2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hamarosan hivatalba lép az új zeneigazgató
Kapcsolatok
Chick Corea
Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar
Héja Domonkos
Komolyzene
Kapcsolódó események
Telekom zenei estek
[2006. december 8.
péntek 19:00]
Telekom zenei esték - Chick Corea
[2006. december 6.
szerda 19:00]

A modern jazz megasztárja Budapesten és Debrecenben koncertezik

A modern dzsessz négy legnagyobb élő zongoristája között számon tartott Chick Corea kizárólag két magyarországi koncertje kedvéért hagyja el floridai otthonát december elején. A Budapesten december 6-án, majd két nappal később a debreceni Kölcsey Központban fellépő világhírű művész ezúttal Bartók és Mozart ihlette szerzeményeit adja elő a hazai közönség számára.

Újabb dzsesszóriás koncertjével gazdagodik a műfaj hazai fellegváraként emlegetett cívisváros idei programkínálata. A szeptemberi Debreceni Jazznapokat, majd Jean Luc Ponty és Wolfgang Dauner novemberi dzsesszkoncertjét követően december 8-án este hét órakor Chick Corea, a világ egyik legtehetségesebb dzsesszzongoristája lép fel a Kölcsey Központ Nagytermében.

Corea profi pályafutása 21 évesen vette kezdetét, de első saját felvételeit – Tones for Joan’s Bones címmel – csak négy évvel később ismerhette meg a nagyközönség. 1968-ban csatlakozott Miles Davis együtteséhez, ahol Herbie Hancockot váltotta fel a billentyűknél. Két év múlva Dave Hollanddal és Barry Altschullal megalakította a Circle együttest, amelyhez később Anthony Braxton is csatlakozott. Azóta több zenei formációt is létrehozott, s olyan ismert zenészekkel dolgozott együtt, mint Al DiMeola, Lenny White és John Patitucci.

Herbie Hancock, Keith Jarrett és McCoy Tyner mellett a modern dzsessz egyik legnagyobb zongoristájaként emlegetett Chick Corea ezúttal Héja Domonkossal és a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekarával lép fel hazánkban. Az idén 65 éves művész magyarországi koncertjei alkalmával két kiváló zeneszerző – Mozart és Bartók – emlékének tiszteleg az általuk ihletett saját szerzeményeinek előadásával.

Kelet-Magyarország legnagyobb rendezvényszervező cége, a Főnix Rendezvényszervező Kht. – Debrecen város nagyrendezvényeinek felelőse, az ország második legnagyobb kulturális központjának (Kölcsey Központ) és rendezvénycsarnokának (Főnix Csarnok), valamint a város art mozijának (Apolló mozi) üzemeltetője – gondoskodik arról, hogy december 8-án a Kölcsey Központba látogatók élőben láthassák-hallhassák Chick Coreát.

[2006.11.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még