2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Gólyáknak zenél a Neo
Képgalériák
Képek a gólyabálról
Kapcsolatok
Neo
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
ELTE ÁJK Gólyabál
[2006. november 17.
péntek 19:00]

Gólyatánc és tomboló gólyák - képes beszámoló

„Szeretettel köszöntjük vendégeinket Hallgatói Önkormányzatunk legnagyobb hagyományokkal rendelkező és legnagyobb szabású eseményén.” – így üdvözölte november 17-én az egybegyűlteket Bordás Gábor, az ELTE Állam- és Jogtudományi karának HÖK elnöke.

Az Almássy téren tartott gólyabálon a vendégeknek elmondta, ez egy utolsó alkalom a közös bulizásra a vizsgaidőszak előtt, valamint hiába a bál, a gólyák igazán csak az első teljesített vizsga, a tűzkeresztség után válnak teljesen hallgatókká. A jogász és politológus növendékek elnöke köszönetet mondott a rendezvény szervezőinek, s külön kiemelte a főszervező munkáját. A megnyitó beszédet kis technikai szünet után a nyitótánc követte. A bécsi keringő koreográfiája gyönyörű volt, a páros részeket körformák is színesítették.

Remek buzogány show

A báli hangulatot varázsoló valcer után kb. tíz perccel kezdődött el a Cassiopeia csoport buzogány show-ja. A fiatal lányokból álló formáció egy negyedórás előadással kápráztatta el közönségét. A lányok első fellépése a tavalyi összevont gólyabálon tartották, tudásukat középiskolás éveik alatt fejlesztették mesteri szintre. Műsoruk alatt a teljes sötétségben világító buzogányokkal festettek a nézők szemére. Az igazán látványos előadás sajnos hamar véget ért, negyed óránál hosszabban is szívesen néztem volna őket. Az impozáns fényjátékot táncbemutatók követték, kezdve a latintól egészen a standardig számos koreográfiát láthattunk.

Örömmel zenéltek

Az est fénypontjaként szereplő Neo több mint másfél órás fúvósokkal kiegészült koncerttel táncoltatta meg a gólyákat és a vendégeket. A Planetáriumos lemezbemutatóhoz hasonlóan az Almássy téri szabadidőközpontban is az Endless roads című számmal kezdték a fellépést – úgy tűnik ez a dal vette át a Rise szerepét, mely korábban gyakori koncert-kezdő volt. Az előadás gerincét leginkább a slágeresebb számok képezték, így hallhattuk a legismertebb Neo dalokat: a Kontroll-t, a Record Straight-et, a Diskhead-et, a Spellbound-ot valamint az It’s over now-t. A közönség önfeledten táncolt a pörgős számokra, de a repertoár lassabb műveit is eljátszották, többek között a Motherless child című feldolgozás is felcsendült. A koncert alatt az egyik számközben Kőváry Péter énekes-gitáros elmondta, egykor ő is joghallgató volt, és sikeresen diplomázott.
Nagyon nehezen eresztette el a hallgatóság az együttest, kétszer is visszatapsolta őket. A második ráadásban az örök buli-slágerre Aiiaiiiyo-ra tombolt egy utolsót. Az együttes a koncert végén a Non Press Brass rézfúvós-csoporttal együtt hajolt meg. Ám az éjszaka nem ért véget: még hátra volt a tombola-sorsolással valamint bálkirálynő és bálkirályválasztással színesített hajnalig tartó buli.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi kar gólyabáljára idén sajnos viszonylag kevés embert vonzott (komoly konkurenciát jelentett a Természettudományi kar azonos időben tartott eseménye), azonban aki eljött az Almássy téri szabadidőközpontba kétség kívül jól szórakozott. Reméljük jövőre is hasonlóan színvonalas rendezvényről számolhatunk be.

- Molnár András -

[2006.11.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még