2024. május 8. | szerda | Mihály nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Evanescence: The Open Door
Kapcsolatok
Evanescence

Evanescence sikertörténete folytatódik

Az Evanescence 2006-os új albuma a világszerte több mint 14 millió példányban elkelt "Fallen" című korongot követi a sorban.

A The Open Door október 2-án látott napvilágot, melyről az első kimásolt kislemez, a "Call Me When You're Sober" az utóbbi hetekben egyre több rádió egyik kedvence világszerte.

A lágy zongorától az erős gitárhangokig egészen széles skálán mozog az Evanescence zenei világa, s ezt még komplexebbé teszi az énekesnő, Amy Lee gyönyörű énekhangja.

The Open Door című vadiúj lemezük egy tudatos, logikus (de természetesen nem kiszámítható) anyag abból a fajtából, amiről első hallgatásra érezhető, hogy egyedisége kellően rányomja a bélyegét a mai zenei szcénára.

A világhírnév

A "Fallen" rekordgyorsasággal tette világhírűvé az arkansasi Little Rockból származó bandát. Az albumból csak az Egyesült Királyságban több mint 1,2 millió darab fogyott el, és két Top 10-es kislemeznek is örülhettek a csapattagok ("My Immortal", "Bring Me To Life") - az utóbbi 4 hétig szerepelt a #1 pozícióban.

A korong 2003-ban 2 Grammy-díjat is hozott az együttesnek: a legjobb új előadó, valamint a legjobb hard rock kategóriában. A "Fallen" egy-egy dala ezenkívül a Billboard magazin rangos Top 200-as listáján is több mint 100 héten keresztül szerepelt, mely arany és platina státusszal, illetve teltházas nagykoncertekkel folytatódott.

A jelen és a jövő

Az új lemez, a "The Open Door" rögzítésére Los Angelesben került sor 2006 elején, majd márciusban elkezdődött az anyag "összerakása", melyben az Evanescence régi jó barátja és producere, Dave Fortman (Mudvayne, Bif Naked) is közreműködött.

Az album ideális folytatása a banda eddigi pályájának, személyes és szakmai növekedésük egyaránt érezhető az anyagon. Számos dalban hallható kórus és vonósok, melyeket egy régi kápolnában vettek fel.

A lemezre jellemzőek Amy Lee gyönyörű dallamai, a mély értelmű szövegek, a nagyszerű vokálok és a szívbe markoló zongora, mely keveredik Terry Balsamo hangsúlyos, összetett gitárjátékával, s az így létrejött könnyedség remekül illik a csapat rock és klasszikus érzékenységéhez.

Énekesnő az új albumról

"A lemez készítése nagyon intenzív volt, de a végére minden letisztult - mondja Lee. Nagyon sokat fejlődtem a "Fallen" óta, és Terry igazán remek dalszerző partner. Úgy érzem, az inspiráció és a lehetőségek új, magasabb szintjére emelt. Mindazok után, amik az elmúlt pár évben történtek - akár gyönyörű, akár tragikus dolgok voltak -, hálás vagyok neki. Ettől tudtunk olyan zenét készíteni, amelynél jobbat el sem tudok képzelni."

- Sony BMG -

[2006.10.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még