2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Kerozin: A rémálom visszatér
Kapcsolatok
Kerozin

A zúzás folytatódik

 A rémálom visszatér c. lemezt hallgattuk meg a Kerozintól.

Igaz, hogy a csapat már túl van az első hazai, élő lemezbemutató koncerten, amelyet Harkányban tartottak. Ám így egy héttel a nagy bemutató buli előtt –amely a csapat szülővárosában, Debrecenben lesz¬- azért mégis ismertetném ezt a nagyon jól sikerült lemezt. Hiszen Axel, Koperda Tamás, Törös Attila, és Szilágyi István, azaz a Kerozin, nagyot alkotott.

Ha csak a borítóra fókuszálok, elsőre kitűnik a vidám szín. Dominál a sárga és a vörös. A zenekart egy rajz jeleníti meg, ami grafiti hatását kelti. Látszik még egy srác, aki épp kilép a képből, meg is fordítom gyorsan, remélvén, hogy ott majd meglátom az arcát. De nem. Sőt a belső oldalakon sem. Végül nem derül ki, hogy kit is ábrázol. Feltűnő még, egy felhívás, amely vastag, fekete, figyelemfelkeltő betűkkel arra figyelmeztet: felháborítóan jó szövegek találhatók a lemezen. Ha belehallgatunk, elismerően bólogatunk, mert valóban egyszerre a szövegre figyel az ember, és megállapítja, hogy igazán „zúzósra” sikerültek. De már az is elég, ha csak a borító belső oldalán elolvassuk a dalszövegeket.

Az első dal, a Nyitány címet viseli. Lépteket hallunk, mely előre utal már, hogy jó kis számok következnek. Remekül megoldották az átkötést. Első hallásra úgy érezzük, hogy a Nyitány és a Mindhalálig Party című dal, egy és ugyanaz. Pedig nem, csak olyan jól megoldották, hogy szinte egy dalnak érezzük.

Találunk egy számot, amely hallatán azt érezzük, hogy Green Day cd-t hallunk, pedig nem. Csak arról van szó, hogy ők ihlették meg Axeléket erre a dalra, vagyis feldolgozás. Elkezdődik a nóta, és már nyitjuk is a szánkat, hogy teli torokból üvöltsük az eredeti szövegét. Ám még az is meglehet, hogy pár hét múlva, ha meghalljuk az eredetit, akkor a Kerozin verzióját kezdjük el. Erre is megvan az esély.

A hetedik szám– bár eléggé meglepő–, nem más, mint egy szerelmes dal. Méghozzá egy lassú, nagyon szép nóta. Semmi durva szöveg, csupán kedves szavak. Egy lányhoz szól, akinek meg akarja mutatni, hogy mennyire szereti, hogy még akár meghalni is képes érte. Alcíme: Egy barátnő örök emlékére!

A következő felvétel is egy lányhoz szól, aki mint megtudjuk nem más, mint egy démon. Mondható szerelmes dalnak is, bár ez már nem olyan egyértelmű, ráadásul a szövege sem olyan kedves. Kettősséget figyelhetünk meg: ö az álma, de kiveri tőle a frász. Na igen, vannak csajok, akik igazi boszik, vagy démonok?

Mikor először hallgattam a lemezt, és elérkeztem a 10. számhoz hirtelen oda kellett, hogy kapjam a fejem. Szinte el sem akartam hinni, azt, amit hallok. Mert két, nagy, régi, igazi zúzós szám is újra helyet kapott a cd-n, 2006 rock verzióban. Az egyik a Nagypapa punk volt, a másik pedig a Kismalac. Ugye nem kell egyiket sem külön bemutatni? Még akik nem szeretik az együttest, azok ismerik, a hírhedt mondatot: „Kismalac, kismalac engedj be! Nem engedlek ló….”

Feltétlenül ki kell még emelnem a Többet sosem iszom-ot. Külön nyári történetem tartozik hozzá. Az egyik barátnőm hazajött a Volt-ról és elénekelte ezt a számot, hozzátette, hogy ez amolyan induló volt, és tényleg sokan így tettek a nagy buli hevében. De hát kinek ne tetszene az olyan dal,– már, már bugyutának ható szöveggel– amit egy éneklés után már mindenki megjegyez. „Tegnap hánytam. Tegnapelőtt hánytam. Azelőtt is hánytam, képzeld, mindent leokádtam.”

