2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Vader Budapesten
Kapcsolatok
Cenobite
Casketgarden
Vader
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Vader (PL) + vendégzenekarok
[2006. december 14.
csütörtök este]

Tudom mindenki másnapos, de azért érezzük jól magunkat ma is

Vasárnap van, tudom mindenki fáradt és másnapos, de azért érezzük jól magunkat ma is! - e mondat jegyében zúztuk végig a budapesti Vader koncertet.

A Vader európai turnéjának budapesti állomásához érkezett. Amely már a sokadik a sorban, mivel a lengyel zenekar azon kevés bandák közé tartozik, amely fáradhatatlanul dolgozik. Három hónapja járják Európa nagyobb városait, hogy napról napra máshol mutassák be a sokadik nagylemezüket (1993 óta nem telt el év, hogy ne adtak volna ki új albumot!).

Az estét magyar bandák vezették fel, elsőként a Cenobite mutatkozott be. Sajnos korábban még csak egy számukat hallottam, de a koncert után letöltöttem az oldalukról az újabb, Reckoning című demojukat. Már csak azért is volt meglepő, mert az énekes szerepében, egy fehér inges, szoknyás, zoknis amazon volt látható, s hallható. Ha csak az énekes személyéből vonnánk le következtetések, akkor magyar Arch Enemy ként vésődne a tudatunkba. De ők nem a dallamos death metalban, ha nem kompromisszummentes noisecore formájában zúdítják hallójáratainkba zenéjük energiáit.

A sort a már jóval ismertebb Casket Garden folytatta. Egy At The Gates számmal álltak be a színpadra, majd némi hangolás után kezdetét vette az A.T.G./ Carcass nyomdokaiban járó zúzda. Itt azért megjegyezném, hogy egy C.G, koncerten valahogy mindig felfedezem, hogy ez tisztára olyan, mint ha koppintanák az előbb említett zenekarokat. E megállapítás persze nem von le semmit a banda érdemeiből. Sőt hangulatát tekintve kifejezetten ütős koncertérzést tudtak varázsolni, még annak ellenére is, hogy a főbanda dobfelszerelése elfoglalta a fél színpadot, ezért elég kis hely jutott a vendégeknek. Az énekes (Attila) így fogalmazott: „Vasárnap van, tudom mindenki fáradt és másnapos, de azért érezzük jól magunkat ma is!!”

Hát meg is fogadtuk a tanácsát! Egy óra várakozás után lekerült a dobfelszerelést takaró lepel és lengyel barátaink beizzították a nyolc hatalmas gitár ládájukat. Az egész terem bele remegett, mikor az új album (Impressions In Blood), introja után elkezdték a korong bemutatását. Peter torkából orkánként áradt ki az üvöltés, oly módon mint, ha egyszerre tíz ember helyett énekelne.

Azt is megmutatta, hogy a folyamatos zenélés mellet még a tanulásra is marad ideje. Többször az emberekhez szólt : „Jó estét!” „Köszönöm!” , melyet a közönség üdvrivalgással díjazott. Ezek mellet, amikor épp nem énekelt, akkor a nagyon gyors, durva gitár szólókra is maradt ideje, de ebben a feladatban osztozott vele Mauser is.

A másik figyelemre méltó teljesítő képességgel megáldott tag, Daray a dobos, akinek géppuskaként jártak a kezei. Mindössze csak néha, egy-két intro erejéig pihentek meg és vonultak vissza, majd újból lecsaptak. Az egész Vader, így együtt apokaliptikus erővel rengette meg a Kultiplex falait! Ha lemaradtál, akkor még a közelben dec. 16-án Eszéken (CRO) vagy 17-én Nyitrán (SK) elcsípheted őket!

Varjú Dávid

[2006.12.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még