2024. szeptember 28. | szombat | Vencel nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Forrás: stop.hu
Kapcsolatok
Markó Iván
Legnépszerűbb csengőhangok

Markó Iván ősbemutatóra készül

Angyalok üzenete címmel készít új koreográfiát Markó Iván. A Magyar Fesztivál Balett új produkciójának ősbemutatója a Thália Színházban lesz. A jubileumi gálaest – időpontja még nem ismert – második részében a nagysikerű József és testvéreit mutatja be a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő társulat.

A tíz évvel ezelőtt Markó Iván vezetésével alakult Magyar Fesztivál Balett első nagysikerű bemutatóját a Bolerót, a Duna Televízió is rögzítette. Azóta olyan kiemelkedő alkotások születtek, mint A magányos zongora, a Menyegző, A Kékszakállú két arca vagy a József és testvérei. Ez utóbbi táncjátékból, Markó Iván filmet is készített. Az együttes feldolgozta a Káin és Ábel történetet is 2003-ban. Tavaly Markó Iván a Rómeó és Júliából készített rendhagyó koreográfiát. Shakespeare klasszikus szerelmi történetét a huszonegyedik századi Jeruzsálembe helyezte- írja az uno.hu.

Az együttes fennállásának tízéves évfordulóját ősbemutatóval ünnepli. Erre az alkalomra készül Johann Sebastian Bach muzsikájára az Angyalok üzenete című előadás. Markó Iván az új produkcióval a Föld megóvására, valamint az egymás iránti felelősségre, tiszteletre szeretné felhívni a figyelmet a mozdulatok és a látvány eszközeivel. Az Angyalok üzenete című új táncprodukciót a Thália Színházban mutatja be a Magyar Fesztivál Balett Társulata.

stop.hu

[2006.09.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.28.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Valmar nyárzáró koncertjét a siófoki Plázson - képekkel
Rengetegen...

Megnéztük Korda György és Balázs Klári 2024-es koncertjét is a Budapest Parkban
A tavaly...

beszámolók még