2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
KÉRDEZD BABY GABIT!
Kapcsolódó cikkek
Baby Gabi tizenhárom új duettet énekel
Képgalériák
Lola, Baby Gabi, dedikálás - képek a gyerektalálkozóról
Kapcsolatok
Desperado
Lola
Szklenár Gabriella (Baby Gabi)
L.L. Junior (Lesi László Csaba)

Sztárfellépőket kértek a gyerekek

Az általános iskolások körében legnépszerűbb hat zenei formáció muzsikájára kétezer-ötszáz diák bulizott pénteken a hagyományos téli gyermektalálkozón, Nyíregyházán.

Kovács Csabától, a program egyik szervezőjétől megtudtuk, hogy immár 13. alkalommal várják a gyerektalálkozóra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye általános iskoláinak tanulóit. Céljuk, hogy a téli pangó időszakot színesebbé tegyék a gyerkőcöknek. A kezdetekben a Bojtorján együttes és Halász Judit, majd a Magyar Cirkusz és Varieté előadásai szórakoztatták a gyerekeket. Az utóbbi 3 évben pedig könnyűzenei együttesek léptek fel a programban. A fellépők kiválasztása előtt évről-évre megkérik a tiniket, hogy mondják el, kik a kedvenceik, és így csak a legnépszerűbbnek tartott formációkat hívják meg. Az idei rendezvényre csaknem 2500 általános iskolás diák érkezett szerte a megyéből.

A programot dél körül a Kerozin és a Desperado fellépése nyitotta. A sztárfellépők közt amatőr csoportok is bemutatkoztak. Otttartózkodásunk elején Kamikaze rapprodukciója szórakoztatta a gyereksereget. A laikus annyit látott a produkcióból, hogy két srác fel-alá jár a színpadon, miközben gyorsan beszélnek, pontosabban rappelnek. A szerzeményeikből az „Álmodik a nyomor a két provokátor elmondja nektek Hogy miről szól az átkozott földi pokol” és a „Ha tehetem, soha nem kerülök bajba, az eszembe véstem, az anyám mindig mondta.” szakaszok voltak a legérdekesebbek. Az előbbi az Isten hozott a földi pokolban című dalból, míg az utóbbi sorok folytatása a Mindegy című szerzeményből idéztük.

Többen táncra perdültek, míg néhányuknak ez picit unalmas volt, ők üdítősüveg alakú „labdával” fociztak, amivel nem kis neveletlenségről tettek tanúbizonyságot.

Nem látom a kezeket

A tinédzserek a „Nem látom a kezeket” vezényszóra sikoltoztak, fütyültek, sőt fej feletti kézmozgással is díjazták a látottakat és hallottakat. A srácok olyan sikert arattak, amin még ők is meglepődtek.

- A műsor ugyan nem 10-12 éves gyerekeknek készült, de szerencsére nagyon jó fogadták a fiatalok a zenénket és a számunkra olykor-olykor érthetetlen dalszövegeinket. Jól éreztük magunkat. Köszönjük a meghívást – összegezték a bulit a Kamikaze-srácok, miközben füzetbe és papírlapokra osztogatták az aláírásokat. Ebben bizony van mit ellesniük az utána fellépő kolléganőiktől: Lolától és Baby Gabitól, akik több tucat dedikálókártyával érkeztek a Bujtosi Szabadidő Csarnokba. Nagyon jól látni a felkészültséget és hogy törődnek a rajongóikkal, de nem olyan egyszerű ám az énekesnők élete, hogy egyből autogramosztásba vetik magukat, hiszen a gyerekek a dalaikra is kíváncsiak, és csak aztán következhetett a tollforgatás.

Jó hangosan énekeljetek

Lola
és táncosai becsülettel lenyomták a műsort, villogtak a vakuk, kattogtak a mobilok és a fényképezőgépek. - Jön a közismert refrén. Jó hangosan énekeljetek, gyerünk hadd halljam – mondta Lola a mikrofonba, majd a közönség is beszáll az Álomtánc című dal előadásába. Kiderült akár kórusműként megállná a helyét a muzsika. Igaz, akkor egy kisbusszal kellene járniuk az országot.

Mit csináltok ti?

Ez után Baby Gabi lendületes műsorra következett, amit a publikum nagy tapssal jutalmazott.
- Bárcsak minden közönség ilyen jó fej lenne, mint ti. Élmény nektek énekelni - jegyezte meg a tapsvihar közben Gabi, akiről kiderült, hogy remek kondícióban van, hiszen fitnesz ladyket meghazudtoló módon szaladt le pacsizni a közönséghez, miközben énekelte a Hova sodor el a szél című dalát.
Az Isztambul című nóta közben az énekesnő mindig mókás táncosai, Gyufa és Tufa érdekes, eddig sehol nem látott rögtönzött koreográfiát adott elő, amihez a színpad mellett lévő székeket használták fel. - Mit csináltok ti? - reagált meglepődve Gabi, majd folytatta az éneklést..

A gyerektalálkozó zárókoncertjét 17 órai kezdettel L. L Junior adta. A műsorsorozatot 20 óráig tartó tinidiszkó zárta.

A műsorral egy időben kézműves-foglalkozások is voltak, ahol a gyerekek adventi koszorút, karácsonyi díszeket, kellékeket, különböző bábokat készíthettek. A rendezvényt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekszervezetek Társulása és a nyíregyházi önkormányzat szervezte.

- Bíró Zsolt -

[2006.12.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még