Az album utolsó száma a Finálé. Sajátosan búcsúzik a banda: „További jó bulit! Én inkább indulok…Halál a májra de most jobb, ha tisztulok…!

Na, igen, ők most is beletrafáltak. Pörgős, bulizó, szerelmes számok. De bármelyiket nézzük, a hamisíthatatlan Kerozin életérzés mindegyikből átjön.

Pernyész Kitti

[2006.10.14.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
kerozingirl 2006.12.31. 02:50 • [4]
Kedves 13d!
Először is a Békakirály nótáról van szó Kerozinosan, és a Green Day hasonló száma pedig a Holliday! De ha te drága 13d rendelkeznél némi punk-rock zeneismerettel akkor tudhatnád, hogy a Green Daytől is feldolgozás!!!Ajánlom figyelmedbe Iggy Pop-tól a Passanger című nótáját ami vagy 30éves dal és már többen is feldolgozták!!! De ez igazából mellékes és figyeld az én lemezkritikámat hátha felkeltem figyelmed!!!!!!!!!!!

Szóval bemegyek egy lemezboltba céltudatlan........ Körülnézek mi az újdonság a kedvenceim körében, jelen esetben KEROZIN.
Már a lemezborítón is abszolút ordít, hogy a csapat nagy változásokon ment keresztül. Eddig megszokott igazából leegyszerűsített (2emberre orientálódott) arculat most kibővült 4 emberre és most már a szinti helyén dobot- gitárt- és baszgitárt látok. Ez pont elég ahoz, hogy érdekeljen az új lemez hanganyaga hisz erőtelljesen piszkálja a fantáziámat, a Kismalac merre fejlődhetett idestova 3éve!!!
Megmondom az igazat én Axelt mindíg élő zenekarban képzeltem el mint "énekes" :-) ! És nem egy techno formációban, de a Kismalac számomra egy buliban az extazis! Szóval amiért én Kerozin rajongó voltam eddig is a fenomenális dalszövegeknek és Axel személyének köszönhető, és nem a zenei megvalósításnak.
Tehát nincs is más hátra meghallgatom a lemezt............nyitány: Közhelyes, de nagyon hatásvadász (Képzeld el hogy egy este éjfél körül egyedül lépkedsz az utcán, hallod minden egyes lépésedet, el vagy mélyülve gondolataidban, bagolyhuhugás, hirtelen éjfélt jelez egy távoli templomharang...........sikítás). De mi más nyitány is illene az első(MINDHALÁLIG PARTY) dal elé?
Ez a nóta laikusok számára a vámpírvilágról szól. De ha komolyabban meghallgatod rájöhetsz, hogy egy drogos parti dal. A zene elég borult, kicsit talán emlékeztet Marilyn Manson elmebeteg hangzására.
Ezt követi a HIPP-HIPP HURRÁ amit már klip formájában is ismerek. Ez szövegét tekintve elég egyszerű és felfogható, a csóka annak örül, hogy végre újra szabad és nincs több önmegtartóztatás nők terén. Hangszerelését tekintve nekem ez egy igazi pörgős punkdal.
A harmadik track nem más mint a jelenlegi legújabb klip a lemezről.....Kiszel Tündével a végén. BOCSÁSS MEG! címet viseli! Témája, poénosan megfogalmazva amolyan Kerozinosan, egy csajhoz szóló bocsánatkérés ami elég furán sűl el a klipben. Szerintem ez amolyan populáris élőzene.
Négyeske a szóbanforgó Green Day feldolgozás a Békakirály. Egy hazurról kidobott pasi a főszereplő benne(ha Axel az szívesen megvígasztalom!!!!)! Amolyan Britt- punkosan előadva.
BONNIE & CLYDE . Hát ha érdekelne is bárkit nekem ez a kedvencem!!! A téma ismert és adott, a zene meg egyszerűen baromi jó. Bár egy kicsit szentimentális.
A lemezen a 6. helyet foglalja el szerintem a csapattól a leginkább távolálló nóta a MEGHALOK ÉRTED. Túl érzelgős, ha csak a szöveget nézem azt hinném, hogy V-Tech! De megbocsátható mert láttam a zárójeles címet is : Egy barátnő örök emlékére!
Következik a lemez címadó dala A RÉMÁLOM VISSZATÉR! Hát szűken a nagy visszatérésről szól, de megint átverés áldozata vagyok! A leghangzatosabb dalcím az albumról, így adódik lemezcím is ez legyen. A szövegben meg kiderül hogy a rém egy nő aki nem hagyja a pasiát lelépni és folyton üldözi, ha már az övé nem lehet másé se legyen. Ez is punk nóta.
Az EMBER dal sikerült szerintem a legborultabbra mint zenében és szövegben. Annyira nem fejteném ki hisz ezt meg kell hallgatni ahoz hogy felfedezd mennyire igaz. Egy akár hétköznapi ember otthon akár a tükör elött rájön ki is ö valójában. De ezt tényleg hallani kell!!!
Itt két ismert igazából a két legismertebb örökzöld következik élő rock előadásban. KISMALAC
NAGYPAPA PUNK VOLT
Majd elérkeztem a legtrógerebb dalhoz. Ez egy Sex Pistols átirat ami a nyár legnagyobb alkoholindulója lehet. TÖBBET SOSEM ISZOM! Gondolom nem szorul magyarázatra a szöveg azoknak akik már hallották?!
A végére pedig egy stílusos finálé maradt ezt inkább csak idézném.
"NEM KELL TÖBB ALKOHOL
NEM KELL TÖBB CIGI.
LE KÉNE SZOKNI VÉGRE MERT EZ MOST MÁR CIKI.
TOVÁBBI JÓ BULIT
ÉN INKÁBB INDULOK.
HALÁL A MÁJRA
DEMOST JOBB HA TISZTULOK!


