2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Jamie Foxx: Unpredictable
Kapcsolatok
Jamie Foxx

A Miami Vice sztárja a zenei életben is a csúcsra tör

"Ray Charles azt mondta nekem: ha érzem, amit csinálok, akkor biztos lehetek abban, hogy minden rendben van. Ő tanított meg arra, hogyan kell érezni a zenét" - mondja Jamie Foxx, a népszerű Miami Vice című mozisikerben is remek alakítás nyújtó színész.

A Ray című életrajzi filmben nyújtott emlékezetes alakításáért Oscar-díjjal jutalmazott színésznek a közelmúltban megjelent régóta várt debütáló albuma, az "Unpredictable".

Sokféle hangzás, érzelem és közreműködő sztárok illusztris társasága (Mary J. Blige, Ludacris, Twista) található rajta az énekes lemezén.

Foxx szerint az együttműködések természetesek voltak: "Ezek az emberek a barátaim; az évek során velük kerültem jó viszonyba, velük lógtam." Az elkészült album boltokba kerülésével a San Diegó-i Nemzetközi Egyetem zenei szakának egykori hallgatója végre valóra válthatta álmát.

Az aktuális, "Unpredictable" című kislemeztől a parázsló "Love Changes"-en át az anyag minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy Jamie-nek van helye az R&B-előadók népes táborában. Természetesen az album előtt sem volt titok, hogy Foxxot remek zenei vénával áldották meg.

A 37 éves művész mindig is tudta, hogy a zene nemcsak mint hobbi játszik szerepet az életében az egyre feljebb ívelő színészkarrierje mellett. Az "Unpredictable" munkálatainak nagy részét saját otthoni stúdiójában végezte, és a lemezzel egy időben készülő Miami Vice című mozifilm forgatása mellett órákat töltött mobil stúdiójában, melyet a szuperproducer, Timbaland adott kölcsön neki.

Az album címéhez hűen Foxx feltett néhány igencsak meglepő dalt is a korongra, melyekre állítása szerint a legbüszkébb. "A 'Wish You Were Here' a nagymamámról szól, és meglehetősen szomorú dal, ezért került a lemez végére. A 'Til I Met Your Sister' új nézőpontból mutat be egy kényes szituációt: egy fiúról szól, aki beleszeret a barátnője nővérébe. Még soha senki nem énekelte meg ezt így; nem kínos, nem vicces, egyszerűen komoly."

Vajon Jamie Foxx nagy nyomás alatt volt, amikor Ray Charles nyomdokaiba kívánt lépni? Talált motivációt, és elő tudott állni kreatív ötletekkel, miután eljátszotta a legenda életútját bemutató film főszerepét? Jamie így válaszol: "Ha eléred a hegycsúcsot, majd lejjebb ereszkedsz, még akkor is a hegyen vagy, és az eléd táruló látvány még mindig csodálatos."

Az énekes ezekkel a gondolatokkal - és persze az Egyesült Államokban már #1 albumával - indul el európai hódítóútján, amelynek sikere az "Unpredictable" című dalnak köszönhetően a dalcímmel ellentétben igen is megjósolható.

-Sony BMG -

[2006.09.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még