2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Katie Melua

Katie Melua világrekord felállításra készül

Október 2-án Katie Melua Guinness világrekord felállításra készül, méghozzá a legmélyebb tengeralatti koncert rekordjának felállítására, melyre az Északi- tenger legmélyén kerül majd sor. A koncert a tenger mélyén található gázfúrótornyon található Statoil Troll vízalatti építményén kerül megrendezésre, ami egyébként 472 m magas (magasabb mint az Eiffel-torony) és 369 méterrel a vízszint alatt fekszik. A Troll fúrótorony és komplexum Európa legnagyobb gázkitermelő építményének számít.

“Statoil idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját és izgalommal várjuk, hogy ebből a jeles alkalomból Katie Melua nálunk koncertezzen. Mindenképpen egy nem mindennapi eseménynek lehetünk részesei.” – nyilatkozta Geir Armland, a Troll ügyvezetője. A közönség soraiban találhatjuk majd a Guinness Világrekordokért felelős Craig Genday-t, aki személyesen fogja hitelesíteni és iktatni a rekord felállítását, többek között mindazon körülményt, ami igazolja, hogy egy szokványos koncert zajlott le, énekkel, hangszeres zenével egy átlagos közönség előtt. A cég megkeresése is egy szokásos Katie Melua koncertre vonatkozott, jóval azelőtt mielőtt a Guinness társaság érdeklődött volna az eseményről.

Természetesen a koncert valamennyi résztvevője, így Katie, a zenekara, valamint a teljes stáb részt vett egy előzetes orvosi vizsgálaton, az eseményt megelőzően pedig szigorú felkészülésben részesülnek. A fellépés producere egyébként a norvég Dinamo Story, akik a norvégiai NRK televíziós csatornán fogják közvetíteni az eseményeket, amit a tervek szerint még számos televíziós csatorna is át fog venni. Katie Melua jelenleg a legnagyobb lemezeladással büszkélkedő női előadónak számít Angliában, mindkét albumával a debütáló ’Call Off Search’-el és a ’Piece By Piece’-el a listák élén szerepelt hosszú hónapokon át, de nemcsak Angliában, hanem világszerte a legsikeresebb angol művésznek számít közel 6 millió eladott lemezzel, az európai lemezeladási lista top10-jében töltött 6 hónappal. De koncertek szintjén sem panaszkodhat, a 10 héten át tartó teltházas európai turnéján adott koncerteket során több mint 150 ezren látták koncertműsorát. A múlt ősszel boltokba került ’Piece By Piece’ albuma csak Angliában 1,5 millió példányban talált gazdára, míg világszerte 3 milliót vásároltak meg belőle. Katie még idén, december 3-án a Wembley Arénában koncertezik. A napokban pedig újra kiadásra kerül második albuma: a Special Bonus Edition-on az eredeti stúdióalbum mellett egy dvd is kiegészíti a kiadványt: 80 percnyi koncertanyag mellett ún. backstage felvételek és interjúk sorakoznak fel. A koncertválogatás az idei 2006-os európai turnéállomásokon Mike Sergeant rendező, valamint 12 operatőr segédletével került rögzítésre. Az audiólemezen pedig a korábbi dalokon kívül több új dal, illetve különlegesség is megtalálható.

CLS

[2006.09.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még