2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eurovíziós Dalfesztivál magyar döntő
Megvan az Eurovíziós dalfesztivál sorsolása
Demcsák Zsuzsa Magyarország bemondója az Eurovízión
A NOX az Eurovízió döntőjében
Eurovíziós Dalfesztivál - Csak a 12. hely a miénk

Eurovíziós Dalfesztivál – Egy héttel a döntő után

Az Eurovíziós Dalfesztiválnak már vége. Jövőre újra lesz Eurovízió, lehet hogy újra NOX-al, de lehet hogy Magyarország nélkül.  

A döntő alatt csak 10 perc állt a nézők rendelkezésére (mind a 39 országban), hogy szavazzanak. 5 millió szavazat érkezett azon az estén, és ez az ötmillió szavazat döntötte el akkor, hogy Görögország győzzön. Helena Paparizou-nak így ölébe hullott a hírnév, ugyanis európai koncertturnéra indulhat. A többi énekes és együttes is szerzett hírnevet, hiszen óriási nézettsége volt a show-nak.

Mint Szilviék elmondták, őket is felkeresték már többen. Az interjúikban azonban van egy szembetűnő dolog: Jövőre is meg akarják próbálni.

A külföldi fórumokon nagyon jól fogadták, hogy NOX újra meg akarja próbálni 2006-ban. Bár ez még korántsem biztos, hiszen nem csak NOX akar majd kijutni az Eurovízióra. Azonban egyes fórumokon azt lehetett olvasni, hogy Magyarország nem indul 2006-ban. Valószínűleg (reméljük) a hír kacsa. Bár az igaz, hogy az MTV-nek nincs annyira sok pénze, hogy egy igényes elődöntő mellett egy kis reklámot is adjon a magyar indulónak. És azért Magyarország kicsit csalódott, hiszen jobbra számítottunk.

Nem csak rólunk röppent fel, hogy kilépünk. A 4 nagy ország (Franciaország, Németország, Anglia, Spanyolország) mindegyike gondolkozik rajta, hogy nem indul a következő évben. Ez pedig lehet, hogy Eurovízió végét jelentené. Ugyanis a 4 országnak egyáltalán nincs szüksége az eurovízióra, azonban az eurovízió-nak szüksége van rájuk. Az elődöntő kiesői közül is páran háborogtak. Hollandia volt az, aki leginkább felhúzta magát azon, hogy nem jutott tovább.

Kazahsztán és Grúzia viszont szerepelni akarnak a dalfesztiválon egyes hírek szerint. És mivel a szabályok úgy szólnak, hogy a maximum 40 résztvevő lehet, így könnyen lehet, hogy valaki kiszorul a mezőnyből. (ebben az esetben valószínűleg a 2 új ország fog kiszorulni)

Magyarországon nem volt nagyon nagy siker az Eurovízió. Viszonylag sok néző ült a tévé képernyői előtt, de szerintem a közszolgálati adó is jobbra számított. A műsornak nem volt nagy hatása Magyarországra. A rádiók nem nagyon figyeltek fel az európai dalokra, így sajnos a rádióban szinte soha sem hallani azokat a dalokat. NOX-nak viszont sikert hozott, hiszen a MAHASZ eladási listán már 3 lemeze szerepel a legjobb 30 között. Az első helyen új albumuk áll a Ragyogás. Nem sokkal lemaradva a 4. helyen áll jelenleg a Bűvölet, ami már 81. hetét éli meg a listán. A NOX-ra újabb verseny is vár, hiszen itt a Viva Comet, ahol a legjobb együttes kategóriában verseng a legjobbnak járó díjért.

I. Kristóf





[2005.05.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még