2024. május 25. | szombat | Orbán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Napló
Neoton Família
Képgalériák
Neoton próbák 2005
Kapcsolatok
Neoton Família

A Neoton cyber-Famíliája

Úgy látszik jól sikerül a többszörösen kerek évforduló a Famíliának.

Idén jelent meg életük első DVD-je „Neoton Varázs +” címmel, ami egy meglepetés maxi CD-t is tartalmaz két új dallal. Új dal a Neoton-műhelyben pont 15 éve nem készült, még a 98-as BS-beli koncertre sem, ezért nagy dolog, hogy az öt tag (sajnos immáron Jakab Gyuri nélkül) újra megszállta a stúdiót kora tavasszal.

Az interneten is egyre otthonosabbá válik a zenekar. Februárban elkészült a hivatalos honlap, amit a legmeghökkentőbb országokból látogatnak. A honlapon keresztül értesültek Szentpétervártól Stockholmig, hogy újra Neoton Família koncert lesz június 3-án, ezúttal a volt Népstadionban. Az oldal fő profiljának tekintett, a teljességre törekvő diszkográfiában 15 különböző országban megjelent hanghordozókat találhatunk.
Éva honlapja is megújult az évfordulók alkalmából, és otthont ad a rajongóknak is, hogy a chaten keresztül ápolják a cyber-família kapcsolatait. Megélénkült az index.hu Neoton fóruma is.

Egy neotonos naplóját is elolvashatjuk már online, ahol évekre bontva újra végigélhetjük a nyolcvanas éveket.
Az e-bay online aukciósház licitjei között is egyre gyakrabban jelennek meg a Neoton különböző országokban (Japán, Korea, Spanyolország, NSZK, Lengyelország, Brazília, stb) megjelent lemezei, és a többségük ára 50 (!!!) amerikai dollárig felszalad a licitjeik során. (A rekord a 64 dolláros Dandelion című japán lemez és az 55 dolláros I Love You (szintén japán CD volt.)

A licit rekorder lemezek:

A zenekar mindeközben gőzerővel készül a koncertre. Van mit próbálni, körülbelül harmincöt dalt fognak eljátszani, összesen huszonhárman. A kisebb tömegre szükség azért lesz, mert a zenekar ezen a koncerten nem használ előre felvett háttérsávokat. Évával, Ádámmal, Lacival, Gyulával és Öcsivel a színpadra lép öt rézfúvós, hét vokalista, a Neotones a vokálban a dobok mögött és a billentyűknél, valamint további zenészek.
Ugyan vannak olyanok, akik hiányolják saját magukat a színpadról, és szerintük nélkülük nem igazi a família, de megszokhattuk, hogy minden nagy durranásnál megjelennek a „régi barátok”.

Éva izgatottan készül a megemlékezés perceire. Övé a megtisztelő feladat, hogy elénekelje azt a dalt, amit annak idején Jakab György előadásában ismerhettünk meg. Hogy melyiket? Legyen meglepetés. Szintén nagyon készül a „Gondolj néha rá” című nótára, amit saját bevallása szerint már rengetegszer elénekelt, és most nagyon jól fog esni új köntösbe bújtatni azt.

Hajós Kristóf

[2005.05.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás » próbaterem [2024.05.23.]
SÜRGŐS HITELEK hangszer [2024.05.22.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még