2024. május 10. | péntek | Ármin, Pálma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
totpeti
Náksi vs Brunner

Az igazi sikerélmény az, amikor a közönségnek tetszik, amit csinálsz

Tóth Péter, alias totpeti nevét egyre jobban ismeri a party-ba járó közönség. Egyike azoknak a hazai feltörekvő dj-knek, akik nemcsak ülnek és várják a sikert, hanem tesznek is érte. A lemezlovas a lemezek pörgetése mellett a zenekészítést is egyre komolyabban veszi.

Elindult az őszi szezon. Hogyan alakulnak a fellépéseid?
Nemrég két nagyon jó barátom, Náksi és Brunner meghívására én lettem a Bankomat Electronic Friday egyik DJ-je a Bank Dance Hallban. A felkérést többek között azért vállaltam el, mert a péntek esténként ott játszott zenék beleillenek a jelenlegi stílusomba. Emellett vannak vidéken állandó helyek, ahol hétköznap és hétvégén is játszom. A gyöngyösi főiskola KRF klubjában hétfőnként „feleltetek”, és a miskolci E/2 egyetemi klubban is rendszeresen számon kérem a hallgatókat bulizásból. Az ország egyik legszebb klubjában, az ózdi RIO-ban kéthetente lépek fel. Nemrég kaptam meghívást a pásztói Club Miamiba is, ahol azt hallottam, hogy fantasztikus a közönség.

Készülsz ezekre az estékre?
Nem, nem írom le előre a zenéket, amiket játszani fogok. Az csak a rádiókban divat és a tükör előtt sem töltök el órákat. Mint lemezlovas azonban, hétről hétre figyelem a lemezmegjelenéseket. Tehát nem kifejezetten az estékre készülök, hanem alapeset, hogy képben legyek.

Vannak jól bevált lemezek a táskádban?
Mindig vannak olyan zenék, amikre a nagy többség azonnal ugrik. Ugyanakkor egy DJ a slágereket általában nem szereti. De ahogy az imént mondtam, nem magamnak zenélek. Az viszont nagyon jó érzés, ha egy dalból én csinálhatok slágert, mert például tőlem hallják először. Nemrég volt egy kellemes élményem egy diszkóban, ahol egy srác egy papírlap mindkét oldalát teleírta számcímekkel és előadókkal. Ez az igazi sikerélmény, amikor a közönségnek tetszik, amit csinálsz, és nem azért megy el egy buliba, hogy a tévében és rádióban a naponta sokszor leadott számokra szórakozzon.

Külföldi művésztársaid közül hallgattál meg idén valakit?
A nyáron DJ Mellow-val is volt alkalmam fellépni Ózdon, aki egy francia DJ. Nemrég Bob Sinclar budapesti buliján is ott voltam. Rajtuk kívül persze sokkal több élvonalbeli DJ-re is kíváncsi lettem volna, de amikor ők játszanak, akkor általában én is koptatom a tűket.

Bob Sinclarrel majdnem játszottál is...
Igen, majdnem. Volt egy remixverseny, amit Bob Sinclar magyarországi fellépésével kapcsolatban hirdettek meg. A legutóbbi "Western Dream" című albumának, az "Everybody Movin'" című trackjét kellett feldolgozni. Egy újszerű remixet készítettem el a versenyre, ami bekerült a legjobb négy közé, amely közül aztán Bob Sinclar kiválasztotta a neki legjobban tetszőt, és annak a remixnek a készítője játszhatott azon az estén. Sajnos nem én voltam az, de annyira nem tört le a dolog, hiszen még csak másfél-két éve foglalkozom zeneírással, így ezt is szép eredménynek tartom. A győztes DJ Hangyának pedig ezúton is gratulálok, a szervezőknek azonban kevésbé: nem volt túl nemes gesztus a nyertest a kapunyitástól számított egy órára pultba tenni, amikor még mindenki a ruhatárat és a bárpultot ostromolja. Egyébként nagyon sok tehetséges producer van Magyarországon, ezt ez a verseny is bebizonyította. A világon bárhol megállná a helyét jó néhány produkció. Remélem hamarosan sok új névvel találkozhat majd a közönség, ehhez azonban az kell, hogy kellő figyelmet kapjanak az új generáció producerei és DJ-i.

Mi a véleményed a zenében elindult változásokról?
Nekem mindig is a house volt a kedvenc műfajom, ezen belül szinte mindent játszom. A latinosabbat manapság már kevésbé, de a club-, tribal-, illetve electrohouse és progresszívebb darabokat egész este élvezet hallgatni és játszani is. S bár a zene mindig változik, azért a stílusok egy jó ideje adottak. Inkább úgy fogalmaznék, hogy végre kezdenek nagyobb nyilvánosságot kapni a komolyabb felépítésű zenék is, és nem csak a „poing-poing”, ami a ’90-es évek óta nem sok újat tudott hozni hangzásilag. Szerintem lassan a közönség is észreveszi, hogy a buta zenék ideje lejárt. Én ebben látom inkább a változást.

Mi az a zenei stílus, ami szerinted uralkodni fog az elkövetkező hónapokban?
Mindig lesz rajongótábora a technónak, a house-nak, a drum & bass-nek, egyáltalán az elektronikus zenéknek. Szerintem most az electrós hangzás az, ami a legjellemzőbb: még néhány hip-hop és R&B zene hangszerelésében is fel lehet fedezni.

Mit fogsz csinálni Szilveszterkor?
Az év utolsó estéjét az elmúlt kilenc évben mindig valamelyik klubban töltöttem a lemezjátszók mögött. Most sem lesz másként: vannak már felkéréseim, de még nem tudom, hol töltöm az idei szilvesztert. Annyi biztos, hogy nem a TV előtt.

- Urbán Andrea -

[2006.11.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.09.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még