2024. június 26. | szerda | János, Pál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A pályázat benyújtható itt
Kapcsolatok
A38 Hajó
Legnépszerűbb csengőhangok

Magyarok is jelentkezhetnek a nemzetközi tehetségkutatóra

Folytatódik a tavaly sikert aratott verseny. Az immáron 5 ország zenészeinek részvételével zajló megméretetésre szeptember 16-ig lehet nevezni.

Érdemes visszaemlékezni a tavalyi eseményekre: a budapesti A38-as hajón teltház előtt megrendezett előválogató során kvalifikáltak azok a legtehetségesebb magyar zenekarok, akik a kedvelt bécsi Planet Music Klubban, az ABC Fesztivál keretén belül méretették meg magukat. Közülük hárman kerültek be a végső döntőbe, és végül az Esclyn Sindo zenekar összesített harmadik helyezést ért el, és értékes nyereményekkel tért haza.

Minden résztvevő számára hatalmas élmény volt már maga a részvétel is, és ezen felül sokan kihasználták az új kapcsolatokat a további külföldi fellépésekhez, úgy, mint európa legnagyobb szabadtéri fesztiválját a Donau -Insel-Festhez, ahol a három nap alatt több mint 3 millió látogató fordult meg.

A beérkezett pályázatok közül, egy szakmai zsűri választja ki azt a legjobb 40 zenekart, akik ezen a négy estén lépnek fel. Naponta 2 együttes kap továbbjutási lehetőséget, így 2007 januárjában 8 magyar zenekar versenyezhet tovább a bécsi Planet Music Klubban.

A legjobb eredményt elérő magyar zenekar – mint, ahogy minden ország legjobb együttese - kapja a Hungarian Live Award nemzetközi díjat , mely 1000 euró készpénzzel és további tárgynyereményekkel jár együtt, valamint számos fellépési lehetőséget is kínál különböző zenei fesztiválokon.

A végső győztes - miért nem lehetne éppen egy magyar zenekar? - május 1-én a bécsi Práterben számukra rendezett szabadtéri fesztivál keretében mutatkozhat be a nagyközönségnek, és veheti át az International Live Award díját, amely nem kevesebb mint 10.000 euro készpénz, valamit egy turnélehetőség a versenyen résztvevő országok mindegyikében.

A jelenkezni 2006 szeptember 16-ig lehet az alábbi módon:
- a pályázatok benyújthatók online a "www.tehetsegkutato.hu" oldalon,
- postai úton, (demo CD, mp3, vagy MC, biográfia és zenekari fotó melléklettel) az alábbi címen: Magyar Zeneatlasz - 8200 Veszprém, Eötvös K. utca 2. I. em.

[2006.09.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szava sem lehet a rock...

Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
2024.06.11., a nap, amikor a Winger zenekar...

Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
beszámolók még