2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A közönségnek bejött Kaczor Feri vallomása
Képgalériák
Képek a teltházas koncertről
Kapcsolódó Kiadványok
Tilinger Attila: Boldogság merre jársz?
Kapcsolatok
Tilinger Attila
Csocsesz
Fredo
Kaczor Ferenc
Kapcsolódó események
Attila és Barátai Karácsonyi Koncert
[2006. december 17.
vasárnap 17:00]

Csodálatos volt ez az este

Telt ház előtt lépett fel Attila vasárnap este a Pataky Művelődési Központban. A koncert sikerességének már december elején láthatóak voltak az előjelei: a jegyek a koncert napjára már elővételben elfogytak. A fiatal énekes ez alkalommal mutatta be nemrég megjelent második korongját. A koncerten az új dalokon kívül Kaszás Péter szerzeményei is elhangzottak. Az esten Fredo, Csocsesz, Kaczor Feri, Mark, Nico, Tölgyes Csaba és a Flashdance tánccsoport is fellépett.

Az esten több illusztris vendég is jelen volt a nézők soraiban, mint például Kaszás Péter, aki a közelmúltban Attila nagylemezére is jegyzett pár gyönyörű melódiát. Attila idén a Zámbó Jimmy emlékdíjat is megkapta.

A kezdésre, 17 órára zsúfolásig megtelt a Pataky színházterme, majd mikor mindenki helyet foglalt, felgördült a függöny, s a csodálatos intro után elkezdődött Attila első dala, melynek végén óriási tapsvihar tört ki. Ezután Attila köszöntötte a közönséget, s elhangzott két dal az új albumról.

Majd az egyik sztárvendég, Kaczor Feri következett, aki nemrégiben megjelent 15. nagylemezéről énekelt el három slágert. Ezután Attila négy új dalt mutatott be az új korongról. Mindegyik nótát tapsviharral köszönte meg a lelkes közönség, a dalcsokor után virágokkal, és plüss figurákkal halmozták el a fellépőt.

A repertoárból természetesen nem hiányozhattak azok a slágerek sem, melyek az első korongra kerültek fel, valamint Zámbó Jimmy tiszteletére Attila elénekelte a „Mit kezdjek a bánatoddal én” című alkotást.

Érdemes lírai dalokat írni

Az esten fellépett Attila szerzőtársa, Tölgyes Csaba is, aki már a színfalak mögött tapasztalta, hogy mekkora sikere van az új zenéknek. Csaba elmondása szerint megható érzés látni és hallani, hogy érdemes szép lírai dalokat írni, hiszen ezekre nagy szükség van ebben a rohanó, érzelemmentes világban.

A lemezbemutatón fellépett a házibulis műsor gyakori vendége, Fredo is, aki hamarosan megjelenő új korongjáról énekelt két fülbemászó latin slágert. Az est egyik vendégeként Csocsesz is színpadra lépett új lemezének két népszerű dalát. Ezután a Házibuli kitűnő felfedezettje, Mark következett, aki készülő első albumáról énekelt el két dinamikus pop slágert. A fiatal énekesnek szintén nagy sikere volt.

A koncert végén Attila megköszönte zenész barátainak, hogy eljöttek, s felléptek új lemezének bemutatóján, majd záróakkordként elénekelte a Csendes éj. című tradicionális karácsonyi dalt, amely dal a korongra is felkerült utolsó trackként.

Csodálatos volt ez az este, - összegezte a vasárnapi koncertet Attila, aki legközelebbi koncertjét 2007 május 20-án 17 órától tartja, szintén a Pataky Művelődési Központban.

A buli a tervek szerint 2 órás lett volna, ám Attilát nem engedték el, így a két és fél órás előadás után rajongói ajándékokkal halmozták el, valamint a Pataky aulájában egy órán keresztül dedikálta új nagylemezét. Kiadója a Producer’s Kft., pedig boldogan mutatta be nemrég megjelent lemezén kívül a Házibuli című tv műsor válogatáslemezét is.

- biró -

[2006.12.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még