2024. szeptember 21. | szombat | Máté, Mirella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
DJ Harmath
DJ Szatmári
DJ Hajnal (DJ Gustee - Hajnal Gusztáv)

White Horse: bemutatjuk a hét klubslágerét

White Horse című dal, melyet hétről-hétre állandóan hallhatunk a klubokban két angol úriember, Steve Lavers és Harvey Dawson szerzeménye. Ők alkotják a Wonderland Avenue nevű formációt.

A sláger egy egykori dán csapat, a Laid Back egy 1983-as sikerének átdolgozása. Nekik köszönhetjük a Sunshine Reggae című nagysikerű reggae dalt is.

DJ Szatmári a nyáron kezdte el játszani a régi-új kedvencet és azóta nincs olyan este, hogy ne forgatná ezt a lemezt. Egyszerű szöveg és jól táncolható trendi ritmusok jellemzik. Ráadásul a modern tánczenei vonulat egyik oszlopos dala, ezt még azok is játsszák, akik ezt a műfajt nem kedvelik. Ez a dal egy kötelező darab.

- Persze, hogy játszom, az egyik kedvenc a klubokban és nekem is. - vette át a szót DJ Harmath - Rettentően egyszerű a dallamvezetés, és ugyanakkor meglepő hangi megoldások vannak benne, viszont elég ütemes ahhoz, hogy táncolni lehessen rá.

- Igen. Nemcsak a rádiós szettjeimben, hanem a bulikon is.játszom a dalt. A White horse teljes mértékben tükrözi a klubokban uralkodó zenei vonulatot. Igaz már nem egy friss felvétel, de mivel mindig van egy kis lemaradás a hazai listáknak, véleményem szerint még a következő év elején is igen előkelő helyezést foglal majd el a MAHASZ Dance Top 40-es listáján - vélekedett DJ Hajnal.

Harley Dawson a Wonderland Avenue mellett a „Trisco” nevű formációnak is a tagja. Zenéjükre a house és a progresszív house jellemző. A '90-es évek közepén kezdtek zenei producerként tevékenykedni, de emellett Dj-znek is. Első kiadványuk a Whoop Records-nál jelent meg '94-ben Spanish fly címmel. Zenéiket több híres klubban rakták fel, nem kisebb nevek, mint Sasha, Digweed, Seb Fontaine vagy éppen Pete Tong.

A formáció másik tagja Steve Lavers pedig két másik group-ban is tevékenykedik: az egyik a British Intelligence, a másik a Move-Ya! & Steve Lavers. Ezek inkább a breakbeat, electronica és experimental vonalat erősítik.

- Bíró & nagymester -

[2006.12.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.09.19.]
Gyors és azonnali kölcsön egyéb [2024.09.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Valmar nyárzáró koncertjét a siófoki Plázson - képekkel
Rengetegen...

Megnéztük Korda György és Balázs Klári 2024-es koncertjét is a Budapest Parkban
A tavaly...

Vissza a jövőbe - Nick Carter elbűvölt minket a Barba Negraban
Rebecca: képzelet és valóság határán
Megnéztük a Follow the Flow-t a Budapest Parkban - képekkel
Megnéztük a Rise Against koncertjét a Parkban
Billlie koncerten jártunk - Welcome to Budapest
beszámolók még