2024. szeptember 28. | szombat | Vencel nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Placido Domingo

Operakönyvet ír Placido Domingo

A spanyol tenor, Placido Domingo – aki 1990 óta rendszeresen lép fel Luciano Pavarottival és Jose Carrerassal, mint "a három tenor" – új fába vágta a fejszéjét: operakönyvet ír. A washingtoni és a Los Angeles-i opera zenei vezetője egy kicsit közelebb szeretné hozni az emberekhez az opera "misztikus világát".

A 65 éves tenor, Placido Domingo a könyve megírásával egyrészt bepillantást kíván nyújtani az opera mesterdarabjaiba. Másrészt azokra a 'jellegzetes' tényezőkre is kitér munkájába, amelyek egy jó operaénekes ismérveit adják. - Sokak számára az opera világa misztikus, titokzatos és különleges, melyet sokkal inkább közelebb kellene hozni az emberekhez, és a mindennapi élet részévé tenni – állítja a tenor-karmester-zenei vezető. A New York-i székhelyű WW Norton kiadó már megvette a jogokat – az egyelőre még készülő könyvnek -, s a világhírű tenor munkája 2009-ben már az üzletek polcain lehet.

Domingo 1959-ben kezdte pályafutását, és több mint 120 különböző szerep alkotja repertoárját, amely magába foglalja az olasz és francia operairodalom minden jelentős figuráját. Domingo megszámlálhatatlan koncertet adott szerte az egész világon, Távol-Kelet-től Dél-Amerikáig, az USA-tól Európa minden országáig. 1992-ben Luciano Pavarottival és Jose Carrerassal elkészítette a Barcelonai olimpia hivatalos albumát.

[2006.10.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.28.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Valmar nyárzáró koncertjét a siófoki Plázson - képekkel
Rengetegen...

Megnéztük Korda György és Balázs Klári 2024-es koncertjét is a Budapest Parkban
A tavaly...

beszámolók még