2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Exkluzív! Az énekesnő pörgős napjai
Josh és Jutta elégedett
Josh és Jutta karácsonyi meglepetése
Exkluzív! - Váratlan támadás zavarta meg a sikerduó fellépését
Kapcsolódó Kiadványok
Josh és Jutta: Vár rám az ismeretlen
Kapcsolatok
Josh és Jutta

Vár rám az ismeretlen – bemutatjuk az albumot

Josh és Jutta az idei év egyik feltörekvő pop formációja. A rádióadók és a hazai klubok hamar felfigyeltek rájuk, és a videoklipjeiket is folyamatosa játssza a hazai zenecsatorna. Dalaikat a fiataloknak és az érettebb korosztálynak is egyaránt ajánlják. A duó egy hónappal ezelőtt jelentette meg első nagylemezét „Vár rám az ismeretlen” címmel. Mi megkértük Josht, hogy saját szavaival mutassa be nekünk az albumot.

1. Miért félsz
Ezzel a dallal kezdődött minden. Miután felkerült egy válogatáslemezre, önálló életet kezdett élni: elkezdték keresni a rádióadók, a dj-k. Az érdeklődésre való tekintettel megjelentettük egy maxilemezen, ez elindított egy folyamatot, aminek most is a részesei vagyunk.

2. Nincs az a szó
A második kislemezünk egyben az első klipes dalunk is. Ez a nóta már egyszer 2000 környékén megjelent, a formációt akkor még Joshivának neveztük, és én voltam a fiú tag. Akkor nem jó csillagjegy alatt született meg az a produkció. Azért ez lett a második maxink, mert Spigiboy szólt, hogy egyre több klubban játsszák a „Miért félsz”-t, és utána egyből pörgetik a „Nincs az a szó” 2000-es változatát; mivel a dallamviláguk hasonló és tudták, hogy hozzám köthető. Egy kis töprengés után belevágtunk Juttával, és a siker beigazolódott. Ez persze nagyban a zenecsatornának is köszönhető akik azonnal el kezdték játszani a dal klippjét.

3. Vár rám az ismeretlen
Ez a 3. maxink és egyben a bemutatkozó albumunk címadó dala. Kifejezetten a nyárra írtam, mert akartunk egy könnyed dallamvezetésű, igazi nyári slágert. A nyarat idéző videoklipnek és egy kis szerencsének is köszönhetően, az idei nyár egyik nagy kedvence lett. Ez a dal erőteljes lökést adott a produkciónak, nincs is olyan fellépés, ahol a közönség ne énekelné velünk az elejétől a végéig. Bevallom az ilyen pillanatokért kezdtem el zenélni és a mai napig ez hajt előre.

4. Fagyos a szívem
Reményeink szerint hamarosan mindenkihez eljut majd ez a dal, ugyanis ebből készítjük el a következő maxinkat. Ez a szerzemény inkább téli hangulatú, egy börtönbe zárt szívről szól. Érdemes meghallgatni.

5. Nem kell már
Az albumon két feldolgozás található, amiből ez az egyik. Egy skandináv dalt magyarosítottunk, amihez azonnal megkaptuk a szerzőktől az engedélyeket, mivel nagyon tetszett nekik. A lelkemre kötötték, hogy az albumból küldjek nekik egy példányt, mert kíváncsiak a többi dalra is.
A „Nem kell már” dinamikus és fülbemászó, első hallásra megkedvelhető. Fellépéseken mindig játszuk.

6. Te vagy a tűz
A dal címében benne van a mondanivalója. Mindenki gondoljon vissza és élje át a szerelem első perceit. Nagyon kellemes dal.

7. Zakatol a szívem
Jutta kedvence az albumról. Amikor megírtam ezt a dalt, nem voltam benne biztos, hogy jól sikerült. Másnap megmutattam Juttának és a kiadónknak, akik ragaszkodtak hozzá hogy felkerüljön az albumra. Így utólag belátom igazuk volt. Ez egy kellemes pop dal, a kiadónk szerint van benne valami megfejthetetlen plusz. Remélem igazuk van és sokak kedvence lesz.

8. Olyan más most az éj
Igen, ez egy ábrándozós szerelmes dal: hangszerelésében egy kicsit szállósabb, lágyabb, igazi romantikus vívódás. Ajánlom szerelmeseknek, már nem szerelmeseknek, és azoknak is akik tervezik, hogy egyszer szerelmesek lesznek.

9. Ébredj fel!
Egy kicsit „megfejtősebb” dal: kicsit nehezebb a nyelvezete, a szövegvilága, de ha odafigyelsz rá, megérted a mondanivalóját. Az én személyes kedvenceim egyike.

10. Szavaidat őrzöm
Van olyan, amikor a számodra legfontosabb embertől távol kell lenned, és olyankor csak az utolsó szavai maradnak meg benned, azokat őrzöd míg újra találkoztok. Mindez zenei aláfestéssel, dalba foglalva.

11. Megtalállak még
Bevallom, eredetileg fellépéseinkre dolgoztuk fel ezt a dalt, a poén kedvéért. Mindketten szerettük az FLM előadásában, de olyannyira jól működött, hogy nem hagyhattuk le az albumról.

12. Nincs az a szó / Slow version
Dalaink nagy részének remekül áll a lassú átdolgozás. Igazából ez a dal annak idején lassúnak íródott, és mivel az albumon nem volt ilyen stílusú dal, a végére bonus trackként feltettünk néhányat.

13. Vár rám az ismeretlen / Dream Radio version
Egy újabb megközelítése a dalnak, ami merőben más mint az eredeti változat. Érdemes meghallgatni.

14. Fagyos a szívem / Slow version
Egy remek lassú változat a következő maxi várományos dalunkból. Ajánlom szerelmespároknak, hideg téli estékre.

[2006.11.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még