2024. május 28. | kedd | Emil, Csanád nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Öko-Pannon Kht
Venus
Zanzibar
Kapcsolódó cikkek
Zanzibar: „Egy nagylemezen nincs helye töltelékdaloknak.”

Nem mindennapi turnéra indul a Zanzibar és a Venus

Az országot járva próbálják felhívni a figyelmet az immáron egyre nagyobb számban kihelyezett hulladékgyűjtő szigetre, a szelektív gyűjtés gyakorlatára.

Turnéjuk során nagyon sok fiatallal találkoznak, beszélgetnek, majd adnak koncertet, mindezt ingyenesen, azzal a céllal, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet: „Ne csak a hallásod legyen szelektív, gyűjtsd a hulladékot is szelektíven!” A kezdeményezésről Andit a Venusból illetve Ritát a Zanzibar tagját kérdeztük.

– Mi adta a turné ötletét?
Andi: – Tavaly nyáron lettem figyelmes arra a road show-ra, mely a szelektív hulladékgyűjtésről informálta a kisgyerekeket és a járókelőket. Érdeklődőként én is nagyon sok hasznos dolgot tudtam meg, és arra gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha a még suliba járó fiatalokhoz is eljutnának az információk a szelektálás hasznosságáról. Mivel a koncertjeinkre is elsősorban a mindenre fogékony középiskolás réteg szokott ellátogatni, gondoltuk, összekapcsolhatnánk a kellemeset a hasznossal. Megkerestük hát az Öko-Pannon Kht-t a turné ötletével, akik örömmel fogadták jelentkezésünket.

– Mióta foglalkoztat a szelektív hulladékgyűjtés gondolata?
Andi: – Kisgyerek korom óta. Általános iskolás koromban egy olyan kísérleti osztályba jártam, ahol a környezetvédelem a tantárgyaink között szerepelt. Nemcsak elméletben foglalkoztunk a témával, hanem tetteinkkel példát szerettünk volna mutatni gyerektársainknak: fákat ültettünk a suli körül, papírt és vas-hulladékot gyűjtöttünk, szemetet gyűjtöttünk a lakhelyünkön. Azóta felnőtt fejjel látom, milyen fontos is a környezettudatos nevelés.

– Tudtok-e még tenni valamit a tisztább környezetetekért a szelektív gyűjtésen kívül?
Rita: – Azzal, hogy egy „vagány” rock zenekar tagjaiként e nemes kezdeményezés élére állunk, pont azt próbáljuk sugallni a fiataloknak, hogy nem az a nagymenő, aki eldobja a szemetet az utcán, hanem aki figyel a környezete tisztaságára. Elég sűrűn járok a kutyusommal erdőbe, és azt vettem észre, hogy az emberek előszeretettel dobálják ki ott a szemetüket. Ugyan nem teherautóval járok kutyát sétáltatni, de ha tehetem, összeszedem a szemetet.
Andi: – Azt hiszem, mindkét zenekar nevében mondhatom, hogy egy-egy próba vagy koncert alatt nagyon sok elemet elhasználunk, és a kimerülteket próbáljuk összegyűjteni, és az arra kijelölt helyeken kidobni. Vonatkozik továbbá a közös zenekari gyűjtés a mikrobuszban a fiúk által elfogyasztott sörös dobozokra is. Eto, a basszusgitárosunk ezeket előbb gondosan össze szokta préselni a maga majd’ 100 kilójával!

– Milyen programok várják az érdeklődőket a turnén?
Rita: – Nagyon izgalmas lesz egy-egy nap, ugyanis minden turnéállomáson együtt játszunk majd a fiatalokkal, tehát a turné egyfajta közönségtalálkozó is lesz egyben. Mivel a program a sulikkal egyeztetett módon fog zajlani, garantáltan nem felel és ír dolgozatot senki az iskolákban másnap! Aki teheti, jöjjön el, mert nemcsak egy izgalmas játékban vehet részt értékes ajándékokért, ráadásként este egy fergeteges Venus és Zanzibar koncerten is részt vehet. A koncertek hétköznap lesznek, így igyekeztünk korai időpontra tenni a koncerteket, hogy a legkisebbtől a legidősebbig mindenki részt tudjon venni a programon. A nap 20 órakor fejeződik be, úgyhogy nyugodtan elengedhetik a szülők a kisebb gyerekeiket is. A koncertek a gyerekek által ismert helyszíneken, suli udvarokon, művelődési házakban, tornacsarnokokban kerülnek megrendezésre. És ami a legfontosabb, a programok látogatása ingyenes! Mindenkit sok szeretettel várunk!

NAPI PROGRAM:

10 órától: Szelektív Hulladékgyűjtési Road Show
· Az ÖKO-Pannon Kht. játékos oktatóeszközei a szelektív hulladékgyűjtésről: Hasznosító Torony, Tudás Kereke, Öko-fa
· A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium információs anyagai, kvízkérdések, totó
14 órától: Játékos szelektálás a Zanzibar és a Venus zenekarok énekesnőivel: Ritával és Andival
17 órától 20 óráig:
Venus élő koncert
Zanzibar élő koncert


HELYSZÍNEK:

2005. május 19.
Győr Pattantyús Ábrahám Géza Ált. Műv. Központ

2005. május 20.
Eger Dobó tér

2005. május 26.
Nyíregyháza Bem József Általános Iskola tornacsarnoka

2005. május 27.
Miskolc Ady Endre Művelődési Ház előtti szabadtér

2005. június 03
Siófok Főtér (változhat)

[2005.05.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
empty: treeItemFullName(classified_section,0) [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
beszámolók még