2024. július 21. | vasárnap | Dániel, Daniella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Rómeó és Júlia DVD bemutató
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Dolhai Attila
Szinetár Dóra
Csengeri Ottília
Mészáros Árpád Zsolt
Németh Attila
Szabó P. Szilveszter
Náray Erika

Rómeó és Júlia DVD-n már magyarul is

2005. augusztusában a Rómeó és Júlia című nagysikerű musical a Szegedi Szabadtéri Játékokon vendégszerepelt, ahol rögzítették is az előadást.

A hatalmas méretű színpadon, monumentális díszletekkel, káprázatos jelmezekkel és több, mint 200 táncos és statiszta közreműködésével 7 előadásban, 30 ezer néző láthatta. Itt készült a produkció DVD változata, több mint tíz kamerával, megörökítve a magyarországi előadást szenzációs szereposztással: Dolhai Attila, Szinetár Dóra, Szabó P. Szilveszter, Bereczki Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt, Németh Attila, Földes Tamás, Náray Erika, Janza Kata, Csengeri Ottília, Homonnay Zsolt, Csuha Lajos.

2006. november 13-án este tartották a Rómeó és Júlia musical DVD változatának díszbemutatóját az Uránia Filmszínházban. Az eseményen részt vettek a film koprodukciós partnerei, s az előadás főszereplői is, akik Münchenből látogattak haza, ahol a Mozart! című musicallel vendégszerepelnek.

A vetítés előtt Lőrinczy György mondott pár szót, és megtudhattuk azt is, hogy a társulat Münchenben maradt része párhuzamosan velünk egyszerre nézi majd a felvételt. A film osztatlan sikert aratott az alkotók, és a szereplők közt is.

A film premierje után Rómeót (Dolhai Attila) és Júliát (Szinetár Dóra) kérdeztük arról, milyen érzés volt a vásznon látni magukat:

Sz.D.: "…Hihetetlen tanulságos, nem szoktam magam sosem visszanézni. Sokan csinálják a kollegák közül, most már értem miért. Megéri egyébként, mert egészen más, amit az ember belülről csinál. Az egyik legérdekesebb dolog, azt hiszem, hogy amit játszom, annak a nagy része átjön. Most látom, egy része annyira belül marad, hogy csak akkor látszik, mit csinálok, mikor közelit adnak. Tanulságos.”

D.A.: "…Furcsa, még nagyon friss az élmény, végig kell gondolnom. Voltak részek, mik kimondottan tetszettek, voltak, amik kevésbé. Nagyon megható, ahogy ezt így összerakták."

Ajánlom a DVD-t azoknak, akik szeretik az igényesen „összerakott” alkotásokat. Akik már látták az előadást azoknak az érdekes és a színpadon nem használt effektekért, az élmények felidézésére, akik pedig még nem látták azoknak azért, hogy részesülhessenek egy valóban lenyűgöző élményből.

A kiadvány kereskedelmi forgalmazása 2006. november 14-től kezdődik. A Rómeó és Júlia DVD november 13 és 30. között a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház jegyirodájában, valamint a Cora Áruházakban lesz kapható, december 1-jétől pedig valamennyi ismert értékesítő helyen megtalálható lesz.

Rendező: Kerényi Miklós Gábor
Díszlet: Götz Béla
Jelmez: Velich Rita
Koreográfus: Duda Éva

A DVD-n található extrák:
Nyelv: magyar 5.1
Felirat: angol
- Így készült (a musical eredeti, a próbákat és premier bemutató werkfilmje)
- Így készült a Rómeó és Júlia DVD - Szegeden
- Rómeó és Júlia aranylemez átadás
- Lehetsz király című dal extra változat
- Fotóalbum a castingtól a bemutatóig
- Interjú Gerard Persgurvic zeneszerzővel


J. Zsuzska

[2006.11.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sok-sok ezren voltak a TNT együttes...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
Yungblud felrobbantotta a Parkot
beszámolók még