2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Major
Legnépszerűbb csengőhangok

Magyarországon nem könnyű rocksztárnak lenni

November 5-től négy héten keresztül, minden vasárnap kerül lebonyolításra az A38-on az ABC Tehetségkutató verseny, amely több mint két évtizedes múltra visszatekintő Austrian Band Contest hazai válogatóversenye. Én a november 19-i versenyre látogattam le, és az ott fellépő Major zenekarral csináltam egy rövid interjút.

A Majornak már 2 éve látogatom a koncertjeit. Meg kell hogy mondjam - amellett, hogy a srácok egyre jobbak lesznek zeneileg - az összes koncertjük nagyon kellemes és szórakoztató élmény. Az énekesnek – Ferencz Zoltán, alias Zénó – az egyénisége viszi magával az összes koncertet és így lesz a koncertekből – némi túlzással – színházi előadás. Remélem, hogy a riport lehengerlő stílusa felkelti a szunnyadó érdeklődést sok leendő rajongóban!

- Mikor alakult a zenekar? Kik a tagjai és milyen zenei előképzettséggel rendelkeztek?
Zénó: A zenekar 2003-ban alakult meg ebben a formában, de a zenészek már régóta játszanak együtt más zenekarokban. Horváth Sanyi és én a Józanészekben nyomulunk, Balogh Róbert Gyula és Sáreczky Norbi pedig az Alagi Majorban szaggatta a húrokat. Nemrég lépett be a bandába egy új tag Farkas Zsolt személyében, aki pedig a Blues Train nevű formációban kéjeleg a gitáron. Amúgy zenei előképzettségét tekintve a zenekar nincs túlfűtve, hiszen szinte csak Sanyika tanult pár évig Nestor Ivánnál dobolni (a többieket sajnos nem tudom:O).

- Milyen stílusba kategorizálnád magatokat?
Zénó: A Major zenekar „a popzene nagystílű szélhámosaiból verbuválódott, neoprimitív szalonspicc stílusban utazó, zenei nagykövetek grémiuma”. Koncertjeiket nem kell bemutatni. Jómagunk pedig már ismerjük annyira a műsort hogy szinte majdnem mindig el tudjuk játszani azt ugyanannak a műfajbesorolásnak megfelelően.

- Hol lehetett eddig találkozni veletek? Mennyire vagytok ismertek (szerintetek)?
Zénó: A zenekar szerencsére elég sokat játszik Budapesten például a Gödörben, a Pótkulcsban és rendszeres „klub” bulikat játszunk a Fészek klubban. Hála egyre növekvő népszerűségünknek, mostanában többször eljutunk vidékre is Szombathelyre, Győrbe, illetve egyre több felkérés érkezik a zenekarhoz, hogy játszatok már többet. A zenekar stílusának és a koncertek hangulatának köszönhetően mind nagyobb közönségre teszünk szert. Aki ellátogat egy koncertre az szinte azonnal beleszeret a zenekarba. A koncertekről bővebben a nemsokára elinduló weboldalunkon lehet majd bővebben olvasni.

- Szerepeltetek-e már más tehetségkutatón is? Ha igen, milyen díjat nyertetek?
Zénó: Szerepeltünk a Jim Beam tehetségvadászaton, ahol a különdíjat nyertük meg (egy Gibson Les Pauls gitárt), de az ABC tehetségkutatón okulva soha többet nem megyünk el semmiféle tehetségkutatóra…

- Mik a terveitek? Lemez, demó? Kiadót kerestetek-e már meg, ha igen mi volt a reakciójuk?
Zénó: Szeretnénk minél többet játszani minél jobb helyeken minél többért (nevet)! Természetesen először szeretnénk egy fix törzsközönséget kialakítani, akik majd megveszik a megjelenő best of, very best of, the very best of golden hits lemezeinket. Kiadót még nem kerestünk, de egy a Volt fesztivál szervezőgárdájának gondozásában megjelenő karácsonyi CD-re felkerül a zenekar a Karácsony című dalával. Viszont természetesen, mint minden magyar zenekar, várjuk a kiadók jelentkezését és jobbnál jobb ajánlatait.

- Mit gondoltok a mai magyar könnyűzenéről? Van-e a tagoknak más foglalkozása, vagy ebből éltek illetve szeretnétek élni?
Zénó: A mai magyar könnyűzene, pont megfelelő, hiszen azoknak a nagy megfejtőknek, akiknek a zenei életbe beleszólásuk van, pont megfelelő. Sőt SZUPER!

- Mi lehet az a kitörési pont, amin keresztül befuthattok?
Zénó: Cipő felsőrész készítés, hurkatöltés, söralátét festés, szappanbuborék fújás...Várunk mindenkit a koncertjeinkre, és a bocs ha néha túl ironikus voltam, de ma Magyarországon nem túl könnyű rocksztárnak lenni!

Aretuska

[2006.11.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még