnyíló, A csönd ideje című kiállítása a Vaszary Képtárban. Egy másik tárlaton Szigeti Tamás fotóművész neves klasszikus és dzsessz-zenészekről,
karmesterekről, énekesekről készült képeit tekinthetik meg az érdeklődők a Rippl-Rónai-teremben. A da Capo című portrésorozat képein mások mellett Babos Gyula, Eötvös Péter, Kobajasi Kenicsiro, Kocsis Zoltán, Plácido Domingo, Rolla János és Szakcsi Lakatos Béla tartja kezében évtizedekkel korábban készült fiatalkori fotóját.

    A Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál az elmúlt öt évben mintegy 100 ezer látogatót vonzott a somogyi megyeszékhelyre.
    A fesztivál idei programjáról a Kaposfest honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.
 

 

[2015.08.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még