2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Nézd meg a videóinterjút!
Kapcsolódó cikkek
Újrakezdés után új nagylemez – videointerjú a Josh feat Juttá duóval pénteken
Kapcsolatok
Josh és Jutta
DJ Hajnal (DJ Gustee - Hajnal Gusztáv)

Újrakezdés után új nagylemez - videóinterjú a Josh feat Juttával

Fülbemászó dallamaikkal jókedvre derítik a rádióhallgatókat, bulislágereikkel önfeledt táncolásra invitáljál a bulizókat. A Josh feat Jutta páros muzsikáját már sokan ismerik. A Szarvas József alias Josh 2003-ban a Joshiva duó tagjaként – egy másik énekesnővel - lépett fel, már az első klipüket forgattátok és a nagy lemez is készülőben volt, amikor a formáció hirtelen megszűnt. Erről, a rajongókról és a hamarosan megjelenő nagylemezükről faggattuk a frontembert.

Interjúnk első felét szöveges formában közöljük lapunkban, míg a második részét a Nyíregyházi Televízió Halló kívánságműsorának munkatársainak jóvoltából videointerjúként tekinthetsz meg. A képes anyagban Hajnal Gusztáv beszélget a vendégekkel, míg az interjú alatt a vendégek dalai szólnak.

Miért szűnt meg hirtelen a Joshiva?
Josh: Szegedi gyerekként egy jól működő produkciós irodához kerültem. Megbíztam az ott dolgozó emberekben, közösen építettünk az együttest. Egy idő után azonban már nem foglalkoztak a duóval, ami miatt megromlott a kapcsolatunk és képtelenek voltunk együttdolgozni. Ez egyet jelentett a Joshiva megszűnésével. Ez nagyon kiábrándított és pihentem félévet.

Később visszatértél. Mivel foglakoztál?
Josh: Zenei producerként dolgoztam, különböző nagyobb kiadóknak készítettem válogatáslemezeket, Albumokat, dalokat írtam együtteseknek.

Ekkor összefutottál, jelenlegi zenei pároddal Juttával. Hogy történt ez?
Josh: Egy válogatás lemezre kértek egy szerzeményt, amit Jutta énekelt fel. Ez a dal annyira bejött, hogy a kiadó kérte tőlünk a folytatást. Ekkor már nagyon jó barátok voltunk, így közösen létrehoztuk a Josh feat Jutta formációt.

Miért nem Joshiva énekesnőjével dolgoztál?
Josh: Már nem voltunk egy hullámhosszon és így nincs értelem együttdolgozni. Szerencsére hamar Jutta személyében megtaláltam az ideális énekesnőt.

Hogy néz ki köztettek a munkamegosztás?
Jutta: A zene, a szövegírás és a menedzsment a Josh feladata. A klippel, fotózással és a megjelenéssel kapcsolatos dolgokat én intézem. Szerencsére remekül kiegészítjük egymást, így ez jól működik. Teljesen megbízom az ő ízlésében. Én csupán a kész dalt szoktam meghallgatni, amit véleményezek és közösen megbeszélünk.

Első dalotok a Nincs az a szó volt, amit már „rongyossá” játszotok. Nem unalmas ez?
Josh: Minden fellépésnek más a hangulata és buli közben nem figyelünk arra, hogy hányadszor adjuk elő a dalt, hanem hogy a közönséget kiszolgáljuk. Ha a véletlenül megunnánk – amire még eddig nem került sor – akkor a közönség segítene és közösen énekelnénk. Szerencsére már nagyon jól ismerik a dalt, így akár nélkülünk is elénekelnék. Úgy látom, hogy a közönség még nem unja, mert a visszataps a Nincs az a szóról szól.

Hamarosan nagylemezzel jelentkeztek. Mikor jelenik meg?
Josh: Tizennégy dalt tartalmazó bulizós, néhány lírai, lassú dallal megspékelt anyaggal fogunk előrukkolni. Úgy látjuk a fiatalok részéről erre van igény, és szerencsére az idősebb korosztály is éredeklődve nyitott felénk, így szélesebb közönséget sikerült megfognunk, mi ezt maximálisan figyelembe vettük, így a dalok is mint az eddigiek, kellemes dallamvilággal rendelkező könnyed, de mondanivalójában tartalmas szerzemények lettek.. Nem hiányozhatnak persze a lassú dalok sem az albumról, úgyhogy egy teljes és kerek összefogó nagylemezt sikerült összehoznunk, ami minden korosztály számára fogyasztható. A megjelenés szeptember végére várható, és ha minden jól megy egy játék keretén belül többek közt egy kétszemélyes utazást is ki fogunk sorsolni a lemezvásárlók közt, akik megtisztelnek bennünket azzal, hogy eredetiben vásárolják meg a hanghordozónkat.

Manapság az eladott hanghordozók száma drasztikusan csökken. Így adódik a kérdés, érdemes lemezt kiadni?
Jutta: Tény, hogy visszaesett a lemezeladás, ami köszönhető az internetes letöltésnek. Jó magyar szokás szerint le is töltik és lehetőleg ingyen. Természetesen ekkor már nem fogják megvásárolni lemezt. Ha van igény az adott zenére, akkor el lehet adni azt az 5-6 ezer példányt, hogy megérje kiadni, Bízzunk benne, hogy legalább ennyit tudunk értékesíteni.

A biztos eladáshoz lenni kell egy rajongótábor. Hogy álltok ezzel?
Jutta: Nagyon büszkén mondom, már vannak rajongóink. Naponta több e-mail és telefont kapunk. Van egy ifjú pár, akiket több fellépésünkön viszont látunk. Én ezen meglepődtem, hisz nagyon az elején vagyunk még. A maxik és a nagylemez mellett különböző ajándéktárgyakat is szeretnének, piacra dobni, ami DJ Páz barátunknak köszönhető. Ő ugyanis több helyen „josh feat juttas” pólóban ment fellépni, ami tök aranyos dolog, de ezzel egy lavinát indított el, hiszen azóta többen rendelnének belőle. Mi egyelőre nem tervezünk ilyet, de a nagylemez után valószínűleg sort kerítünk rá. Először is szeretnénk, ha többen megismernének bennünket, majd ekkor előrukkolunk ezekkel is.

A duóról és az új Vár rám az ismeretlen című dalról részleteket tudhatsz meg videointerjúnkból, ami a Zeneletöltés rovatunkból érhetsz el

- Bíró Zsolt -

[2006.09.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még