2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Tzumo és Felly
Kapcsolódó Kiadványok
Felly K (Felicia Flora K.): Far Away
Kapcsolatok
Tzumo (Oláh "Cumó" Árpád)
Felly K (Felicia Flora K.)
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Felly és Tzumó lemezbemutató koncert
[2006. október 18.
szerda 20:00]

Felly & Tzumo – Az év jazz lemeze – Az év jazz koncertje

A magyar jazzvilág két húzóneve, Felly és Tzumo Árpád összefogott, hogy a jazz egyik fellegvárában, New Yorkban megalkossák az énekesnő első önálló, Far Away című lemezét. Az album megjelenésének napján, október 18-án 20 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban adnak koncertet a Budapesti Őszi Fesztivál keretein belül.

Úgy tűnik, a magyar jazz fiatal tehetségeinek New York biztosítja manapság a megfelelő találkozóhelyet. A zongorista-fenomén Oláh Tzumo Árpád és az énekesnő Felicia Flora K. – Felly több hónapot dolgoztak együtt a jazz egyik fellegvárában, s ennek során készült el a Far Away c. album, amelyet a 15. Budapesti Őszi Fesztivál közönsége hallhat először élőben.

A híres zenészcsaládban felcseperedett Tzumo számos tehetségkutató és jazzversenyt nyert, elvégezte a bostoni Berklee College of Music-ot, majd felvették a világhírű, Herbie Hancock vezette Thelonious Monk Institute-ba. Később éveken keresztül turnézott is az USA-ban Hancockkal. Az iskolában olyan nagyságokkal játszott együtt, mint Wayne Shorter, Terence Blanshard vagy Kenny Garret. Ő írta a New Yorkban élő fiatal díva, Felly legújabb lemezét, melynek szellemi forrásvidéke valahol a klasszikus soul jazz táján keresendő. Ennek megfelelően a koncert atmoszférája is a jazz hőskorát idézi majd, és garantált ínyencséggel szolgál majd a hazai jazzimádók számára.

A dalok szövegeit egy amerikai szerzőpáros, Jenni Muldaur ás Barry Raynolds írta. Jenni éveken keresztül dolgozott együtt Eric Claptonnal, Sting-gel, Barry pedig több szöveget is írt Joe Cockernek, vagy Grace Jones-nak.

A nagylemezen és a koncerten továbbá olyan nemzetközi hírnévnek örvendő zenészekkel találkozhatunk majd, mint Massimo Biolcati (nagybőgő), Arturo Stable (konga), és a szintén magyar származású Ferenc Nemeth (dob).

„A Far Away c. első önálló jazz albumon a saját életem és világom jelenik meg – mondta el Felly. - Álmok, valóság, szerelem és vágy, öröm és keserűség, mindaz, ami bizonyára mindenki másban is benne van…Nagyon emocionális lemez. Most az a fontos, hogy minél többen megismerjék az albumot, mi pedig egyre több színpadon bemutathassuk majd szerte a világban. Ajánlom mindenkinek, aki valami különleges zenei élményre vágyik.”

(bigpress)

[2006.10.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még