2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Dark The Suns dalok
Depressed Mode dalok
Minotauri dalok
Kapcsolatok
Minotauri
Depressed Mode
Dark The Suns
Firebox

Új zenekarok a Firebox kiadónál

Az elmúlt hetekben három új zenekar csatlakozott az underground rock és metal előadókat tömörítő finn Firebox Records-hoz. A Depressed Mode, a Minotauri és a Dark The Suns máris munkához látott, így jövőre új albummal jelentkeznek majd, de néhány előzetest máris meghallgathatunk.

A Depressed Mode leszerződtetésével egy újabb dallamos funeral doom csapat csatlakozott az extrém doom zenekarok finnországi gyűjtőkiadójához, a Fireboxhoz tartozó Firedoom Music-hoz. Az eredetileg egyszemélyes projektként indult Depressed Mode tagjai közt ott találjuk Pasi Koskinen feleségét és egyben Shape Of Despair-béli zenésztársát, Natalie Koskinent is. A csapat már neki is látott a 'Ghosts Of Devotion' című debütáló album felvételének, mely előreláthatólag 2007 nyarán jelenik majd meg, de addig is belehallgathatunk a zenekar weboldalán.

Az 1995 óta létező finn doom-trió, a Minotauri kalandos úton jutott el a Fireboxhoz: a nemes egyszerűséggel 'II' névre hallgató új albumukat eredetileg az underground körökben jól ismert olasz Black Widow Records-nál akarták kiadni, ez azonban végül nem jött össze, így a csapat a francia Sound Spheric-hez igazolt.. de a szerződés aláírása után a kiadó főnöke autóbalesetben meghalt, így a cég is csődbe ment.
Végül a Firebox segítette ki a Minotauri-t, mely rendszeresen turnézik a Reverend Bizarre-ral is, és az old-school doom bandák, így például a Withcfinder General vagy a Pentagram hagyományainak legreménytelibb továbbvivőjének tekinthető. Az album megjelenése 2007 áprilisában várható, további információt és zenét a Minotauri oldalán találunk.

Dallamos zongorafutamok találkoznak az énekes karcos, érces hangjával a finn Dark The Suns zenéjében, melyről a korai Anathema lemezek juthatnak eszünkbe. A 2005-ben létrejött zenekar első kiadványát a hónap demójává választották az Inferno Magazinban, s a második anyag után máris ajánlatot kaptak a Fireboxtól. Az első album felvétele februárban kezdődik a Dreamhouse stúdióban, de a korábbi anyagokkal már most próbát tehetünk.

(FBPR)

[2006.12.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még