2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fagyos a szívem kicsit másként - HALLGASD MEG!
"Nem csak a visszajelzések fontosak, hanem az alkotás öröme is"
Kapcsolatok
Hyperstate feat Dj Hajnal
Legnépszerűbb csengőhangok

Remix kollekciót ajándékoz a nézőknek a műsorvezető

Aki egy kicsit is foglalkozik a klubélettel annak nem meglepő, ha belebotlik egy újabb tiszavirág életű dj vagy zenekar lemezébe. A kiadók is hitetlenek ezekkel a produkciókkal szemben, - teszem hozzá -, nem is csoda, ha némelyik zenei minőségét nézzük.

A Hyperstate feat Dj Hajnal formáció viszont zenekarnak még nem nevezhető, ugyanakkor egyszerű dj produkciónál pedig már több. A Májer András, Kertész János és Hajnal Gusztáv alkotta csapatnak nemrég jelent meg a második Recycling remix collection névre keresztelt gyűjtője, s amely kapcsán beszélgettünk a formációval.

Mikor kezdtétek a közös munkát és miért remixek készítésével kezdtetek foglalkozni?
Kertész János: Augusztusban kezdtük a közös munkát. Andrással már mi régen zenélünk együtt, mert egy középiskolába jártunk. Kimondottan trance zenékkel foglalkoztunk, és így találkoztunk Gusztival, aki egy trance rádiónak a resident lemezlovasa.

Májer András:
Az, hogy miért kezdtünk remixeket készíteni, annak több oka is volt. Egyrészt mivel a hobbizenélésből akartunk kitörni, szükségünk volt arra, hogy egy dalnak ismerjük az eredeti kiadását. Másrészt elcsépeltnek tartottuk volna, ha ugyanazt tesszük, mint mások, miszerint egyből egy saját felvételt adnak ki, és azt hiszik, hogy „sztárok”. Egy nagylemezre való remixet készítettünk el néhány hónap alatt. És rájöttünk arra, hogy továbbra is hobby-zenésznek kell megmaradnunk, mert így van lendület a dologban.

Hogy jött az ötlet, hogy ezeket a dalokat kiadjátok, illetve milyen előadók kerültek fel ezekre a gyűjtőkre?
Hajnal Gusztáv: Műsorvezetője vagyok egy televíziós kívánságműsornak, és már nagyon szerettem volna olyan ajándékot, nyereményt adni a műsor játékaihoz, amelyet a nézők azonosíthatnak a műsorral. A kapcsolódási pont pedig ott jött, hogy akiknek remixet készítettünk, gyakran megfordulnak a műsorban, mint vendégek és mondhatom, baráti viszonyban vagyunk velük.

Miért Recycling a remixgyűjtő címe és milyen a zenei hangvétel?
Májer András: Nem szeretnénk egyetlen zenei stílusban megmaradni. Inkább törekszünk arra, hogy egyediek legyünk. Ezek az átdolgozások a nem rádióbarát dolgok, de bulikban nagyon megállják a helyüket. Így hát azt kell mondanom, hogy a remixek Hyperstate-esek!

Hajnal Gusztáv: A Recycling nevet azért kapták ezek a gyűjtők, mert nem friss dalokat vettünk elő újra, de nem is régieket dolgoztunk át. Inkább csak leporoltuk őket egy kicsit. Így most nagyon sok dj előveszi őket, ha meghallja a remixeket, a közönségnél pedig ismét siker, mert nemrég toplistásak voltak.

Mi a cél? Mikor lesztek elégedettek?
Hajnal Gusztáv: Azt kell mondanom, hogy már elégedettek vagyunk, mert jól érezzük magunkat és a visszajelzések is nagyon pozitívak. Egészen márciusig vannak remix felkéréseink. Egyrészt a saját műsoromhoz, másrészt az anyagokhoz kapcsolódóan egy tizenkét állomásos partysorozaton vagyunk túl. Most készítjük a harmadik lemez zenei anyagát. Már akkor elégedettek vagyunk, ha felhívnak, vagy küldenek egy mail-t, hogy igen, szeretnék játszani a remixeinket és küldjünk egy lemezt.

Hol hallgatják meg az elkészített anyagokat az érdeklődők?
Kertész János: A legutóbbi remixünk a Josh feat Jutta – Fagyos a szívem című dalból készült, amit december 20-án a Zene.hu-n sorrakerülő internetes dalpremiert követően tölthetik le a zenebarátok.

- Bíró Zsolt -

[2006.12.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még