2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Legyen Tiéd az öt dedikált Szandi CD egyike!
Képgalériák
Bársony Bence fotói Szandiról - RTL Reggeli 2006 szeptember
Sajtófotók 2006
Kapcsolódó Kiadványok
Szandi: Best of Szandi - Remix 2006
Kapcsolatok
Szandi

Új Szandi-album és ami mögötte van

17 még gombócból is sok, nem hogy nagylemezből. Ennyi különböző saját dalcsokor van ugyanis forgalomban Szanditól. A bőséges termést közel két évtized alatt termelte ki az énekesnő. A napokban megjelent Best of - Remix 2006 lemezen csupa olyan nóták találhatóak, amelyek anno ezeken az önálló lemezeken egyszer már megjelentek, sőt a 90-es évek válogatáslemezeinek állandó szereplője volt.

Sokan ismerik, ezrek dúdolják ezeket a slágereket. Ki hinné, de még is így van: az új kiadványon szereplő dalok idősnek és fiatalnak, rajongónak, illetve a zenész munkáját nem ismerőknek egyaránt meglepetést jelenet.

– Már régen felvetődött egy - a legismertebb slágereket tartalmazó - Best of album kiadása, de idő hiányban most sikerült megvalósítanunk – kezdi válaszát Szandi. – A korongra új hangszerelésben, mai köntösbe bújtatva, helyenként szinte új kompozícióként kerültek fel a dalok, amivel egy csavart tudtunk belevinni a jól megszokott ritmusokba. A remixeket készítő DJ-k hozzáadták saját zenei világukat. Ez sokkal érdekesebb, mintha eredeti hangszerelésben tettük volna fel őket a CD-re.

Az újdonságban helyet kaptak Szandi svájcisapkás korszakából ismerté vált dalai, mint például a Tinédzser l'amour, Szerelmes szívek, Nyugi Doki vagy az Álmodozás.

A Nyugi Doki a kedvenc

 Képek Szandiról - klikk a fotóra!
De az újabb - a közönség által szeretett Minden percem a szerelemé, Volt egy tűzszínű nyár, Visszavár egy szív, Jódli-dili, Szerelemtánc - nótákat is megtalálhatjuk a hanghordozón, sőt a tizenhárom remix mellett, öt club változat is előbukkan a CD-ről.

– A 80 perces album egyben egy kis időutazás is, ahol a zenei pályám 17 évének legnagyobb slágereit hallhatják meg a manapság népszerű dj-k, néha meglepő átdolgozásában – folytatja az egykori tinisztár. – Az énekesnő bízik abban, hogy a trendi hangzásnak köszönhetően azokhoz is eljutnak a dalai, akik eddig nem ismerték ezeket.

Az előadó hozzátette: – Nagy örömmel éneklem a remixeket. Így olyan dalok is visszakerültek a műsorba, amiket már évek óta nem énekeltem. Kedvencem a Nyugi doki, ami olyan fergeteges lett, hogy ez az új ráadásdal a fellépéseken.

Az albumra Dj Harmath készítette a legtöbb – szám szerint 4 – átdolgozást. A nevéhez fűződik a Szerelmes szívek, a Volt egy tűzszínű nyár, a Vár a tánc (Neh Nah Neh) és a Minden percem a szerelemé remixek elkészítése.

– Mind a négy felvételre igaz, hogy a mai trendnek megfelelően szólal meg hangzásilag és minőségileg egyaránt – mondta nyitásként a népszerű lemezlovas. – Gyakorlatilag az éneksávon kívül mindent kicseréltünk és újra feljátszottunk, sőt, magán az éneken is
javítottunk, hogy szebben szóljon. Arra próbáltam összpontosítani, hogy mind a diszkókban, mind pedig a rádiókban megállja a helyét mind a négy dal.

Négy remix készült egy hónap alatt

A munkáról Harmath elmondta: – Számtalanszor meghallgattam az eredeti dalokat és megpróbáltam mindegyiket más stílusban elképzelni. Aztán Horváth Józsival, a szerző- és zenész társammal bevonultunk a stúdióba, és durván 1 hónap alatt megcsináltuk a 4 dalt.

Harmath elismerően beszélt az énekesnő munkáságáról, így nem meglepő, hogy nagy örömmel fogadta a felkérést.
– Gyerekkori sztárságára jól emlékszem, akkoriban nagyon a csúcson volt, a mai énje pedig mindenképpen figyelemre méltó, hiszen három gyerek mellett is ugyanúgy dolgozik és szerepel, mint régen. Bevallom meglepődtem felkérésen, viszont jól esett a dolog.

Spigiboy és az álmodozás

A remixkészítők között napjaink egyik legismertebb lemezlovasát, Spigiboyt is megtalálhatjuk. Ő az Álmodozásból készült Erős & Spigiboy remix, illetve a.Szerelmes szívek Spy the Ghost féle átdolgozásának elkészítésében vállat oroszlánrészt.

– A mi verzióink a dance zenét kedvelő közönségnek szólnak. A muzsikákat egy hétig készítettük. A munkálatokban az eredeti értékek megtartása volt a legfontosabb szempont, természetesen úgy, hogy a mi világunkat is belevigyük!

A fenti lemezlovasok mellett Lányi Lala, a Dance4Ever, Crazy Deejays, DJ Sampler és a Dancelovers is felújítottak egy-egy dalt.

Az album anyagából ízelítőt is kapunk október 8-án vasárnap a Nap-ketében, az m1-en.

- Bíró Zsolt -

 

[2006.10.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még