2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
MayDay 2005 március

MAYDAY BUDAPEST 2005 „U make the rules, We make the noise”

Március 26-án, a Hungexpo F és F2 pavilonja adott otthont Európa egyik legrangosabb eseményének, a MAYDAY BUDAPEST 2005-nek. Idén is több mint tízezren voltak kíváncsiak az óriásbulira és az ideérkező, buliznivágyó fiatalok között voltak szép számmal, akik külföldről jöttek.

A 2002 óta töretlenül, minden évben megrendezésre kerülő gigantikus technopartit nagy várakozás előzte meg. Ez abból is látszott, hogy a buli a minél kihívóbb, saját tervezésű ruhákról és kiegészítőkről is szól egy kicsit, amit már hónapokkal a nagy esemény előtt megkreálnak a látogatók. Nem egy ilyen ruhakölteménnyel lehetett most is találkozni.

80 fellépő 5 helyszínen (Main Hall, Viva Eeelektro Techno Floor, Budapest Parádé Floor, Red Bull Lounge és Globe Party Aréna) gondoskodott a jó hangulatról és a feledhetetlen buliról. Számos, Európa különböző pontjairól érkezett külföldi sztár lépett fel, akik közül a teljesség igénye nélkül felsorolnék párat:
Westbam (Németország legnagyobb DJ-je, és talán a szakmában ő a legidősebb is), Marco Bailey(B), Lexy & K.Paul(D), Agoria(F), Lucca(CZ), Daucher(D), Dr. Motte(D), Kai Tracid(D), Master Blaster(D), Members of Mayday(Int), Felipe(A), Northern Lite(D), Tonio(F) és Tomcraft(D).
A külföldi hírességek mellet természetesen hazai DJ-k is képviseltették magukat, nem kisebb sikerrel. Többek között: Erős vs. Spigiboy, Shane 54, Náksi vs. Brunner, Somody Zoltán Guruval (Back II Black ex-frontembere) kiegészült Collins & Behnam, Newl, Sterbinszky, Slam Jr., Danceland DJ Team, Jankec és a Kísértésből már jól ismert Ada.

A szebbik nem képviselői sem aprózták el, a Red Bull Lounge-ban csak ők adták le szettjeiket: Sylvie (H), Diana D’Rouz (PL), Linda Kais (H), Lucca (CZ) és Monique(H).

A MAYDAY-en szokássá vált, hogy minden rendezvényének van alcíme ill. úgymond Himnusza. Ez alkalommal a „U make the rules, We make the noise” volt, amelyet élőben előadva és szettben is nem egyszer hallhattunk.

Legnagyobb sikere Westbam-nak volt, ő már jó sokat letett az elektronikus zene asztalára. Nagy sajnálatomra talán Master Blaster volt az, aki nem hozta azt a minőséget, amit elvártunk volna. Nem lehúzni akarom - távol álljon tőlem -, de én nem Scooter-t vártam tőle. Egyébként nagyon közvetlen és készséges ember akárcsak Spigiboy és Erős. Volt szerencsém mindhármukkal pár szót váltani.

Teljesítménytől függetlenül mindenkinek nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetett, mert ide csak a legnagyobb neveket hívják. Persze anno a MAYDAY nem csak technopartinak indult, hanem magát az elektronikus zenét jelentette. Időközben lassan átalakult és mamár ezért sem hívnak olyanokat, mint például ATB, Paul Van Dyk, Tiesto, Schiller, Armin Van Buuren (és még sorolhatnám) nomeg azért, mert a trance ezen képviselői jóval nagyobb összegekért lépnének fel. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az itt fellépők szakmailag kevesebbet tudnának.

Bizton állíthatom, hogy mindenki megtalálhatta a hangulatának és ízlésének megfelelő zenét, persze a techno keretein belül. A színpadok és pultok mellett táncoló lányok látványa szintén nem hagyott senkit ülni a babérjain. Ha mást nem is, de a fantáziát biztos megmozgatták.

Tóth Imre

[2005.03.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még