2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Képek a Splashről

Remek nyár vár a Splash együttesre

Egy hete jelent meg a Splash együttes „Újra”  című új lemeze. Ebből az apropóból Ősz Balázst a Splash frontemberét kérdeztük.  

– Nemrég jelent a negyedik albumotok. Milyen a fogadtatása?
– Ezt jelenleg nehéz megmondani. Még csak kb. 1 hete kapható mindenhol, így kevés visszajelzés érkezett hozzám, az is nagyrészt az ismeretségi körömtől származik. Ezek mind pozitívak és elismerőek, de nem biztos, hogy mindegyik teljesen objektív vélemény. Meglátjuk 1-2 hónap múlva, én mindenesetre nagyon bizakodó vagyok, úgy érzem jelen lehetőségeinkből, és tudásunkból kihoztuk a maximumot.

– Szerinted van olyan dal ebben a csokorban, ami megközelítheti a legnagyobb slágeretek, a Tedd fel a kezed sikerét?
– Fogalmam sincs, majd az idő és a hallgatók eldöntik. Szeretném viszont leszögezni, hogy én nem is szeretném ezeket a dalokat a “Tedd fel a kezed”-hez hasonlítani. Az akkor volt 1999-ben, most pedig 2005 van. Azt gondolom, hogy a megjelent 4 albumunkon (Hozd el a holnapot-1999, Lázad a szívem-2000, Szabadon-2002, Újra-2005) több olyan dal is van, ami sokkal jobban sikerült mint az említett legnagyobb slágerünk, csak mégsem jutott el annyi emberhez, így viszont nem tudott igazi, átütő slágerré válni. Őszintén azt gondolom, ha az elmúlt pár évben, az 1999-2000-ben kapott rádiós játszás és médiatámogatás felével rendelkeztünk volna, akkor az emberek nem is a “Tedd fel a kezedet” tartanák a legjobb Splash dalnak. De hát ez van, a média az úr, aki eldönti melyik dalból lesz sláger és melyikből nem. Sajnos, ha a vezető rádiók, néhány döntési pozíciójában levő személye úgy határoz, hogy nem játsszák az adott dalt, mert nem “kereskedelmi rádió kompatibilis” akkor nem nagyon tudunk mit tenni.

– Az új nagylemez után elkészült az "Elmúlt" című klipetek, ami felkerült a VIVA Chartra is. Tehát ismét sikeres a Splash. Jól látom ezt?
– Igen, ez már a második VIVA Chartos dalunk erről a nagylemezről. Tavaly nyáron szintén az „Újra” című albumról a „Gyere szeress” klipünk a 9-dik helyig kúszott fel a slágerlistán, és több mint 2 hónapig rajta is maradt. De ismételten hangsúlyozni szeretném, hogy bár fantasztikus dolog – és ezúton is köszönjük –, hogy a VIVA televízió támogat bennünket azzal, hogy sokat játssza a klipjeinket, átütő sikert, “megaslágert” csak komoly rádiós játszással lehet produkálni.

– Mesélj a klipforgatásról!
– Január elején, egy csodaszép budaörsi villában, amelyet Steve (elektric-boogie világbajnok táncos) barátunktól kaptunk kölcsön a forgatás idejére. A benti jelenetekkel egy nap alatt végeztünk, és még egy fél nap kellett a külső képekre. Mint minden forgatás ez is fárasztó, és korántsem olyan izgalmas volt, mint amilyennek kívülről látszik. A klipben való szereplésen kívül, rám hárultak a rendezői feladatok és jó néhány szervezési munkafolyamat is. Ezt egyáltalán nem bánom, így volt már ez a “Gyere szeress” klipnél is, nagyon élvezem, hogy a forgatás szinte minden fázisából kivehetem a részem. Sokkal izgalmasabb és sokkal nagyobb felkészültséget igényel, mint benne szerepelni.

– Néhány nap és itt a nyár, ami a zenekaroknál a fellépésekről szól. Hogy álltok koncert ügyben?
– Szerencsére nem panaszkodhatunk, a nyár tényleg abszolút “fellépés szezon” ellenben a őszi-téli hónapokkal. Ezek nagyrészt szabadtéri rendezvények, ugyanis az elmúlt néhány évben már tendenciává vált, hogy a discok és klubok egyre ritkábban – vagy egyáltalán nem – hívnak együttest fellépni. Mivel a rossz idő beköszöntével a rendezvényszezonnak vége, a zenekaroknak is jelentősen visszaesik a fellépésszáma. De a nyár az nagyon klassznak ígérkezik!

– Milyen “programmal" jártok fellépni?
– Egyaránt szerepelnek benne az előző 3 album nagy slágerei (Lázad a szívem, Húzz magadhoz ha fázol, Szabadon, természetesen a Tedd fel a kezed) és az új lemezről az általunk favorizált dalok. Nem mindenhol ugyanaz a program, variáljuk állandóan a műsort, így mi is kevésbé unjuk meg.

– Befejezésként, árulj el valamit a terveitekről!
– Legnagyobb terv, vagy inkább vágy, hogy újra legyen olyan Splash dal, amit egy egész ország boldogan dúdol. Idén nyáron már vállalunk teljesen élő fellépést is, ezeken a bulikon az együttes kiegészül egy billentyűssel, Krakk Bálinttal, aki a 4. album munkálataiban is tevékenyen közreműködött. Ilyenkor jómagam is billentyűk mögé “bújok” majd, míg a hagyományos fél-playback haknikon továbbra is Mc-skedem, vokálozok, próbálom a hangulatot fokozni. Eközben Évi, pedig természetesen mindig gyönyörűen, a saját hangján énekel - ugyanis róla is hallottam már olyan rosszindulatú pletykát, hogy nem is tud énekelni! Vicces… Forgatunk még egy klipet az új album egyik dalából, de még nem tudom megmondani melyikből – ez nagyban függ az albumra érkező visszajelzésektől. Jelenleg erre 3 esélyes nóta van. A nyáron most már tényleg beindítjuk a Splash hivatalos honlapját, a www.splashegyüttes.hu címen. Tudom-tudom vérciki, hogy 2005-ben nincs egy elektronikus zenét játszó zenekarnak önálló honlapja, de sajnos ez van. Ezúton is kérnék minden vállalkozó szellemű és anyagi igényekben nem túlságosan elrugaszkodott webdesignert, hogy vegye fel velem a kapcsolatot, hogy minél hamarabb elkészülhessen a honlap. Előre is köszönöm. Ezenkívül folyamatosan születnek újabb dalok, amik majd remélhetően az 5. albumon megjelenhetnek majd. De erről még nagyon korai beszélni…
Bíró Zsolt

[2005.05.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még