Így, hogy meghallgattam a lemezt és láttam a klipeket, el kell, hogy mondjam igazán pozitívan csalódtam a csapatban!!! Csak így tovább!!!!!
13d 2006.10.22. 21:26 • [3]
szia bizso, kitti

lehet hogy picit erős szavakat használtam, viszont ez gykran megesik ha nem túl nyugodt hangulatomban valami rámtesz még egy lapáttal. olyankor hajlamos vagyok tulzásokra. talán lehet, előfordulhat, hogy ez a szörnyűség most is megesett.
na jó, kicsit túllőttem a célon..
peace
|3d
bizso 2006.10.22. 18:55 • [2]
Szia 13d!
Köszönjük, hogy elolvastad a cikket és külön, hogy leírtad a gondolataidat.
A véleményedből az derül ki, hogy te nagyon jó lemez kritikákat írsz.
Nincs kedved ezeket megosztani a Zene.hu olvasóival?
"Kritizálandó" Cd-ket mi biztosítjuk. :))

Ui: Nem szeretnék bele menni a hozzászólásod elemzésébe, de ez a cikk nem olyan rossz, amilyenek te leírtad, sőt kifejezetten érdekes és színes.


13d 2006.10.22. 17:27 • [1]
jézusom... most erre mit mondjak?
a minimális írói vénád sincs meg kitti.. de komolyan. a cikk egyszerűen nem jó, arról nem is beszélve, hogy egy gagyi bandát istenítesz, de ezt még eltűrném, ha igényes cikkben tennéd mindezt. hogy mire is gonolok?

-hát amikor elmesáled milyen a borító, az olyan "általánosiskol, anogol óra, mit látsz a képen", csak magyarul.
- "Lépteket hallunk, mely előre utal már, hogy jó kis számok következnek" hát ez persze hogy igaz. mindig.ha lépkednek egy albumo, az csak jó lehet. tényleg. most komolyan beszélek!!
-"Találunk egy számot, amely hallatán azt érezzük, hogy Green Day cd-t hallunk, pedig nem. Csak arról van szó, hogy ők ihlették meg Axeléket erre a dalra, vagyis feldolgozás" vagyis itt azt akartad ugye írni, hogy csúnyán lenyúltak egy green day számot, amit persze nem ismersz, mert akkor odaírtad volna a címát.

nem tudom eldönteni, hogy a lemez szarabb (pedig még nem is hallottam) vagy a cikk amit írtál. mindenesetre munkád gyümölcse az lett, hogy már nem is fogom megtudni, mivel minden kedvemet elvetted attól, hogy akár egy számot is meghallgassak egy olan kivételes zenekartól, aki "már túl van az első hazai, élő lemezbemutató koncerten". mekkora tlejesítmény.
halgass kicsit jobb zenéket, és tanulj meg írni, mer' most annyira televagy közhelyekkel, hogy az már fizikai fájdalmat okoz. komolyan.

(a szerkesző meg hogy rakhatott ki ilyent.......)

pisz,
|3d

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még