2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
Új Tankcsapda klip érkezett - íme a Liliput Hollywood
Jó és rossz híreket közölt a Tankcsapda
Nagyszerű felvétel a Tankcsapda 2019-es debreceni koncertjéről
Ezt kell tenned ha szerepelnél a Tankcsapda új klipjében
Képgalériák
Tankcsapda
Kapcsolatok
Tankcsapda

Kimaxolta a "karantént" a Tankcsapda

Nem tétlenkedett a Tankcsapda az elmúlt két hónapban. Élő koncertet adtak online, új dalt írtak, új klipet forgattak, saját whiskeyt dobtak piacra, ma pedig autós koncerttel jelentkeznek.

Az elmúlt hetekben a COVID-19 járvány miatt kényszerű pihenőre ment a világ nagy része. Bezártak a szállodák, az éttermek, minden szórakozóhely. Világszerte elmaradtak a színházi előadások, a koncertek, a fesztiválok.
A Tankcsapdát az európai turnéjuk elején érte a pandémia, így kénytelenek voltak halasztani a hátralévő turnéállomásokat. Természetesen a turné nem marad el, csak később folytatódik. A debreceni hármas ősszel ismét nekivág az Európának és mindenhol hatalmas bulit csap. (A turné új időpontjait megtalálod a galériában.) A megváltott jegyek érvényesek lesznek. Sőt, az őszi-téli turné kibővült néhány állomással.

Nem csak az európai, de sajnos a hazai koncertek is elmaradnak. Augusztus 15-ig mindenképp. A Budapest Parkba tervezett három évtized koncertsorozat jövőre kerül pótlásra. A megváltott jegyek érvényesek lesznek. Bővebb információt a Budapest Park Esemény oldalán találsz.
Mindezek ellenére idén sem marad Tankcsapda koncert nélkül a Park és a főváros, a debreceni rock maffia október 2-án Best Of műsorral kárpótolja a rajongókat.

A hirtelen bekövetkezett sokk után, a zenekar rekordgyorsasággal reagált az új helyzetre és március 20-án élő koncerttel jelentkezett a Debrecen Televízió stúdiójából. A másfél órás koncertet közel 25 ezren nézték, Torontótól a Felvidékig.



A streaming után sem hagyták el a srácok az otthonukban rekedt rajongóikat és hétről hétre érdekesebb projektekkel rukkoltak elő.
Április elején debütált a Kalifornia turnéfilm, ami a tavalyi San Franciscoi és Los Angelesi koncertek világába enged betekintést.



Szintén áprilisban tettek közzé egy nem is olyan rövid összefoglalót a 2019-es Főnixes körszínpad koncert felvételeiből.

A technikai munka mellet az alkotói munka is csúcsra járt és elkészült a Tankcsapda saját „karantén” dala Szüless meg újra címmel. Az új nótához videoklip is készült, a szereplők egy részét felhívás útján, a rajongók közül válogatták. A klipet Tokay Péter rendezte, a szereplők között olyan hírességek is feltűnnek, mint Babos Tímea (teniszező), Dr Kiss Gergely (vízilabdázó), Nagy Zsolt (színész), Serényi Zsolt (szakács), Zengő Zoltán (Zengő motorsport),



A Tankcsapda mindig is ott segített ahol tudott. Ez a járvány idején sem volt másképp. A rendezvények nélküli időszak nem csak azokat az előadókat hozta anyagilag nehéz helyzetbe, akiket a színpadin látunk, hanem rengeteg háttérmunkást is, világosítót, hangosítót, technikust, roadot… A zenekar Magyarországon (eddig) egyedülálló ötlettel rukkolt elő és támogatói pólót tervezett a crew számára. A pólókat előrendelésben elkapkodták a rajongók, ebből is érződik, hogy mennyire összetartó nagycsalád a Tankcsapda és közönsége.

A segítségnyújtás itt nem ért véget. A 225 éves Jim Beam italcéggel társulva limitált számú "saját" whiskeyt dobott piacra a zenekar. Az összesen 225 üveg dedikált, díszdobozos italkülönlegesség mindegyike pár perc leforgása alatt talált gazdára. A befolyt összeget a Debrecen Város Segélyalapja számára ajánlották fel.

A zenekar tagjai beszálltak a fuvarozásba is. Az Opel hivatalos nagyköveteként, egy turnébusznyi adományt juttattak el a Jobbulást!Alapítvánnyal közösen vidéki intézményekbe.

P-FaKtor néven tehetségkutatót indított útjára a Tankcsapda. Különösebb kikötés nem volt, csak annyi, hogy a zenekar egyik dalát kellet feldolgozni, előadni valahogy másképp. Rengeteg pályamunka érkezett, volt köztük, cuki, ciki és profi is. A játék végén végül 4 kategóriában hirdettek nyertest, akiket a közönség szavazott meg a zenekari tagok előválogatása után.
A „Zene” kategória győztese Hodász András atya lett, az „Egyszerű karantén dal” produkcióval.



Mindeközben új próbahelyre költözött a zenekar. 10 év után idén egy komfortosabb próbatermet alakít ki magának a csapat, természetesen Debrecenben, azonban nem a debrecei önkormányzat álatl tavaly megszavazott üresen álló katonai laktanyába költöznek, hanem saját erőből kerestek megfelelő ingatlant.

Az online koncert megvalósítása után új kihívást keresett az alföldi rock banda. Meg is találták. Magyarországon elsőként és talán egyetlenként, ma (május 29.) Debrecenben a reptéren, holnap (május30.) pedig Székesfehérváron, autós koncerten lépnek fel.
A cívisvárosban a körszínpados élményt kapja az 600 autónyi néző, akik beférnek a helyszínre, a koronázó városban lényegesen kisebb lesz a befogadó terület, itt csak 300 autó fér el és hagyományos színpadkép fogadja majd a látogatókat.
A koncertek ingyenesek, az elmúlt hetekben különböző módokon lehetett belépőt nyerni a rendezvényekre.
Aki nem nyert vagy nincs autója, az is részese lehet ennek a koncertélménynek, online lehet majd követni mindkét koncertet 20:30-tól a MOL hivatalos YouTube csatornáján.

A jelenlegi szabályozás szerint augusztus 15-ig semmilyen koncertet és fesztivált nem lehet megtartani. A Tankcsapda augusztus 15-én lépne fel Esztergomban a Fesztiválszigeten, majd augusztus 22-én, a Strand fesztiválon Zamárdiban.
Adja az ég, hogy addigra már semmi akadálya ne legyen a szabadtéri koncertek megtartásának.

A Facebook és az Instagram után már a TikTokon is megtalálhatjátok a Tankcsapdát.

Audrey

 

[2020.05.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még