2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Újabb érdekeességek a KFT Közös hang koncertjéről

Budapesten élő külföldi zenészekkel lép fel a KFT együttes szombaton az újbudai A38 hajón. A koncert címe Közös hang.

 

Az esten guineai-szenegáli, tanzániai, görög, ecuadori vendégművészek játszanak együtt a KFT-vel. A fellépők között lesz Szofia Lampropulu, Cheik Ibrahima Fall, Peter Mhagama és Alex Vivas - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Szofia Lampropulu görög származású kanun virtuóz és zeneszerző. Bizánci zene szakon tanult Görögországban, a kanunnal, ezzel a különleges pengetős hangszerrel Isztambulban ismerkedett meg. Szólistaként Európában, az Egyesült Államokban és Új-Zélandon is játszott ismert előadókkal, de fellépett Sebestyén Mártával is.

A guineai-szenegáli zenész, Cheikh Ibrahima Fall az ősi afrikai ütőhangszer, a djembe mestere. A Tanzániából származó énekes, Peter Mhagama nemcsak különleges zenész, sokoldalúsága a meseírásban is megmutatkozik. Alex Vivas ecuadori, pánsípon, furulyán játszik, ugyancsak Budapesten él.

Ismét az A38 hajón

A KFT 2010 óta lép fel rendszeresen az A38-on, az ottani koncertek felidézik a zenekar egykori klubjainak jelenetektől, versektől, performanszoktól, fiatal együttesek bemutatásától színes hangulatát. Az első, hat évvel ezelőtti koncerten, amely a csapat 30. születésnapjához kapcsolódott, a régi műsorokból vettek elő jeleneteket, a közönség megkóstolhatta a KFT-konyha főztjét, végül az együttes tagjainak gyerekeiből összeálló együttes zárta a születésnapi estét.

2012-ben a KFT egy előkerült kalózfelvétel alapján állította színpadra legelső, 1981-es koncertjének új-hullámos, punkos számait, jellegzetes Laár- és Bornai-verseit. 2013-as koncertjén az 1983-ban kiadott Üzenet a liftből/A Fodrász című albumát mutatta be újra, egy évre rá a Bál az Operában lemez (újra)bemutatója volt, és 2014 decemberében újra az A38-on zárta az évet a zenekar.

A KFT (Laár András - ének, gitár; Bornai Tibor - billentyűs hangszerek, ének; II. Lengyelfi Miklós - bőgő, basszusgitár; Márton András - dob) a hazai koncertek mellett fellépett például az Egyesült Államokban, valamint Kubában, és napjainkban is az eredeti felállásban működik. Dalaikra a fanyar humor, a meglepő zenei megoldások jellemzőek. A 2008-ban megjelent A bábu visszavág volt a KFT legutóbbi, 11. stúdióalbuma.

- MTI -

[2016.10.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még