2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Heaven Street Seven (HS7)
Presser Gábor
Kapcsolódó események
Heaven Street Seven, Garish
[2007. január 23.
kedd 20:00]

Presser Gábor kipróbálja, milyen a Heaven Street Seven-ben zenélni

Újabb megismételhetetlen koncertre készül a Heaven Street Seven. Az együttes január 23-án, kedden este számos vendégzenésszel, köztük Presser Gáborral kiegészülve fog színpadra lépni a Művészetek Palotájában. A különleges hangszerelésű fellépésről és az új év terveiről Németh Róbert, a zenekar basszusgitárosa tájékoztatta lapunkat.

Nemrég különleges koncertet adtatok a Jövő házában, s máris egy újabb, még speciálisabb fellépéssel jelentkeztek. Minek köszönhető ez a lendület?
Mindig is sok ötletünk volt - úgy látszik ez most egy olyan időszak, amikor ezek közül jó pár realizálódik is. Mondjuk jó adag tudatosság is van a dologban: szerettük volna megvalósítani néhány tervünket és szerettünk volna, hogy ne mindig ugyanolyan tematikájú koncertjeink legyenek sorra egymás után. A változatossággal magunkat is szórakoztatjuk – szóval még egy kis önzés is van a dologban – és az agyunkat, meg a kreativitásunkat is karban tartjuk.
 
Hogy haladtok a próbákkal? Milyen munka átültetni a számokat akusztikus formába? Egyáltalán átültetésről van szó?
A munka egy részén már túl vagyunk, de még sok próba vár ránk. Nem száz százalékosan akusztikus koncert lesz ez, inkább csak az egyszerűség miatt adtuk neki az „akusztikus” nevet. Ennél összetettebb az ügy: lesz akusztikus gitár, több lesz a zongora, kevesebb effekttel szólnak majd a gitárok, finomabb, naturálisabb lesz a megszólalás. És persze áthangszereltük a dalokat. Úgyhogy tényleg érdemes lesz eljönni, ráadásul ez a műsor nem is tudjuk mikor kerül legközelebb színpadra.
 
Decemberben a Karaván Familiával játszottatok együtt. Az autentikus roma zenét játszó banda most is veletek fog zenélni a koncerten. Úgy tűnik szoros az együttműködés köztetek. Felmerült már, hogy stúdió-anyagon is együtt dolgozzatok?
Hát, a jól sikerült, jó hangulatú próbák hevében sok minden felmerült – például az első, elképesztően izgalmas próbatermi együttmuzsikálás során döntöttük el, hogy meghívjuk őket a Müpába, ekkor kapásból fel is kértük őket erre a koncertre is, és ők nagy örömünkre el is fogadták a meghívást. Szóval mindenféle ötletek felmerültek. Meglátjuk. Egyelőre a következő lépésre koncentrálunk.   
 
Presser Gábor is a vendégzenészek között fog szerepelni. Hogyan s kiben merült fel az ötlet?
Presser több helyen is megemlítette a HS7 nevét, mint olyan mai, fiatalabb zenekart, amelyet kedvel. Valahol azt nyilatkozta, hogy a Szigetre idén csak azért jött ki, hogy minket meghallgasson. Arra gondoltuk, hogy: oké, ez érdekes, vajon milyen lehetne együtt zenélni, vajon melyik dalokat választaná ki a számaink közül, vajon milyen lenne a „kémiája” egy ilyen dolognak? Felkértük, elfogadta, megtisztelő. Lehet, hogy nem egy szokványos párosítás ez, de nekünk tetszik az ötlet. 
 
Olvastunk a vonósnégyesről is. Kik ők?
A Csík zenekarból, és a Kispál csendesülős felállásából ismerős Szabó Attila és zenésztársai alkotják a négyest. Attila nagyszerű muzsikus, dolgoztunk már együtt – nyilvánvaló választás volt. Boldoggá tett minket, hogy ő, azaz ő meg vonósnégyes is kapásból vállalta a dolgot.
 
A hangzáson kívül készültök egyéb különlegességgel is? Vizualizáció, ilyesmi?
Mostanában – nagyjából az elmúlt fél évben - azokon a helyeken, ahol lehetőség van rá, van vizuális plusz. Mostanra is tervezünk háttérvetítést, ugyanazzal a nagyszerű duóval, amellyel mostanában mindig.  
 
A MűPa Fesztivál színháza híres hangminőségéről, tökéletes helyszín egy koncert-felvétel elkészítésére. Terveztek ilyesmit?
Igen, tervezünk.
 
Úgy tűnik kreatív időszakban vagytok - videóklip, maxi, különleges koncertek és az angol nyelvű számok. Van kiemelt célotok az újévre?
Van. Bár még nem innék előre a medve bőrére, ám ha minden jól megy, tavasszal megjelenhet az első „rendes” – tehát külföldön is kapható – angol nyelvű HS7-album, amelynek koncertezős külföldi bemutatásán is dolgozunk. Reméljük hamarosan pontosabb hírekkel is szolgálhatunk. Aztán persze biztos előveszünk majd az új dalötleteket, de új HS7-stúdióalbum legkorábban 2008-ra várható.
 
Molnár András

[2007.01.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még