2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Everwood (Neverwood)

Mi a közös Rómában és Csolnokban?

Elárulom: az új lemezét készítő Everwood együttes mindkét helyen fellép idén ősszel. Ezzel kapcsolatban kérdezgettük egy kicsit az együttes basszusgitárosát, Viket.

- Hogy telt a nyaratok?
- Dolgosan. Mivel már itt van a kanyarban a második albumunk felvétele, ezért a nyár folyamán sajnos nem tudtunk elég időt szakítani a koncertezésre, hiszen jó néhány számot meg kellett írnunk. Azért egy nagyon fontos helyszínen, a Szigeten sikerült fellépnünk, mégpedig első alkalommal, ami egy óriási élmény volt számunkra, úgyhogy nem tűntünk el teljesen!

- Mik az őszi tervek?
- Az új nóták elkészültek, de mielőtt stúdióba vonulnánk, szeptember 30.-án még nyomunk egy bulit Pakson, ahol régi ismerőseink, a Behinia zenekar lesz a vendégünk. Október 2.-án kezdjük a felvételeket, amelyek keveréssel-masteringgel együtt december közepéig tartanak majd. Közben azért lesz egy kis szünet is, ezalatt október 21.-én fellépünk majd a Stainless Steel által szervezett Metalfalu fesztiválon Csolnokon, illetve lesz egy még komolyabb megmozdulásunk: nemrég megnyertük a Magyar Zenei Exportiroda Hungaroconnections elnevezésű pályázatát, ennek segítségével első ízben jutunk el külföldre! Két koncertet is nyomunk november közepén Olaszországban, egyiket az Astra zenekar vendégeként a Stazione Birra nevű klubban, amiről azt kell tudni, hogy Róma egyik legnevesebb helyszíne és rengeteg nagy név megfordult már ott! A másik bulira pedig pár nappal később kerül sor a Lunarsea -vel, akiket visszahívtunk egy cserekoncertre, ez november 25.-én kerül megrendezésre a Kispesten található Téglagyári Megállóban! Az idei év előreláthatólag utolsó megmozdulása pedig december 15.-én lesz, ekkor a Rocktogonban lépünk majd fel.

- Hogyan készültők a római koncertre?
- Nagyon várjuk, állítólag sokan kíváncsiak ránk!! Külön előkészületek a szervezés terén vannak leginkább - plakátok, szórólapok készítése, hirdetések, utazás, stb. - hiszen a stúdióból frissen "szabadulva" a számok gyakorlására nem nagyon lesz már szükség! Tehát fogunk új számokat is játszani, ez már biztos.

- A MetalFaluról mi a véleményed?
- Ez lesz az első alkalom, ezért nem ismerjük még a fesztivált. Mindenesetre nagyon szimpatikus ötletnek tartom, a szervezés is a lehető legjobbnak tűnik és mivel jó nevű zenekarok lépnek fel, közönség is biztosan lesz szép számmal, úgyhogy kíváncsian várjuk a bulit!

- Mi a különbség a vidéki és a nagyvárosi közönség között?
- Vidéken egészen más a hangulat, az emberek sokkal inkább bulizni járnak el egy-egy koncertre és nem feltétlenül az adott zenekarra kíváncsiak. Másfelől pedig egy nagyvárosban - bár ez leginkább csak Budapestre vonatkozik - általában többféle programból is választhat a koncertlátogató, vidéken viszont ha van egy metal koncert, arra a legtöbb rocker elmegy, hiszen ez az egyetlen ilyen esemény a környéken. Emiatt a pesti bulikra leginkább a kifejezett rajongók jönnek el, vidéken sokkal vegyesebb a közönség, de ez is jó dolog, hiszen így új arcoknak mutathatjuk be a zenénket és közülük is kikerülhetnek későbbi rajongók!

- Mit érdemes tudni az új lemezről?
- Az első albumra minden addigi nótánkat feltettük, így teljesen friss ötletek lesznek az új anyagon, az elmúlt két év szerzeményei. A számok megírásakor a cél az volt, hogy még jobban kidomborítsuk a zenei stílusunkat és annak sokszínűségét, így a nagyobb részük rövidebb lett, fogósabb énektémákkal és ütősebb riffekkel felszerelve, ugyanakkor megszülettek az eddigi leghosszabb, legprogresszívebb nótáink is!
A számok nagy része most is a billentyűs, Tänczer Attila tollából származik, bár ezúttal Farkas Ferenc gitáros is több dalt hozott, de persze mindenkinek vannak ötletei, témái itt-ott, a kreativitással tehát most sem volt gond! A dalszövegeket a Mind Games-hez hasonlóan Atesz, Koncz "Balu" Balázs énekes és én, a basszusgitáros írtuk. Ezzel kapcsolatban egyébként lesz egy kis meglepetésünk, amit jelenleg még nem árulhatunk el!

- Hogy találtátok a stúdiót/zenei rendezőt, hangmérnököt?
- Ez nem is volt kérdés, hiszen Varga Zoli és Szabó Viktor, a Bakery Stúdió legénysége olyan remek munkát végzett az előző albummal és emberileg is olyan jól kijöttünk egymással, hogy teljes egyetértésben döntöttünk ismét mellettük! Az anyag nemzetközi szinvonalú lett. Csak a görög kiadónkat kellett meggyőzni, mert nekik némileg más elképzelésük volt, de szerencsére végül ez is sikerült.

- Mit tanultatok az első lemezből?
- A Mind Games megfelelő bemutatkozás volt, segítségével lefektettük az alapokat külföldön is, melyekre a kettes albummal tovább tudunk építkezni. A zenekar neve sokak számára cseng már ismerősen és minden lehetőség adott a továbblépéshez! Bár a Mind Games nótáira is büszkék vagyunk, a következő anyag mégis óriási fejlődést fognak mutatni, sokkal egységesebb, összeszedettebb számok születtek! Igyekeztünk kiküszöbölni minden hiányosságot, jobban rágyúrni az erősségeinkre és úgy hisszük, sikerült a lécet jóval magasabbra tenni! Nagyon bízunk benne, hogy komoly meglepetést fogunk hamarosan okozni!

- Sok sikert!

SirOesh

[2006.09.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még