2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Honlapértékelő: Balkánék fanatikus weboldala
Balkan párbaj a Transglobal Undergrounddal
Arash meg a Balkan Fanatik
Balkan Fanatik vendégszereplése Krakkóban
Újabb kiállításra készül a Balkan Fanatik énekese
TGU és Balkan Fanatik stúdióban
Mona Lisa zenei mosolya a Hangárban
Micsoda szamárság! Állati klipet készített a Balkan Fanatik
Hungarikum a Balkan Fanatiktól
Kapcsolatok
Balkan Fanatik
Transglobal Underground (TGU)

Dinamikus buli lesz a Pecsában

A Balkan Fanatik zenekar október 20-án, pénteken a Petőfi Csarnokban tartja napokon belül megjelenő második nagylemezük bemutatóját. Lepés Gábort, az együttes frontemberét erről kérdeztük.

–  Úgy tudom, hogy nem egy hagyományos buli lesz ez, hiszen több meglepetéssel várjátok a nézőket. Milyen programmal készültök?
– Bő két órás műsorra számíthatnak a látogatók. A műsort az első lemez és a jövő héten megjelenő második, Hungarikum című Balkan Fanatik anyagból állítottuk össze. A zenekar eddig megszokott dob, szinti, perka, rapes és énekes felállása kibővül gitárosokkal (Madarász „Madi” Gábor), hegedűssel (Salamon Bea) és egy mindenféle népi hangszeren játszó népzenésszel (Barvics Iván), valamint break -, modern- és néptáncosok fogják színesíteni a műsort. A szokásos fényshow mellett, multimédiás vetítéssel kiegészítve tesszük még ütősebbé, látványosabbá az estét. Az est sztárvendégei a Worldmusic londoni gurui, a Transglobal Underground zenészei (Sheema Mukherjee, Hamid Mantu és Rav Neyyar) lesznek, akikkel több közös dalt is előadunk. Többek közt az „Azt gondoltam eső esik” című népdalfeldolgozásunkat, melyben ötvözzük a mi kelet-európai csángó motívumainkat az általuk interpretált indiai hangszeres zenei világgal. Néhány TGU slágert is előveszünk. Sőt egy ősbemutatóról is beszámolhatok, hiszen a vadonatúj Moonshout mely a TGU-sok dala a Balkan Fanatik közreműködésével készült.

– Mikor kezdtek?
– Október 20-án 21 órakor kezdődik a koncert. Az előadást követően DJ partyra is készülünk, ahol a Transglobal Underground dobosa Hamid Mantu egy órás saját szettel lepi meg a bulizókat. A hajnalig tartó buliban aztán a legmodernebb Drum’n’ Bass és Breakbeat zenékre lehet mulatni. A belépőjegyek 2500 forintba kerülnek.

– Az esten többnyire a hamarosan megjelenő Hungarikum című korongotokról adtok elő dalokat. A Hungarikum szó magyar terméket, magyar művet jelent. Ebből arra lehet következtetni, hogy csak a magyar zenére jellemző elemekkel dolgoztok. Igaz ez?
– Valójában egy kicsit játszunk ezzel a szóval, hiszen Hungarikum szó alatt magát a Balkan Fanatikot, mint magyar terméket értjük. Természetesen nem csak magyar motívumokat használunk föl, hanem a kelet-európai illetve a balkáni motívumvilág együtt köszön vissza dalainkban, így az új korongunkon is.

– Kérlek, ajánld olvasóink figyelmébe az újdonságotokat!
– Egy nagyon dinamikus, az előzőnél sokkal energikusabb izgalmasabb anyagot sikerült összeállítanunk. A Prodigy keménysége, Missy Elliot R’n’B-je és a Deep Forest líraisága között lavírozunk. Hallható a lemezen Drum’n’Bass, Triphop, Dub, Breakbeat, Techno, R’n’B, de mindegyikre jellemző a sajátosan Balkan Fanatikos hangvétel. A rap-betéteket a fiatal, lázadó Rise FM és a szexi MC Jammin' követték el, a népdalokat Kovács Nóri, Avedikian Viktória valamint Felvidéki Eszter keltik életre. Néhány dalban a koncertjeinken csépelő Kottler Ákos dobol. Helyenként a Barbaros Cziránku Sándor gitározik, illetve Szabó András hegedül.

A Hungarikumon helyet kap a rádiókban és zenetévéken már futó groteszk slágerünk az „Egyedem begyedem” is. Ha nincs zenetévétek nézzétek meg a www.balkanfanatik.com oldalon!

- Bíró Zsolt -

[2006.10.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még