2024. szeptember 28. | szombat | Vencel nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Cantemus Ifjúsági Vegyeskar
Komolyzene

Szívesen énekelnének az Antarktiszon

Idén ünnepli fennállásának 20 évfordulóját a nyíregyház Cantemus Kórus Pro Musica leánykara. A jubileum alkalmából december 23-án különleges estet tartanak, ahol akár négyszázan is dalra fakadhatnak.

- Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is számtalan karácsonyi koncertet ad nemcsak megyeszerte, hanem az ország több területén, sőt, országhatárokon kívül is a Cantemus - közölte sajtótájékoztatóján Szabó Dénes karnagy. Decemberben húsz alkalommal csendül fel a világhírű kórus hangja.

Az idei kuriózum a kóruscsalád 23-i 18 órakor kezdődő nagy közös koncert lesz, ahol a régi és a jelenlegi tagok együtt kápráztatják el a hallgatóságot. Jelenleg kilencven fő az aktív tagságuk A kiváló kórusban eddig több, mint négyszázan énekeltek. Közülük mindannyian kapnak meghívót, és ha minden jól megy, akár négyszáz torokból csendülhet fel az énekszó.
 
A nagy utazások

Az elmúlt két évtized megszámlálhatatlan nagy sikerű hangversenyt, hazai és nemzetközi versenyek első, illetve különdíjainak sorát és megannyi felejthetetlen pillanatot rejt magában.

- Szívesen gondolunk vissza a nagy utazásokra, 1988-ban Ausztrália négy városában énekeltünk. Szép emlékek közé sorolom az öt japán, a két hónapig tartó Egyesült államokbeli és venezuelai turnénkat is
– emlékezik vissza lapunk kérésére Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy, a kórus vezetője

Megjegyezte: az utóbbi években nem beszélhetnek arról, hogy a kényelmes, kissé „unalmas” nyári szünet őket utolérte volna. A tanulópad otthagyása után járják a világot az énekesekkel. A Nyilvántartásuk szerint még nem énekeltünk Afrikában és az Antarktiszon, ameddig ez összejön, addig szorgalmasan készülnek a 2007-es Dél-Kelet Ázsiába szóló meghívásra.. Az egy hónapig tartó koncertsorozat keretén belül Japánban, Dél-Koreában és Tajvanban fakadnak dalra a lányok.
 
A városi karácsonyi hangversenyen a Szabolcsi Szimfonikusokkal együtt Bruckner és Kodály műveket adnak elő. A dalcsokrot a Nyíregyházán a Kodály Zoltán Általános Iskola koncerttermében nyújtják át a zenebarátoknak: december 23-án a kórusok két hangversenyt is adnak, délután négy, illetve hat órától, amire a jegyek kizárólag elővételben kaphatók.

- bíró -

[2006.12.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.28.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Valmar nyárzáró koncertjét a siófoki Plázson - képekkel
Rengetegen...

Megnéztük Korda György és Balázs Klári 2024-es koncertjét is a Budapest Parkban
A tavaly...

beszámolók még