2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
2006 legjobb magyar slágerei I. rész, Oláh Ibolyától Zsédáig
2006 legjobb magyar slágerei III. rész, Desperadótól Bartók Eszterig
2006 legjobb magyar slágerei  IV. rész, Ákostól a Crystalig
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

2006 legjobb magyar slágerei II., Lolától Rúzsa Magdiig

A Mahasz Rádiós Top 40-es listája alapján összeállítottuk a 2006 második negyedének a közkedvelt magyar felvételeit. Megfigyelhető, hogy míg az év elején a magyarok által elfoglalt pozíciókat nagy részben a Megasztárosok birtokolják; addig a második negyedévben csak Rúzsa Magdi ért el igazán nagy sikereket a rádiók áltat legtöbbet játszott zenék között.

A Most élsz c. dal a 11. helyen kezdett, de néhány hét leforgása alatt máris a 2. helyen termett. 27 héten keresztül tartotta magát a legjobbak között. Magdi első lemeze a Megasztárban elhangzott dalait tartalmazta. A „Most élsz” egy régi Máté Péter dal, ezért a siker szinte kötelező volt.

Új napra ébredsz

Az azonos című albumról kimásolt Új napra ébredsz egészen a 4. helyig jutott és 21 napig volt a legjátszottabb zenék között. A 4. lemezén a Zanzibar megtartotta azokat a vonásokat, amivel eddig meghódította a közönséget. Az Új napra ébredsz hasonló sikereket ért el, mint a Szólj már, vagy a Szerelemről szó sem volt.

Kefírnek úgy látszik mindig sikerül valamivel az élbolyba tornáznia magát. Az Élet megy tovább a 13.helyig jutott, ám a Baby Gabival közös duettje, még ennél is jobb helyezést biztosított a V-tech tagjának. A Hova sodor a szél az 5. helyet tudta megszerezni magának és 12 héten át volt top 40-es dal.

Ugyanez elmondható a Crystalról is: a második negyedévben is a Rádiós Lista elejére sikerült juttatniuk az éppen aktuális dalukat. A Repülj tovább 14 héten át volt a legnépszerűbb zenék között, ahol a 6. helyet sikerült megszereznie.

Shane 54 mesteri segítsége

Császár Előd a Shane 54 néven készíti trances zenéit. A magyar Rádiós Listán is szép eredményt ért el első videoklipes kislemezével, amit Mester Tamással közösen jegyeznek. A hazai listák mellett külföldieken is fel-feltűnik a neve. A laptop DJ az Altass el c. dalával a 7. pozíciót is birtokolta és 23 hétig bóklászott a listán.

Az ex-TNT-s Ákos szintén a 7. helyig jutott a Te vagy a hangszerem című szerzeményével. 18 héten keresztül tartozott a legtöbbet játszott dalok közé. A TNT felbomlását követően Ákos kemény munkával elkészítette első szólólemezét, Fekete Gyémánt címmel. Az erről a lemezről kimásolt dal jó választásnak bizonyult. A „Te vagy a hangszerem” nemcsak a szerelemről szól hanem az énekes életéről és a zenéhez fűződő kötődéséről is.

A Black II Black-nek a Mindentől távol című dala a harmadik kimásolt felvétel a zenekar ősszel boltokba került Tevagyazakitalegjobban című albumáról. Az eddigi tempósabb, funkys alapú slágerek után a fiúk az érzelmesebb oldalukat is megmutatták, hiszen a „Mindentől távol" egy vonósokkal díszített, gyönyörű ballada. Ebben az esetben a 8. volt a legjobb helyezés.

Rácz Gergő és Lola

V.I.P. együttes egykori tagja szintén egyedül próbálkozik. Első lemezének kimásolt dala, a Bennünk a világ legjobb helyezése a 9. volt. 26 héten át képviselte az énekest a Top 40-ben. A dal rögtön a megjelenés után sláger lett, és sokszor volt hallható a rádiókban is.

A Hallja meg a világ-ot mondhatjuk, hogy meghallotta a világ: a rádiók egyik kedvence volt, legalább 18 héten keresztül. Lola dala a 9. helyig jutott. A sikerhez az is hozzájárult, hogy a népszerű szappanoperában, a Barátok Közt-ben debütált a szerzemény; így egyből széles körben ismerté vált – főleg a tinik körében. A „Hallja meg a világ” annyira sikeres lett, hogy az „Álomtánc” című albumra utólag, bónusz track-ként felkerült. 

Búcsúzott a Romantic

Az immáron Győzike nélkül működő Romantic utolsó olyan albumáról való a dal, amelyen még mindhárman szerepelnek. Az albummal megegyező című dal, a Kell ez a nő legjobb helyezése a 10. volt és „csak” 17 héten keresztül kereste a helyét a top 40-ben.

- Nagymester -

[2006.12.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még