2024. szeptember 21. | szombat | Máté, Mirella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
E-Music
MAHASZ
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

1,7 millió letölthető dal - és egyik sem a nagyoké...

Európa-szerte új letöltő szolgáltatást indít az eMusic.com.

A napokban indítja digitális zenei letöltő szolgáltatását az eMusic.com (amely nem tévesztendő össze a T-Online zeneáruház technikai hátterét is adó, de hamarosan saját letöltő oldallal is jelentkező EMusic.hu magyarországi szolgáltatóval). Az Egyesült Államokban a piacvezető iTunes mögött az alternatív piacokat vezető eMusic ugyanezt a pozíciót szeretné elérni Európában is.

Az eMusic az első olyan szolgáltatás, amely egyszerre válik elérhetővé az Európai Unió mind a 25 tagállamában, fej fej melletti küzdelembe bocsátkozván az iTunes szolgáltatással olyan nagyobb piacokon, mint Németország vagy Anglia, valamint sok esetben az első legális letöltő szolgáltatásként olyan kisebb országokban, mint például Málta.

A szolgáltató oly módon különbözteti meg magát a versenytársaktól, hogy egyedüliként kínál nagy mennyiségben MP3 formátumú fájlokat, melyek ily módon kompatibilisek bármilyen hordozható lejátszóval, beleértve az iPod-ot is. (Az Apple Computer Inc. iTunes nevű szolgáltatása viszont kizárólag az iPod-dal használható.)

Az iTunes-zal szemben az eMusic általában az idősebb közönségrétegeket célozza meg, különösen a jazz és komolyzene rajongókat, akik elsődlegesen a 25-54 év közötti korcsoportból kerülnek ki.

Az eMusic 1,7 millió dalt kínál 8500 független lemezkiadótól, többek között olyan előadókkal, mint Johnny Cash, Bob Marley, Björk vagy a Franz Ferdinand.

A világszerte eladott zene körülbelül háromnegyedét adó négy nagy nemzetközi lemezkiadó egyike sem járult hozzá eddig hangfelvételeinek árusításához az eMusic-on keresztül, digitális jogvédelmi okokból kifolyólag.

Az eMusic továbbra is tárgyalásokat folytat a Universal Music, a Sony BMG, az EMI és a Warner Music kiadókkal, de amíg azok nem egyeznek bele az MP3-as formátumú terjesztésbe, addig dalaikat az eMusic nem árusítja.

Távoli második

Körülbelül 13 százalékos piaci részesedésével a világ legnagyobb zenei piacán, az Egyesült Államokban, az eMusic megelőz olyan ismert márkaneveket, mint a Rhapsody, az MSN Music, a Napster, a Yahoo és az AOL, de továbbra is messze lemarad a piacvezető iTunes 60 százalékos részesedése mögött.

"Célunk, hogy nagyon gyorsan elérjük Európában is az USA-ban megszerzett pozíciónkat: hogy mi legyünk a független zene elsőszámú árusítója és összességében is a második számú digitális zenei szolgáltatás" - nyilatkozta David Pakman vezérigazgató.

Miután az eredeti, New York-ban működő szolgáltatás most már az európai országok lakosai számára is elérhető lesz, az eMusic 2007-től ezen országok saját nyelvein is el kívánja indítani letöltő oldalait: először Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban.

Az európai oldalak havi előfizetési díjjal üzemelnek, mely díj 12.99 Eurótól (40 letöltés) 20.99 Euróig (90 letöltés) terjed.

A legtöbb előfizetéses szolgáltatással ellentétben az eMusic vásárlói megtarthatják a letöltött dalokat. Sok más szolgáltatónál a letöltött könyvtár elvész, ha nem fizetik tovább a havidíjat. Az iTunes felhasználói pedig havidíj nélkül, darabonként fizetnek a letöltésekért.

Az eMusic a szerzők hollandiai közös jogkezelő szervezetével, a Buma/Stemra-val kötötte az egész Európára érvényes licensz-megállapodást, miáltal egy időben indíhatja el szolgáltatását 25 országban.

A megállapodás alapján az eMusic országonként regisztrálja az eladásokat, a szerzői jogdíjakat pedig a Buma/Stemra-nak fizeti, amely ezután továbbítja azokat az egyes EU-tagállamok illetékes jogkezelő szervezeteinek.

Az eMusic tulajdonosa a Dimensional Associates Inc., amely a JDS Capital Management Inc. egyik cége. A Dimensional rendelkezik a DreamWorks teljes zenei katalógusával, köztük olyan ismert örökzöld slágerekkel, mint a "Disco Inferno" vagy a "Take the A Train."

(Mahasz)

[2006.09.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.09.19.]
Gyors és azonnali kölcsön egyéb [2024.09.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Valmar nyárzáró koncertjét a siófoki Plázson - képekkel
Rengetegen...

Megnéztük Korda György és Balázs Klári 2024-es koncertjét is a Budapest Parkban
A tavaly...

Vissza a jövőbe - Nick Carter elbűvölt minket a Barba Negraban
Rebecca: képzelet és valóság határán
Megnéztük a Follow the Flow-t a Budapest Parkban - képekkel
Megnéztük a Rise Against koncertjét a Parkban
Billlie koncerten jártunk - Welcome to Budapest
beszámolók még