2024. június 7. | péntek | Róbert nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Tehetségvadászat
Kapcsolódó események
Jim Beam Music Tehetségvadászat döntő
[2005. június 4.
szombat 19:00]

Tehetségvadászat: Megvan a legjobb 8 zenekar, de a kiesettek sem keseregnek!

Befejeződött a Jim Beam Tehetségvadászat középdöntője.  A beérkezett jelentkezések közül a szakmai zsűri kiválasztotta azt a 8 bandát, amely a zárókoncerten a végső győzelemért lép színpadra. Nekik már megérte elindulni a versenyen, de hogy vélekednek a megméretésről a fináléba nem jutott zenekarok?

Befejeződött a Jim Beam Tehetségvadászat középdöntője. A beérkezett jelentkezések közül az Abaházi Csaba, Lukács László, Uj Péter, Varga Zsuzsa, VJ. Olivér és Rókusfalvy Pálból álló szakmai zsűri kiválasztotta azt a 8 bandát, amely a zárókoncerten a végső győzelemért lép színpadra. A döntőbe az Aljas Kúszóbab, a Cyborn, a Mind the Gap, a Ne fogazz!, a Pozitív, a Slag, a Stylaw, és a Sunscreen jutott. Ezek a zenekarok a Tehetségvadászat döntőjében 20 perc alatt 3 saját számot adnak elő. A koncert közönsége, a VIVA nézői és a Danubius rádió hallgatói SMS-ben, illetve a tehetségkutató honlapján szavazhat a legjobbra. A döntő győztese elnyeri „Az év legtehetségesebb zenekara” címet, valamint a fődíjat: egy turnébuszt, az egyedi Gibson gitárt és egy teljes albumnyi zeneanyag profi stúdióban történő felvételét. A „nyolcak” legjobb számaiból Best of CD-t állítanak össze.
Nekik már megérte elindulni a versenyen, de hogy vélekednek a megméretésről a fináléba nem jutott zenekarok? Összeállításunkban erre kerestük a választ.

Kozsán Attila, a Józanészek gitárosa elmondta – Remek kezdeményezésnek tartom a versenyt. Nem volt nevezési díj, az első helyezett értékes nyereményt kapnak, a résztvevők –nemcsak az első –, pedig előrelépési lehetőséghez jutnak. Érdekes volt a meghallgatás. Nagyobb színpadot, komolyabb technikát gondoltunk, viszont így családias volt a hangulat. Bár délelőtt nem könnyű átérezni a Rock’n’Roll-t, ennek ellenére remekül éreztük magunkat. Külön öröm, hogy a Viva Tv stábja a próbaterműnkben forgatott.
Hasonlóképpen vélekedett a Supersonic tagja is, Bakó Balázs – Profi szervezés, jó technikai háttér és kiváló tájékoztatás jellemezte a versenyt. Barátságos légkörben, jó akusztikájú teremben léptünk fel, ahol közvetlen kapcsolatunk volt a hallgatósággal. Reméljük, hogy bejutunk a legjobb nyolc banda közé, ez mindenképpen egy pozitív visszacsatolás lenne számunkra a szakmától és a médiától
Tóth Zsombor, a Rooster énekese is csupa pozitívumról számolt be. Nagyon jól éreztük magunkat a zenei megmérettetésen. Bíztunk benne, hogy bejutunk a legjobb 8 közé, de miután megtudtuk, hogy több száz zenekar méretette meg magát, így már arra is nagyon büszkék vagyunk, hogy a legjobb 40 közé befértünk. A döntősöknek gratulálunk! Ezen a tehetségkutatón senki sem vesztet. A meghallgatás teljesen jó volt - profi szervezés, remek hangtechnika, maximális segítőkészség a szervezők részéről. Azt sajnáljuk, hogy csak 2 dal előadására volt lehetőség, ami a szép számú jelentkeznek tudható be. Maradéktalanul elégedettek vagyunk a középdöntős produkciónkkal, és a zsűri is megerősített ebben. Sok dicsérő szó, méltatás hangzott el. Úgy jöttünk el, hogy lenyomtuk 120%-osan azt, amit szerettünk volna. Sokat tanultunk ebből. Láttuk, hogy ilyen flottul is meg lehet oldani egy ilyen volumenű dolgot. Rájöttünk, hogy igenis meg lehet valósítani a jó hangzást akár 5-10 perc beállással is.
Bíró Zsolt

[2005.05.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még