2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
L.L. Junior (Lesi László Csaba): Olaj a tűzre
Kapcsolatok
L.L. Junior (Lesi László Csaba)
Legnépszerűbb csengőhangok

Pörgős dalok, temperamentumos klubslágerek, olyan ez, mint: Olaj a tűzre

Elérkezett a várva várt pillanat és megjelent a türelmetlenül várt legújabb L. L. Junior album.

Az előadót talán már be sem kell mutatni. Először a Fekete Vonat együttes tagjaként tűnt fel, még a ’90es évek elején. Feloszlásuk után, az USA-ba látogatott, szólókarrierje ezután kezdődött. 2002-ben elkészítette első szólólemezét, Köszönöm nektek címmel. Következő években sorra jöttek az albumok: A tűz mindig tombol (2003), Az én világom (2004), és Falak (2005). Most pedig itt az ötödik: Olaj a tűzre címmel.

Az eddigi összes albumról elmondható, hogy kellemes, könnyed kikapcsolódást ígér, jellemző a profi hangszerelés, latinos, hip-hop, R’n’B és raggae stílusjegyek is. Talán a nagy példaképeket követi? Kedvencei: Snoop Dogg, Busta Rhymes és DMX is. Bármelyikük példaképként
szolgálhat, műfajukban kiváló zenészek.

Ezt el kell mondanom

A lemezboltok polcairól egy szolid, fekete hátterű cd néz szembe. Junior egy nagy, fehér kalapban tűnik fel. Talán érdekesség, hogy a dalszövegeket nem tartalmazza a tok. A hátoldalon egy kéz, arany órával, valamint Stefano képe. Hogy miért is van rajta az ő képe? A válasz egyszerű. A lemezen található második dal, a Válassz engem, egy duett, melyet Stefanoval énekel. A roma nyelvű változata (Trin Zhene) található az ő cd-jén, melynek címe: Ezt el kell mondanom. Talán ez az a dal, mely már idén nyáron is slágernek számított.

Tizenhárom dal található ezen az albumon. A megszokott stábbal dolgozott együtt, a dalokat és a szöveget: Robertoval és Begyóval együtt készítette. A megszokott raggamoffin stílus mellett, új elemeket is felfedezhetünk, egy pörgős, dallamos zenei világot hallhatunk. Találunk sláger gyanús számokat, és andalító, szerelmes, elgondolkodtató szöveget is. Vannak dalok melyek elején, Junior tanácsokat ad, melyet a dalban ki is fejt majd.

Az első dal, a Táncolj, melyből elkészült már a videóklip is. Szeptemberben a Hajógyári szigeten egy hatalmas stúdióban a stáb és 40 táncos forgatták a klipet. Maga, Junior a táncot a mosolygáshoz hasonlítja, melynek gyógyító hatása van. Szerinte a bulizás, a táncolás, csajozás jó hatással van mindenkire. Temperamentumos, pörgős nóta.

Válassz engem

A második dal, a már említett Válassz engem. A magyar változatot most meghallgathatja mindenki, aki nem értette a nyár slágerévé vált szám szövegét. Klipjét egész nyáron játszották a tv adók, igaz, roma nyelven. A negyedik dal, az árva gyerekeknek szól. Megkér mindenkit, hogy szeressék gyermeküket, és ne tegyék őket árvává. Az hatodik, egy nagyon lassú, andalító szám. Fő hangszer a zongora. Szabadságról, búcsúzásról, kegyes hazugságról, beszédes csendről énekel. Fájdalmas, érzelmekkel teli.

A hetedik egy nagy váltás, az előzőhöz képest: pörgős, dallamos. Azoknak ajánlja, akik egy új kapcsolat miatt hanyagolják a régi barátaikat. Elmondja a rossz véleményét az új csajról. Megpróbálja felhívni a srácok figyelmét, arra, hogy a lány csak a pénzre utazik, és ne lépjen a haverok helyére.

Gyere vissza

A tizedik egy klubslágernek ígérkező. Dallamos, táncolható, könnyed refrénű, a discokban tuti befutó lesz. A 11. dal, nem magyar. Címe: Av pale (Gyere vissza) Ugyanazt a hangulatot tükrözi, mely az egész albumra kihat.

Az utolsó dalban egy álmát mondja el, melyben egy angyal látogatta meg, és arra figyelmeztette, hogy nem járhat egyszerre két úton. A bűnről, a templomról és Jézusról énekel.

A most megjelent cd-vel egy időben egy dvd-vel is kedveskedett a rajongóknak. Rajta soha nem látott 2 teljes koncertfelvétel (vágás nélkül), és werkfilmekkel. Az Olaj a tűzre című nagylemezének bemutató koncertje decemberben lesz, Budapesten. Ezen a koncerten elmeséli karrierje kezdetétől, az idáig vezető utat. Fellép a Kamikaze együttes, és Stefano is, akivel Junior előadja nyár nagy slágerét.

Pernyész Kitti

[2006.11.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még