2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Bangó Margit

Alföldi Róbert újabb sztárral készített interjút

Bangó Margittal beszélgetettt Alföldi Róbert, az adás október 6-án, pénteken, 20.05-kor látható az m1-en

Alföldi Róbert számára fontosak ezek az interjúk, mert – saját bevallása szerint – szeretné „ellopni” a titkot, hogyan marad meg a fény ezekben a csodálatos beszélgetőtársakban. Már–már mániája, hogy a sokat tapasztalt, bölcs emberek osszák meg másokkal is, mit gondolnak erről a világról. Ha másért nem, azért, ha majd egyszer a hallgatóság is megéri ezt a kort, adott pillanatban vissza tudjanak gondolni arra, mennyire igazuk volt, amikor ezt vagy azt mondták.

Különleges történetek

Az egyórás interjúban a Kossuth-díjas művésznő különleges történeteket mesél az egészségéről, illetve a betegségéről: veleszületett csontrendellenességéről. Hitéről. Hogy amíg a földön vagyunk, addig próbatételünk van. Vall arról, hogy ő egy valódi tyúkanyó a családjában. Hogy náluk minden áldott nap ünnep van a sütésben, a főzésben. Roma szokás szerint, örök karácsony. Hogy nem tud keveset „csinálni”. Mert hátha jönnek a gyerekek. Beszél arról, hogy sokat nélkülözött hét testvérével együtt. Zenész édesapja egyedül keresett rájuk. Hogy reggelente gondot jelentett a két kenyér, ami felfaltak az éhes szájak. Hogy volt olyan időszak – télen –, amikor drága édesanyja kimosta a ruhájukat, s mivel az nem száradt meg, Elemér öccse szürke öltönyébe ment iskolába. Hogy olyan szeretetben nőtt fel, amit azóta sem pótol semmi. Mesél karrierjéről is. Hogy egy tehetségkutató versenyt rendezett a rádió, amelyre édesanyja „beírt” egy levelet. Kis önéletrajzot küldött róla. Megemlítve, hogy zenészcsaládból származik, hogy a nagyapja nagyapja is ezzel foglalkozott már. Hogy eleinte az Ikarus Gyárban motoralkatrészeket adott ki raktárosként azért, hogy ki tudja fizetni az albérletét.

A népszerű előadó arról is beszél, hogy a romák „érzik” a zenét. Hogy bárkinek a szívébe tudja lopni magát – az énekével. Hogy kevés az, ha valakinek gyönyörű hangja van, de belül üres. Éppen úgy, mint egy szép vázánál. Szív és lélek kell a jó előadáshoz, teljes odaadás. Elárulja azt is, hogy a valódi neve Szabó Margit. S hogy miért változtatta meg ezt. Hogy a magánéletben borzasztóan egyszerű ember. Otthon tréning, mackónadrág, jogging és tornacipő a viselete. Hogy „túlszeretett”. S hogy „Ráfizetsz a boldogságra, minden csóknak könny az ára.” Hogy az élete a színpad. Ott minden az övé, amit akar. Mindent ki tud magából adni. Elénekelheti örömét, bánatát.

Kállai Ferenc, Törőcsik Mari, Garas Dezső, Makk Károly, Komlós Juci, Szabó Gyula, Avar István, Székely Éva, Bodrogi Gyula, Harkányi Endre, Máthé Erzsi, Tordy Géza és Jancsó Miklós után a különleges beszélgetést október 6-án, pénteken este láthatják az m1 nézői – Bangó Margittal.

A későbbiek során egy-egy adásban Alföldi Róbert beszélgetőtársa lesz Körmendi János, Kézdy György, Sinkó László és Gregor József.

[2006.10.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még